Събота,

3 октомври

  • 06:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Една кралица в Земята на боговете, Сезон 6 | Епизод 3

    В Теотитлан дел Вале Пати се среща с един от най-добрите готвачи в Оахака - Абигейл Мендоса, която ще ни покаже техники и рецепти на своите предци сапотеките, а после Пати ще се развихри в кухнята с нови идеи и съставки, вдъхновени от срещата ѝ.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Пътят на мескала, Сезон 6 | Епизод 4

    Пати пътува до район в Оахака, известен с най-добрия мескал в Мексико. Там тя се среща с местен производител и научава как се осъществява отглеждането на мескала, а у дома приготвя ястия, в които изпозва мескал, за близки приятели.

    Към предаването
  • 07:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт „Татен“ с патладжан.

    Към предаването
  • 08:10

    Супер храни с Джейми

    +

    Закуска "Здравословна бомба" и пиле с хумус, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми готви свръхенергийна здравословна закуска от пудинг с черен ориз и екзотични плодове, печена сьомга с джинджифилов ориз и пилешко с куркума и хумус.

    Към предаването
  • 09:05

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Историческата част на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 1

    Известните готвачи Киран Джетуа и Сара Ла Фонтейн са заедно на Фестивала на световната кухня на 24Kitchen. След събитието Киран се обръща към Сара, която вече познава добре Истанбул, за съвет откъде да започне с опознаването на уличната храна на града.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Изкуството на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 2

    Киран се наслаждава на известната по цял свят турска закуска, докато Сара се среща с приятелката си Дерия Тузлука, за да опознаят арт сцената на Истанбул.

    Към предаването
  • 10:05

    От любов към храната

    +

    , Сезон 1 | Епизод 21

    Към предаването
  • 10:30

    От любов към храната

    +

    , Сезон 1 | Епизод 22

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По английски, Сезон 3 | Епизод 1

    Австралийският готвач Ейдриън Ричърдсън знае всички тънкости и тайни за това как се готви месо. В "Тайните на месото" той ще ни покаже няколко трика и съвети при приготвянето на световно известни месни ястия.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По тунизийски, Сезон 3 | Епизод 2

    Ейдриън приготвя сочна патица с класически тунизийски подправки, поднесена върху ориз с ядки. Пиршество, което да споделите с приятели и семейство, или пък да му се насладите сами, както прави самият Ейдриън.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Базиликата, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми е в изключително живописния район Базиликата, за да открие стари италиански рецепти с помощта на семейство овчари и 89-годишен майстор на макарони.

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    От селото до града, Сезон 6 | Епизод 5

    Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Оахака Алекс Крус, който ѝ показва любимия си пазар и я води в семейна ферма, за да я запознае с всичко, което познава и обича. По-късно, в кухнята си, Пати готви за сина си Джуджу.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Жените на Оахака, Сезон 6 | Епизод 6

    Пати се среща с жени шеф-готвачи, собственички на бизнес и обществени лидери, за да изследва ролята на жените в Оахака и влиянието им върху обичаите и кухнята, след което готви ястия, които е научила от тях.

    Към предаването
  • 15:00

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Маракеш, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми за първи път е в Маракеш и вълнението и ентусиазмът му са ясно забележими докато разглежда града и опознава изключителната му кухня, смесица от френска, арабска и берберска култури.

    Към предаването
  • 16:00

    От любов към храната

    +

    Пилешки гърди с грюер и рукола, Сезон 1 | Епизод 23

    Габриеле приготвя пилешки гърди с грюер, мащерка и градинска рукола.

    Към предаването
  • 16:30

    От любов към храната

    +

    Завит сандвич с говеждо и кисело мляко със сушени кайсии, Сезон 1 | Епизод 24

    Габриеле, който в своята поредица "От любов към храната" приготвя практични здравословни ястия от световната кухня с местни съставки, ще приготви питки с месо и пипер и кисело мляко със сушени кайсии и розова вода.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Шоколадови хапки с нуга 2. Пудингът с грис и варени круши на , Сезон 3 | Епизод 25

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Бърз пай с ревен 2. Пикантен дип с пилешко, Сезон 3 | Епизод 26

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По английски, Сезон 3 | Епизод 1

    Австралийският готвач Ейдриън Ричърдсън знае всички тънкости и тайни за това как се готви месо. В "Тайните на месото" той ще ни покаже няколко трика и съвети при приготвянето на световно известни месни ястия.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По тунизийски, Сезон 3 | Епизод 2

    Ейдриън приготвя сочна патица с класически тунизийски подправки, поднесена върху ориз с ядки. Пиршество, което да споделите с приятели и семейство, или пък да му се насладите сами, както прави самият Ейдриън.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    Мароко, Сезон 1 | Епизод 3

    Дейв и Си приготвят пиле тажин с косервирани лимони и маслини за берберите северно от Фез, а в Тетуан успяват да усетят в пълна степен испанските и мавритански влияния в мароканската кухня.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    САЩ, Сезон 1 | Епизод 4

    Си Кинг и Дейв Майърс изследват произхода на южняшкото пържено пиле, една от любимите бързи храни в света. А също така приготвят палачинки с боровинки и наденица и приготвят пържени пилешки крилца, покрити с пикантен сос, в Тексас.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 13, Сезон 2 | Епизод 13

    Днес Джъстин ще ни покаже как се приготвя океанска пъстърва с масло, пържола негимаки и крок мосю. Към нея ще се присъедини и Лора Касай, която ще приготви грахови пенне с песто, кейл и печени домати.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 14, Сезон 2 | Епизод 14

    Днес Джъстин определено ще привлече вниманието ни с рецептите си за пилешка салата „Ларб“ и тофи смокини с крем шантили, а по-късно към нея ще се присъедини Лора Касай, която ще приготви канелони с гъби.

    Към предаването
  • 22:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Класически домашни шоколадови десерти, Сезон 1 | Епизод 1

    Кирстен Тиболс преобръща представата за домашните класики, като приготвя шоколадови тостове и невероятен бананов сплит.

    Към предаването
  • 22:30

    Кралицата на шоколада

    +

    Шоколадови палачинки, шоколадови кокосови орехи и шоколадов бало, Сезон 1 | Епизод 2

    Кралицата на шоколада ще ни покаже колко изкусителни могат да бъдат шоколадовите парченца.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 00:00

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Историческата част на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 1

    Известните готвачи Киран Джетуа и Сара Ла Фонтейн са заедно на Фестивала на световната кухня на 24Kitchen. След събитието Киран се обръща към Сара, която вече познава добре Истанбул, за съвет откъде да започне с опознаването на уличната храна на града.

    Към предаването
  • 00:30

    Вкусът на Истанбул с Киран и Сара

    +

    Изкуството на Истанбул, Сезон 1 | Епизод 2

    Киран се наслаждава на известната по цял свят турска закуска, докато Сара се среща с приятелката си Дерия Тузлука, за да опознаят арт сцената на Истанбул.

    Към предаването
  • 00:55

    Кулинарното бягство на Джейми

    +

    Маракеш, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми за първи път е в Маракеш и вълнението и ентусиазмът му са ясно забележими докато разглежда града и опознава изключителната му кухня, смесица от френска, арабска и берберска култури.

    Към предаването
  • 01:50

    Чудеса с Хестън

    +

    Огромната кутия за обяд на Хестън, Сезон 1 | Епизод 6

    Този епизод Хестън посвещава на пакетирания обяд, като създава незабравимо преживяване за група възрастни, отегчени от монотонността на ежедневния си обяд, които ще бъдат нагостени с гигантски сандвич и най-голямото в света пакетче чипс.

    Към предаването
  • 02:30

    Чудеса с Хестън

    +

    Фантастичната Коледа на Хестън, Сезон 1 | Епизод 7

    За да организира незабравима коледна гощавка, Хестън черпи вдъхновение от британска история и някои позабравени гозби, създавайки най-големия коледен пудинг, който забърква в циментовоз с един тон брашно и шестстотин килограма стафиди.

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Текс Мекс, Сезон 3 | Епизод 3

    Брускетите с боб и риба тон, които Лора и Стоян показват в този епизод, са изключително апетитни и се приготвят много бързо. След тях изкусните кулинари ще ни предизвикат да сготвим фахитас със свинско и чушки. Третото изкушение в менюто са бисквити алфахорес с карамелен сос.

    Към предаването
  • 03:50

    Бон Апети

    +

    Лежерно, Сезон 3 | Епизод 4

    Лежерното меню на Лора и Стоян започва с апетитна крем супа от моркови с ярък цвят. След товаще ни споделят идея за бързо основно - пай с пилешко и броколи. Накрая ще поднесат бурата с боровинки и хрупкави трохи - лесен за приготвяне и много елегантен десерт.

    Към предаването
  • 04:15

    Бон Апети

    +

    Под шарената сянка, Сезон 3 | Епизод 5

    Епизодът започва с рецептата за впечатляваща салата от домати, поръсена с хлебни трохи. След това Лора и Стоян ще ни покажат как приготвят задушен агнешки врат и каква е тайната съставка, на която апетитното основно дължи свежия си вкус. Менюто завършва със семпъл, но много вкусен десерт.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    Споделено с приятели, Сезон 3 | Епизод 6

    Менюто на Лора и Стоян ще започне с апетитна фритата, която двамата сервират като предястие. След това ще ни изкушат с вкусни кюфтенца от телешка кайма с горчичен сос, подходящи и за делник, и за празник. А на финала ще ни мотивират да опечем сладки с фурми и шоколад.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Меню за гастрономи, Сезон 3 | Епизод 7

    В кухнята на Лора и Стоян първо ще се разнесе миризмата на топъл, току-що опечен хляб с билки, след това на печено месо. Рулото от свинско е изключително изкусително и много подходящо за празнично меню. За десерт двамата поднасят елегантен тарт с вкус на кокос.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Свежо и лесно, Сезон 3 | Епизод 8

    Този епизод започва с пъстра и вкусна салата. След нея Лора и Стоян приготвят бързо основно - пъстърва на фурна. Комбинират я с апетитния, лесен за приготвяне сос “Чимичури”. Менюто им завършва с изкусителен шоколадов крем с амарени.

    Към предаването