Неделя,

20 септември

  • 06:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Цитрусов пай с бял шоколадов мус 2. Шоколадови яйца, Сезон 3 | Епизод 17

    Към предаването
  • 06:25

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Порт Вила, Вануату, Сезон 1 | Епизод 7

    Питър Курувита се учи как да лови и събира по традиционен островен начин на зашеметяващия фон на слънчевия остров Вануату.

    Към предаването
  • 06:50

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Тана, Вануату, Сезон 1 | Епизод 8

    Шеф-готвачът Питър Курувита се сбогува с девствената природа на остров Вануату, като приготвя на върха на вулкан традиционно меланезийско пиршество и открива ефекта на силния корен кава.

    Към предаването
  • 07:10

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 08:15

    Супер храни с Джейми

    +

    Кебап, вегетариански бургер и салата, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми обикаля Гърция в търсене на храна и прави упражнения в Япония, а също така готви здравословен пилешки кебаб с чеснов хляб и зеленчуков тофу бургер с градинска салата и босилек.

    Към предаването
  • 09:10

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Брум - Перлата на Западна Австралия, Сезон 1 | Епизод 4

    Сара Ла Фонтейн пътува до Западна Австралия за да посети отдалечения курортен град на Индийския океан Бруум, известен със своите перлени ферми.

    Към предаването
  • 09:35

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Нашата долина - Пясъчната Кимбърли, Сезон 1 | Епизод 5

    Сара посещава каменистата източна част на област Кимбърли и Хоум Вали Стейшън - място за почивка и учебен център за коренните жители.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Готвене в различни съдове, Сезон 1 | Епизод 10

    Рецептите в днешния епизод са за торта в тиган и торта за рожден ден. Гост на Рефика ще бъде Евренджан Гюндюз.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По скандинавски, Сезон 2 | Епизод 11

    Ейдриън приготвя топла скандинавска яхния и ни показва колко лесно всъщност се готви еленско месо. Освен това Ейдриън успява да направи и десерт с месо - захаросан бекон, поръсен с разтопен шоколад.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По френски, Сезон 2 | Епизод 12

    Ейдриън приготвя агнешка плешка по френски с печени картофи, вкусен вариант на познатото ни агнешко със зеленчуци. Той ще приготви и много вкусни сладки лепкави пилешки крилца.

    Към предаването
  • 12:00

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Гаргано и Полиняно а Маре, Сезон 6 | Епизод 5

    Към предаването
  • 12:30

    Адриатическа Италия с Джино Д'Акампо

    +

    Масерия и Остуни, Сезон 6 | Епизод 6

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 14:00

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Раротонга, осториви Кук, Сезон 1 | Епизод 9

    Остров Раротонга от островите Кук осигурява на шеф-готвач Питър Курувита не само възхитителни гледки, но и уникални възможности да научи от приятелски настроените местни как да лови и събира храна от природата.

    Към предаването
  • 14:30

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Острови Кук, ІІ част, Сезон 1 | Епизод 10

    Като подходящ завършек на островното пиршество, шеф-готвачът Питър Курувита разглежда красивата природа на островите Кук, учейки се да лови по традиционен начин кални раци.

    Към предаването
  • 15:00

    Супер храни с Джейми

    +

    Здравословни спагети карбонара и яхния с пушен черен боб, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми Оливър се среща с костариканските каубои и готви паста карбонара с пушен бекон, грах, бадеми и босилек, а също и яхния от черен боб с тиква, чушки, ориз и люта салца.

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Готвене в различни съдове, Сезон 1 | Епизод 10

    Рецептите в днешния епизод са за торта в тиган и торта за рожден ден. Гост на Рефика ще бъде Евренджан Гюндюз.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Бадемов пай с боровинки 2. Франчесиня, Сезон 3 | Епизод 19

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Плосък крушово-бадемов пай 2. Шоколадови мюсли барчета, Сезон 3 | Епизод 20

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    Финал - маринована пържола по тайландски, Сезон 2 | Епизод 13

    За финал на сезона, Ейдриън приготвя маринована пържола по тайландски с югоизточен азиатски вкус, която е толкова люта, че ще ни накара буквално да бълваме огън. Също така ще ни покаже как се обезкостява и пълни пиле.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По английски, Сезон 2 | Епизод 1

    Смята се, че наименованието на телешкото "Уелингтън" произхожда от херцога на Уелингтън и неговата любов към говеждото, увито в тесто.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Азиатско приключение

    +

    Тайланд, Сезон 1 | Епизод 3

    Рокерите лакомници пътуват до покритите с палми плажове на юг и обвитите в джунгла планини на север, за да открият как многокултурната история на Тайланд и централната роля на страната в търговията с подправки са създали богата и разнообразна кухня, с влияния от цял свят.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Азиатско приключение

    +

    Токио, Сезон 1 | Епизод 4

    Японската кухня е любимата храна на двамата рокери и сега те изпълняват дългогодишното си желание да посетят тази невероятна страна.

    Към предаването
  • 21:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Нов Южен Уелс, Сезон 2 | Епизод 3

    Къртис е в родната си Австралия и е поздравен с традиционен аборигенски танц. Привечер Къртис и шеф-готвачът Марк се гмуркат за омари и се наслаждават на морска вечеря. И още, Къртис се катери по дърветата във ферма за тропически плодове.

    Към предаването
  • 21:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Сонома, Сезон 2 | Епизод 4

    Къртис започва калифорнийското си приключение високо над лозята на Сонома, пътувайки с въздушен балон. Озовал се на земята, той посещава винарна заедно със сомелиера си Бен. По-късно се отправя към морето заедно с женски риболовен екип на лов за дива сьомга.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми се отправя към една от най-горещите кулинарни дестинации в Италия, за да направи домашна паста, специална яхния с морски дарове и местен вариант на паелята.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Готвене в различни съдове, Сезон 1 | Епизод 10

    Рецептите в днешния епизод са за торта в тиган и торта за рожден ден. Гост на Рефика ще бъде Евренджан Гюндюз.

    Към предаването
  • 00:55

    Супер храни с Джейми

    +

    Здравословни спагети карбонара и яхния с пушен черен боб, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми Оливър се среща с костариканските каубои и готви паста карбонара с пушен бекон, грах, бадеми и босилек, а също и яхния от черен боб с тиква, чушки, ориз и люта салца.

    Към предаването
  • 01:50

    Романтика с Хестън

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Свети Валентин е най-романтичният ден от годината, на който около 16 милиона двойки във Великобритания празнуват с романтична вечеря. Но има ли истинска връзка между храната и романтиката? На този въпрос трябва да отговори Хестън Блументал.

    Към предаването
  • 02:40

    Чудеса с Хестън

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Поредицата представя ястия в огромни размери! В тези епизоди световноизвестният майстор-готвач Хестън Блументал пресъздава невероятни варианти на ястия и лакомства в огромни размери, връщайки се към чудесата и радостта от храната в детството.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Вегетарианско меню, Сезон 5 | Епизод 5

    Лора и Стоян не крият предпочитанията си към месото, но този път са решили менюто да е вегетарианско. Салатата ще е от черна леща със свежи зеленчуци и млечен дресинг, а основното - стек... от целина - страшно вкусен. Ще им остане време и за торта.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Свински джолан и домашен хляб, Сезон 5 | Епизод 6

    С една засищаща и интересна салата с пържени чушки, нахут и домати Лора и Стоян стартират менюто за деня. След това ще омесят домашен вкусен хляб, а основното ще е впечатляващо - свински джолан на бавен огън, поднесен със сос и намачкани картофи.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Италианска кухня, Сезон 5 | Епизод 7

    Италианската кухня винаги е вълнувала запалените кулинари из цял свят, затова Лора и Стоян ще приготвят 3 рецепти вдъхновени от кухнята на Ботуша. Започват със салтимбока, която ще направят с пилешко и ще поднесат като хапи за вино. Към ризотото пък ще прибавят хубави български печени червени чушки.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Испански омлет и суфле палачинка, Сезон 5 | Епизод 8

    Началото на това меню е много домашно и вкусно - топла патешка супа - гъста и засищаща. След това Лора и Стоян ще ни пренесат в темпераментна Испания с рецептата за tortilla de patatas, или омлет по испански. Лесно и бързо ястие, което всеки може напасне към собствения си вкус.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Балканско меню, Сезон 5 | Епизод 9

    Една интересна балканска мешавица с много вкус, характер и страст ще сътворят Лора и Стоян в този епизод. Хумусът ще е от боб, а към него ще има хрупкави кори с аромат на нашенската самардала. После? Кебапчета на шиш с парченца изненада в тях.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Салата с киноа, свински врат и кокосов десерт, Сезон 5 | Епизод 10

    Да готвят, да говорят за храна и да ѝ се наслаждават - това Лора и Стоян със сигурност умеят да правят много добре. Между сладките приказки някак неусетно менюто е готово. Пъстра салата с киноа и зеленчуци, задушен свински врат с гарнитура от ориз и десерт в чаша - с парченца блат, банани и кокос.

    Към предаването