Неделя,

27 септември

  • 06:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Десерт "Брачна възглавника", Сезон 3 | Епизод 21

    Към предаването
  • 06:25

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Един ден в Оахака, Сезон 6 | Епизод 1

    Пати ще ни разходи из забележителностите на Оахака, една от които е пазарът, с нея ще посетим и един от най-посещаваните ресторанти в Мексико, а после тя ще пресъздаде в нова светлина някои от покупките си от пазара.

    Към предаването
  • 06:50

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    История на оахакската кухня, Сезон 6 | Епизод 2

    Пати ни представя историята на кухнята на Оахака от нейния предиспански произход до въвеждането на испански техники и някои съвременни течения, а после ще ни представи традиционни рецепти с модерен привкус и вегетарианска храна.

    Към предаването
  • 07:10

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик продължава към по-слънчевия климат на Средиземноморието, за да изследва френско-каталунското наследство на Русийон в подножието на Пиренеите, до испанската граница.

    Към предаването
  • 08:15

    Супер храни с Джейми

    +

    Печени яйца и цвърчащи скариди, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми Оливър е в Япония, където събира и яде водорасли, а менюто му се състои от печени яйца с рикота, изключително вкусно мисо и цвъртящи скариди със сезонни зеленчуци и салца.

    Към предаването
  • 09:10

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Кулинарно пътуване, Сезон 1 | Епизод 8

    Сара Ла Фонтейн опознава плажовете за сърф, маслиновите горички и лозята на североизточния австралийски щат Виктория.

    Към предаването
  • 09:35

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Най-добрите пет момента на Сара, Сезон 1 | Епизод 9

    Сара Ла Фонтейн посещава любимите си места, хора и храни от Мелбърн до Дарвин.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Печено месо, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Рефика ще приготви ястия на фурна и десерт „Три лече“, а неин гост ще бъде Ата Демирер.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По карибски, Сезон 2 | Епизод 5

    Ейдриън ни показва как да сготвим не толкова често използвано месо, като приготвя вдъхновена от кухнята на Западна Индия яхния със свински бузи, както и салата с грилован стек по тайландски.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По шотландски, Сезон 2 | Епизод 6

    Претендирайки, че е разрешил старата вражда между шотландските кланове, Ейдриън разбулва мистерията около националната шотландска гозба хагис.

    Към предаването
  • 12:00

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Алберобело и Лече, Сезон 6 | Епизод 7

    Към предаването
  • 12:30

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Санта Мария ди Лука, Сезон 6 | Епизод 8

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт татен с патладжан.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Една кралица в Земята на боговете, Сезон 6 | Епизод 3

    В Теотитлан дел Вале Пати се среща с един от най-добрите готвачи в Оахака - Абигейл Мендоса, която ще ни покаже техники и рецепти на своите предци сапотеките, а после Пати ще се развихри в кухнята с нови идеи и съставки, вдъхновени от срещата ѝ.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Пътят на мескала, Сезон 6 | Епизод 4

    Пати пътува до район в Оахака, известен с най-добрия мескал в Мексико. Там тя се среща с местен производител и научава как се осъществява отглеждането на мескала, а у дома приготвя ястия, в които изпозва мескал, за близки приятели.

    Към предаването
  • 15:00

    Супер храни с Джейми

    +

    Закуска "Здравословна бомба" и пиле с хумус, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми готви свръхенергийна здравословна закуска от пудинг с черен ориз и екзотични плодове, печена сьомга с джинджифилов ориз и пилешко с куркума и хумус.

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Печено месо, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Рефика ще приготви ястия на фурна и десерт „Три лече“, а неин гост ще бъде Ата Демирер.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Сладки "Кози крачета" 2. Кармелитки, Сезон 3 | Епизод 23

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Пай с ябълки и червено цвекло 2. Поничките на Хоумър Симпсън, Сезон 3 | Епизод 24

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По американски, Сезон 2 | Епизод 7

    Ейдриън съчетава вкусовете на Северноамериканския Юг и Мексико в днешното си ястие - сладки и сочни тако с ребърца по тексаски.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По гръцки, Сезон 2 | Епизод 8

    Едно ястие, което със сигурност ще впечатли всички на масата - Ейдриън ни показва как да приготвим сочно ярешко по гръцки с мед, розмарин и чесън.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    Великобритания, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници пътуват из Европа, Близкия изток и Америка, за да намерят най-вкусните рецепти за пилешко и яйца. В първия епизод ще ни демонстрират как да изпичаме пилето перфектно всеки път.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Вкуснотии с пиле и яйце

    +

    Франция, Сезон 1 | Епизод 2

    Си и Дейв са решени да разберат защо френските пилета са обявени за най-добрите в света. Те започват проучванията си от Лион, който се предполага, че е домът на съвременната френска гастрономия, за да открият тайните на висшата кухня.

    Към предаването
  • 21:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Виктория, Сезон 2 | Епизод 5

    Къртис е в родния си град Мелбърн и заедно с брат си Люк е на гости на стари приятели, за да опита нови кулинарни творения. Двамата започват с посещение на Кейт Рийд от „Lune Bakery“, която е извела на ново ниво правенето на кроасани.

    Към предаването
  • 21:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Мауи, Сезон 2 | Епизод 6

    Къртис се отправя към Мауи, за да се запознае с местната кухня. Първо посещава ферма за отглеждане на корени таро, от които се прави основното ястие на острова – пой. След това се отправя към гората заедно с местни ловци на лов за диви мечки, които на Хаваите са смятани за инвазивен вид.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Неапол, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми се отправя към столицата на пицата в Италия, за да открие нещата, които местните обичат да ядат и е супер впечатлен от ястието аквапаца – риба, поширана в „луда вода“.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В края на пътуването си през Франция Рик Стайн обръща поглед към кулинарните изкушения на Лангедок. Той прави домати конфи и Тарт татен с патладжан.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Печено месо, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Рефика ще приготви ястия на фурна и десерт „Три лече“, а неин гост ще бъде Ата Демирер.

    Към предаването
  • 00:55

    Супер храни с Джейми

    +

    Закуска "Здравословна бомба" и пиле с хумус, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми готви свръхенергийна здравословна закуска от пудинг с черен ориз и екзотични плодове, печена сьомга с джинджифилов ориз и пилешко с куркума и хумус.

    Към предаването
  • 01:50

    Чудеса с Хестън

    +

    Гигантската бонбонена фабрика на Хестън, Сезон 1 | Епизод 4

    В този епизод Хестън се връща към едно от най-вълнуващите неща от детството си - бонбоните, като създава своя собствена бонбонена фабрика в стил "Уили Уонка".

    Към предаването
  • 02:40

    Чудеса с Хестън

    +

    Кръчма в пай, Сезон 1 | Епизод 5

    В този епизод Хестън се опитва да възвърне забавната страна на храната и напитките на прословутата британска кръчма, създавайки гигантски пай, който превръща в най-удивителната кръчма в света.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Френско меню, Сезон 5 | Епизод 17

    В този епизод Лора и Стоян ще припомнят на зрителите на какво френската кухня дължи световната си слава. Първо ще приготвят прочутата салата „Лионез“ - гордостта на град Лион. Само 3 основни продукта, но какъв вкус! След това ще направят образцово фрикасе със заешко, със сметана, с масло.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Безмесно меню, Сезон 5 | Епизод 18

    Рецептите на Лора и Стоян днес са без месо, всъщност две от тях са си направо постни. Но това по никакъв начин няма да им навреди, дори напротив. Крем супата от печени червени чушки, пащърнак и печен чесън изобилства от любими вкусове и аромати...

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Нов прочит на българската кухня, Сезон 5 | Епизод 19

    Таратор, мусака, печени ябълки... Меню като по учебник. Как ще сготвят тези емблематични за българската трапеза ястия Лора и Стоян? Тараторът ще е по-различен - с репички, с маруля... леденостуден и много апетитен. Мусаката ще завият в точени кори - получава се разкошна.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Салата с дробчета, свинско и тарт с череши, Сезон 5 | Епизод 20

    Какво са намислили да правят Лора и Стоян в този епизод? Любимите им дробчета с бекон ще влязат в състава на една изумително вкусна и богата салата. А след това - също толкова впечатляващо основно - свинско в було. Имат си специален начин да го направят много сочно. Той се нарича саламура.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Горски истории, Сезон 3 | Епизод 1

    Лора и Стоян ще ни демонстрират, че е добре да имаме замразен грах в хладилника, защото от него можем да приготвим разкошна крем супа. Ще ни покажат и любопитна рецепта за заек по ловджийски. А на финала ще ни изкушат с Итън мес с горски плодове

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Под лозата, Сезон 3 | Епизод 2

    За предястие Лора и Стоян ще поднесат вкусни печени патладжани с домати и сирене. След това ще ни покажат как качамакът може да се превърне във вкусно основно. Менюто им завършва с прекрасен кейк с крема сирене и сладко от боровинки.

    Към предаването