Събота,

26 септември

  • 06:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Бадемов пай с боровинки 2. Франчесиня, Сезон 3 | Епизод 19

    Към предаването
  • 06:25

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Раротонга, осториви Кук, Сезон 1 | Епизод 9

    Остров Раротонга от островите Кук осигурява на шеф-готвач Питър Курувита не само възхитителни гледки, но и уникални възможности да научи от приятелски настроените местни как да лови и събира храна от природата.

    Към предаването
  • 06:50

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Острови Кук, ІІ част, Сезон 1 | Епизод 10

    Като подходящ завършек на островното пиршество, шеф-готвачът Питър Курувита разглежда красивата природа на островите Кук, учейки се да лови по традиционен начин кални раци.

    Към предаването
  • 07:10

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 08:15

    Супер храни с Джейми

    +

    Здравословни спагети карбонара и яхния с пушен черен боб, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми Оливър се среща с костариканските каубои и готви паста карбонара с пушен бекон, грах, бадеми и босилек, а също и яхния от черен боб с тиква, чушки, ориз и люта салца.

    Към предаването
  • 09:10

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Повече, отколкото окото вижда, Сезон 1 | Епизод 6

    Сара научава традиционни техники за лов на блатни раци в заливите и плажовете на Западна Австралия.

    Към предаването
  • 09:35

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Южен град и южна страна, Сезон 1 | Епизод 7

    Сара Ла Фонтейн посещава мелбърнския пазар "Кралица Виктория", а след това пътуването ѝ продължава на североизток до Викторианските Алпи и най-голямата ферма за говеда.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Пържено месо, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес от Рефика ще разберем как се приготвя пържено месо, печен нахут и десерт „7 братя и сестри“. На гости ще бъде Нил Караибрахимгил.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    Финал - маринована пържола по тайландски, Сезон 2 | Епизод 13

    За финал на сезона, Ейдриън приготвя маринована пържола по тайландски с югоизточен азиатски вкус, която е толкова люта, че ще ни накара буквално да бълваме огън. Също така ще ни покаже как се обезкостява и пълни пиле.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По италиански, Сезон 2 | Епизод 3

    Традиционно присъстващо в италианската кухня, заешкото месо е главният герой в днешното предаване на Ейдриън, който ще ни покаже колко разнообразно може да се готви с него.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Неапол, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми се отправя към столицата на пицата в Италия, за да открие нещата, които местните обичат да ядат и е супер впечатлен от ястието аквапаца – риба, поширана в „луда вода“.

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик продължава към по-слънчевия климат на Средиземноморието, за да изследва френско-каталунското наследство на Русийон в подножието на Пиренеите, до испанската граница.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Един ден в Оахака, Сезон 6 | Епизод 1

    Пати ще ни разходи из забележителностите на Оахака, една от които е пазарът, с нея ще посетим и един от най-посещаваните ресторанти в Мексико, а после тя ще пресъздаде в нова светлина някои от покупките си от пазара.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    История на оахакската кухня, Сезон 6 | Епизод 2

    Пати ни представя историята на кухнята на Оахака от нейния предиспански произход до въвеждането на испански техники и някои съвременни течения, а после ще ни представи традиционни рецепти с модерен привкус и вегетарианска храна.

    Към предаването
  • 15:00

    Супер храни с Джейми

    +

    Печени яйца и цвърчащи скариди, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми Оливър е в Япония, където събира и яде водорасли, а менюто му се състои от печени яйца с рикота, изключително вкусно мисо и цвъртящи скариди със сезонни зеленчуци и салца.

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Пържено месо, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес от Рефика ще разберем как се приготвя пържено месо, печен нахут и десерт „7 братя и сестри“. На гости ще бъде Нил Караибрахимгил.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Десерт "Брачна възглавника", Сезон 3 | Епизод 21

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Тропически шоколадов сладкиш 2. Яйчен сладкиш, Сезон 3 | Епизод 22

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По малайзийски, Сезон 2 | Епизод 2

    Ейдриън се връща към времето, което е прекарал като дете в Малайзия, като приготвя сочно пиле на грил по келантански.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По нидерландски, Сезон 2 | Епизод 4

    Този път Ейдриън ще разтвори готварската книга на своята тъща, за да приготви по холандска рецепта изкусително вкусен глазиран свински джолан с марсала.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Азиатско приключение

    +

    Япония - на юг към Киото, Сезон 1 | Епизод 5

    Рокерите лакомници се отправят към сърцето на традиционна Япония, за да открият историческите корени на японската кухня.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Азиатско приключение

    +

    Южна Корея, Сезон 1 | Епизод 6

    Корейската храна е една от най-популярните във Великобритания, така че двамата рокери искат да разберат повече за нея.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 11, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес Джъстин ще приготви бяла риба, увита в кадаиф със сметанов сос. Ще ни покаже още и как да бъдем икономични в кухнята като приготви бульон от говежди кости. По-късно Кирстен Тиболс ще приготви къпкейкчета с лайм и мента.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 12, Сезон 2 | Епизод 12

    Лора Касай е на гости в кухнята, за да сподели рецепта за перлен кускус с риба тон и авокадо – бързо, лесно и вкусно. А Джъстин ще сготви ирански агнешки джолани с ориз басмати.

    Към предаването
  • 22:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 6, Сезон 2 | Епизод 6

    Братята пекари посещават Йорк, за да помогнат на една пекарна да се открои от конкурентите си, като за целта трябва да създадат три вдъхновени от местната кухня ястия, от които публиката да избере едно, което да влезе в менюто.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик продължава към по-слънчевия климат на Средиземноморието, за да изследва френско-каталунското наследство на Русийон в подножието на Пиренеите, до испанската граница.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Пържено месо, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес от Рефика ще разберем как се приготвя пържено месо, печен нахут и десерт „7 братя и сестри“. На гости ще бъде Нил Караибрахимгил.

    Към предаването
  • 00:55

    Супер храни с Джейми

    +

    Печени яйца и цвърчащи скариди, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми Оливър е в Япония, където събира и яде водорасли, а менюто му се състои от печени яйца с рикота, изключително вкусно мисо и цвъртящи скариди със сезонни зеленчуци и салца.

    Към предаването
  • 01:50

    Чудеса с Хестън

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Поредицата представя ястия в огромни размери! В тези епизоди световноизвестният майстор-готвач Хестън Блументал пресъздава невероятни варианти на ястия и лакомства в огромни размери, връщайки се към чудесата и радостта от храната в детството.

    Към предаването
  • 02:40

    Чудеса с Хестън

    +

    Голямата запарка за чай на Хестън, Сезон 1 | Епизод 3

    Този епизод Хестън посвещава на най-забележителното британско събитие - следобедния чай, като го пресъздава в такива гигантски мащаби, че да утоли жаждата на цял град, допълвайки чая с най-големия пакет бисквити в света.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Баска яхния, фокача и крем-супа от тиквички, Сезон 5 | Епизод 11

    Средиземноморски полъх се усеща от менюто в този епизод. Той идва от ароматите и от вкуса. Крем супа от тиквички ще е със стабилно количество пресен босилек, а фокачата - с розмарин, маслини и зехтин... Основното пък свързваме с баските - яхния с пиле, чушки и домати. Трудно можеш да им устоиш.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Булгур със сирене Халуми, агнешко и мъфини, Сезон 5 | Епизод 12

    Някак си празнично изглежда менюто, което Лора и Стоян са намислили за този епизод. Салатата от булгур с халуми е толкова вкусна и засищаща, че би могла да мине за основно. Но как да се откаже човек от печения агнешки бут с гарнитура от паста и спанак? Не може.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Фарфале и шоколадова шарлота, Сезон 5 | Епизод 13

    Какво са намислили Лора и Стоян за днес? Салата с моркови и авокадо, паста, запечена на фурна... и шоколадова шарлота. Салатата ще оценят привържениците на по-леката храна. Пастата на фурна със сос, бекон и разтопени сирена ще събере около масата цялото семейство.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Заешки терин, пиле и шоколадови тарталети, Сезон 5 | Епизод 14

    Изискано студено предястие от заешко месо, поднесено със свежа салата - това е началото на менюто за деня. След това Лора и Стоян приготвят вкусно пиле с естрагон и сос, който е уникално вкусен. Към тях - смачкани запечени картофки. Този празник за небцето няма как да не завърши с нещо сладко.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Гъбена супа, агнешко фате и грис халва, Сезон 5 | Епизод 15

    Началото на менюто ще е топла, ароматна супа. На традиционната гъбена чорба Лора и Стоян решават да сложат чедър, който да се разтопи, да даде плътност и много вкус. А после ще покажат специалитет, от който ще се носи ухание на далечни страни, ще е с крехко агнешко, със сос...

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Бобена салата с риба, паста и целувчен сладкиш, Сезон 5 | Епизод 16

    Два вида риба, боб и свежи черита - какво ли ще се получи от тази комбинация? Прекрасна бобена салата, как какво? И Лора, и Стоян я обожават, защото е различна, засищаща и много интересна. А след това със смес за домашни наденички ще приготвят паста. Ще стане фантастична.

    Към предаването