Петък,

2 октомври

  • 06:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    От селото до града, Сезон 6 | Епизод 5

    Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Оахака Алекс Крус, който ѝ показва любимия си пазар и я води в семейна ферма, за да я запознае с всичко, което познава и обича. По-късно, в кухнята си, Пати готви за сина си Джуджу.

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.

    Към предаването
  • 06:50

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.

    Към предаването
  • 07:15

    Най-чудатите ресторанти на света

    +

    Легендарни обяди, Сезон 2 | Епизод 10

    Поредицата ни отвежда в Лвов, за да се потопим в света на митовете и легендите, после в Пенсилвания ще се насладим на уличната култура, в Сан Диего ще се върнем в 50-те години и накрая в Токио ще влезем в затвор, от който няма да искаме да излезем.

    Към предаването
  • 07:40

    Най-чудатите ресторанти на света

    +

    Старата воденица, Сезон 2 | Епизод 11

    Поредицата ни отвежда в Сиатъл, за да съчетаем кухнята с цирка, после в Украйна ще посетим ексцентричен ресторант в бивша мелница, в Чикаго ще опознаем менюто на италианската мафия и накрая в Париж ще пием вино от бебешки шишета.

    Към предаването
  • 08:10

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Дани Де Вито, Сезон 7 | Епизод 3

    Към Джейми и Джими се присъединява холивудската легенда Дани Де Вито. Той слага престилката си и готви за гостите на кафенето в края на кея в Саутенд. В чест на италианския произход на госта си, момчетата издирват откъде са корените на прародителите му в Италия.

    Към предаването
  • 09:05

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Никозия, Сезон 2 | Епизод 5

    Пол Холивуд ще добави портокалов привкус на традиционния сладкиш със семолина „Шамали“ и ще изпече дълъг 60 см хляб с маслини и пресни подправки, с който става известен в хотела, в който някога е работел.

    Към предаването
  • 10:05

    От любов към храната

    +

    Лазаня и купички с шоколад, Сезон 1 | Епизод 27

    В епизода Габриеле приготвя лазаня и купички с шоколад.

    Към предаването
  • 10:30

    От любов към храната

    +

    Пилешко с песто и сос бешамел, Сезон 1 | Епизод 28

    Габриеле приготвя пилешко с босилек и сос песто, както и картофена салата с аспержи.

    Към предаването
  • 11:00

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Просто, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн Паскале показва как се правят меденки, торта графити и три солени ястия.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Празник по време на делник, Сезон 4 | Епизод 10

    Този епизод е посветен на ястия, които превръщат делничния ден в празник. Започва с топла супа за душата с наденица и паста орзо, следва пиле с маслен ориз и пюре от моркови, а накрая ще разберем как от обикновени палачинки може да се приготви празнично руло с ягоди и маскарпоне.

    Към предаването
  • 12:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Киноа, Сезон 3 | Епизод 3

    Днес леля Кати ще приготви кексчета с киноа и треска, киноа с патешко и чоризо за по-специален вкус, а за десерт - яйчени кестени с брашно от киноа.

    Към предаването
  • 12:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Лакомства на различни езици, Сезон 3 | Епизод 4

    Днес леля Кати ще ни отведе във Франция, Германия и Китай. Обиколката ще бъде посветена на десертите, които могат да се приготвят за по-малко от 30 минути.

    Към предаването
  • 13:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Пътешествието на Къртис, Сезон 2 | Епизод 7

    Ще посетим отново местата от пътешествието на Къртис през този сезон, за да открием непозната храна и нови преживявания. В Нов Южен Уелс Къртис открива карибски ром, направен от австралийска захарна тръстика.

    Към предаването
  • 13:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Големият остров - Хавай, Сезон 2 | Епизод 8

    Къртис се гмурка под водата край бреговете на Кона заедно с местен рибар, а след това помага в приготвянето на хванатата риба на автентично семейно хавайско празненство.

    Към предаването
  • 14:00

    Най-чудатите ресторанти на света

    +

    Хапка, която се помни дълго, Сезон 2 | Епизод 12

    Поредицата ни отвежда в миньорска таверна в Полша, после в Тексас ще ни измият колата, докато похапваме местни деликатеси, в Токио ще забием зъби във вкусно готическо меню и накрая в Калифорния ще похапнем тайландска храна на състезателна писта.

    Към предаването
  • 14:30

    Най-чудатите ресторанти на света

    +

    Нещо не е както трябва, Сезон 2 | Епизод 13

    Поредицата ни отвежда в Лвов в подземна мина за кафе, после в Калифорния ще се насладим на полинезийско меню и сто аквариума, в Чикаго ще посетим планинска хижа и накрая в Токио ще научим незабравим урок за добрата храна и добрите времена.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Хари Хил, Сезон 7 | Епизод 4

    Джейми и Джими посрещат в кафенето комика и телевизионен водещ Хари Хил. За начало Джейми ще приготви страхотен стек – с мексиканска салца и гладък фъстъчен сос. А Джими ще пече наденички по малко по-необичаен начин, като използва немски грил „швенкер“.

    Към предаването
  • 16:00

    Сладката Лорейн

    +

    Лесно, Сезон 1 | Епизод 1

    Лорейн показва основното оборудване за печене, както и няколко рецепти.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Празник по време на делник, Сезон 4 | Епизод 10

    Този епизод е посветен на ястия, които превръщат делничния ден в празник. Започва с топла супа за душата с наденица и паста орзо, следва пиле с маслен ориз и пюре от моркови, а накрая ще разберем как от обикновени палачинки може да се приготви празнично руло с ягоди и маскарпоне.

    Към предаването
  • 17:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Рейкявик, Сезон 2 | Епизод 6

    Пол ще създаде две печива, вдъхновен от исландските си находки – бисквитена торта и сандвич торта с традиционна исландско кисело мляко.

    Към предаването
  • 18:00

    От любов към храната

    +

    Завит сандвич с агнешко и милфьой с круши, Сезон 1 | Епизод 29

    Габриеле приготвя агнешки стек в тънка питка и многолистно тесто с круши и вино.

    Към предаването
  • 18:30

    От любов към храната

    +

    Калмар с пълнеж от пресни подправки, Сезон 1 | Епизод 30

    В епизода Габриеле приготвя пълнени калмари с подправки и пюре от авокадо.

    Към предаването
  • 19:00

    Тайните на леля Кати

    +

    Киноа, Сезон 3 | Епизод 3

    Днес леля Кати ще приготви кексчета с киноа и треска, киноа с патешко и чоризо за по-специален вкус, а за десерт - яйчени кестени с брашно от киноа.

    Към предаването
  • 19:30

    Тайните на леля Кати

    +

    Лакомства на различни езици, Сезон 3 | Епизод 4

    Днес леля Кати ще ни отведе във Франция, Германия и Китай. Обиколката ще бъде посветена на десертите, които могат да се приготвят за по-малко от 30 минути.

    Към предаването
  • 20:00

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Средновековно пиршество, Сезон 1 | Епизод 2

    През Средновековието храната се е използвала като източник на забавление и бягство от суровата реалност на ежедневието. В този епизод Хестън създава вълшебен пир за знаменитости.

    Към предаването
  • 21:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Хари Хил, Сезон 7 | Епизод 4

    Джейми и Джими посрещат в кафенето комика и телевизионен водещ Хари Хил. За начало Джейми ще приготви страхотен стек – с мексиканска салца и гладък фъстъчен сос. А Джими ще пече наденички по малко по-необичаен начин, като използва немски грил „швенкер“.

    Към предаването
  • 22:00

    Най-чудатите ресторанти на света

    +

    Хапка, която се помни дълго, Сезон 2 | Епизод 12

    Поредицата ни отвежда в миньорска таверна в Полша, после в Тексас ще ни измият колата, докато похапваме местни деликатеси, в Токио ще забием зъби във вкусно готическо меню и накрая в Калифорния ще похапнем тайландска храна на състезателна писта.

    Към предаването
  • 22:30

    Най-чудатите ресторанти на света

    +

    Нещо не е както трябва, Сезон 2 | Епизод 13

    Поредицата ни отвежда в Лвов в подземна мина за кафе, после в Калифорния ще се насладим на полинезийско меню и сто аквариума, в Чикаго ще посетим планинска хижа и накрая в Токио ще научим незабравим урок за добрата храна и добрите времена.

    Към предаването
  • 23:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Пътешествието на Къртис, Сезон 2 | Епизод 7

    Ще посетим отново местата от пътешествието на Къртис през този сезон, за да открием непозната храна и нови преживявания. В Нов Южен Уелс Къртис открива карибски ром, направен от австралийска захарна тръстика.

    Към предаването
  • 23:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Големият остров - Хавай, Сезон 2 | Епизод 8

    Къртис се гмурка под водата край бреговете на Кона заедно с местен рибар, а след това помага в приготвянето на хванатата риба на автентично семейно хавайско празненство.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Празник по време на делник, Сезон 4 | Епизод 10

    Този епизод е посветен на ястия, които превръщат делничния ден в празник. Започва с топла супа за душата с наденица и паста орзо, следва пиле с маслен ориз и пюре от моркови, а накрая ще разберем как от обикновени палачинки може да се приготви празнично руло с ягоди и маскарпоне.

    Към предаването
  • 00:30

    Сладката Лорейн

    +

    Лесно, Сезон 1 | Епизод 1

    Лорейн показва основното оборудване за печене, както и няколко рецепти.

    Към предаването
  • 01:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Нова разнообразна кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Рейчъл посещава Малмьо и мултикултурната атмосфера на града я вдъхновява да направи шведска зелена шакшука. За десерт Рейчъл ще приготви много вкусни шоколадови овесени бисквити.

    Към предаването
  • 01:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Улиците на Гьотеборг, Сезон 1 | Епизод 6

    След като се разхожда из Гьотеборг, Рейчъл прави своя версия на известното шведско ястие Wallenberger. За десерт тя ще приготви веган шоколадова торта без глутен.

    Към предаването
  • 01:55

    От любов към храната

    +

    Завит сандвич с агнешко и милфьой с круши, Сезон 1 | Епизод 29

    Габриеле приготвя агнешки стек в тънка питка и многолистно тесто с круши и вино.

    Към предаването
  • 02:20

    От любов към храната

    +

    Калмар с пълнеж от пресни подправки, Сезон 1 | Епизод 30

    В епизода Габриеле приготвя пълнени калмари с подправки и пюре от авокадо.

    Към предаването
  • 02:40

    Пиршеството на Хeстън

    +

    Средновековно пиршество, Сезон 1 | Епизод 2

    През Средновековието храната се е използвала като източник на забавление и бягство от суровата реалност на ежедневието. В този епизод Хестън създава вълшебен пир за знаменитости.

    Към предаването
  • 03:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Рейкявик, Сезон 2 | Епизод 6

    Пол ще създаде две печива, вдъхновен от исландските си находки – бисквитена торта и сандвич торта с традиционна исландско кисело мляко.

    Към предаването
  • 04:20

    Тайните на леля Кати

    +

    Киноа, Сезон 3 | Епизод 3

    Днес леля Кати ще приготви кексчета с киноа и треска, киноа с патешко и чоризо за по-специален вкус, а за десерт - яйчени кестени с брашно от киноа.

    Към предаването
  • 04:45

    Тайните на леля Кати

    +

    Лакомства на различни езици, Сезон 3 | Епизод 4

    Днес леля Кати ще ни отведе във Франция, Германия и Китай. Обиколката ще бъде посветена на десертите, които могат да се приготвят за по-малко от 30 минути.

    Към предаването
  • 05:10

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Хари Хил, Сезон 7 | Епизод 4

    Джейми и Джими посрещат в кафенето комика и телевизионен водещ Хари Хил. За начало Джейми ще приготви страхотен стек – с мексиканска салца и гладък фъстъчен сос. А Джими ще пече наденички по малко по-необичаен начин, като използва немски грил „швенкер“.

    Към предаването