Събота,

19 септември

  • 06:25

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Бира-Баубау, Индонезия, Сезон 1 | Епизод 5

    Питър Курувита се отправя на плаване с лодка по старите пътища на търговията с подправки из живописна Индонезия.

    Към предаването
  • 06:50

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Лабаху, Индонезия, Сезон 1 | Епизод 6

    Питър Курувита обикаля индонезийските острови на подправките по море, открива любими съставки и приготвя пиршество като за султан.

    Към предаването
  • 07:10

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.

    Към предаването
  • 08:15

    Супер храни с Джейми

    +

    Палачинки, вкусни такос с риба и пиле по ловджийски, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми отива за риба в Коста Рика и се учи на карате в Япония, а менюто му е съставено от царевични палачинки с пушен бекон и карамелизиран банан.

    Към предаването
  • 09:10

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Дарвин - портал към Австралия, Сезон 1 | Епизод 2

    Сара Ла Фонтейн продължава своето приключение в Северната територия с пътуване с аеролодка в района на Голямата пустош. А след това разглежда откритите пазари на Дарвин и намира всичко необходимо - от помело до блатни раци за своята пикантна салата.

    Към предаването
  • 09:35

    Австралийска кухня със Сара ла Фонтейн

    +

    Спокойствие и адреналин, Сезон 1 | Епизод 3

    Сара Ла Фонтейн продължава своето пътуване из австралийската Северна територия в Национален парк Какаду. Среща се и със собственика на единствения бар на Козия остров.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Бюрек, Сезон 1 | Епизод 9

    Рефика ще покаже как се приготвя бюрек и сладолед със салеп. На гости ще бъде Аслъхан Гюрбюз.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    По бразилски, Сезон 2 | Епизод 9

    Ейдриън готви фейжоада - бавно сготвено задушено по бразилски с червен боб, пет вида месо и изобилие от аромати, а в чест на италианското си потекло той ще приготви свой вариант на свинска плешка с боб борлоти, задушени моркови и целина.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    По австралийски, Сезон 2 | Епизод 10

    Ейдриън споделя любимата на своето австралийско семейство рецепта, приготвяна от майка му - сочно печено пиле. А с рецептата за сицилианско люто телешко рагу ще ни впечатли истински.

    Към предаването
  • 12:00

    Джейми готви в Италия

    +

    Пулия, Сезон 1 | Епизод 2

    Джейми се отправя към една от най-горещите кулинарни дестинации в Италия, за да направи домашна паста, специална яхния с морски дарове и местен вариант на паелята.

    Към предаването
  • 13:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 14:00

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Порт Вила, Вануату, Сезон 1 | Епизод 7

    Питър Курувита се учи как да лови и събира по традиционен островен начин на зашеметяващия фон на слънчевия остров Вануату.

    Към предаването
  • 14:30

    Островни пиршества с Питър Курувита

    +

    Тана, Вануату, Сезон 1 | Епизод 8

    Шеф-готвачът Питър Курувита се сбогува с девствената природа на остров Вануату, като приготвя на върха на вулкан традиционно меланезийско пиршество и открива ефекта на силния корен кава.

    Към предаването
  • 15:00

    Супер храни с Джейми

    +

    Кебап, вегетариански бургер и салата, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми обикаля Гърция в търсене на храна и прави упражнения в Япония, а също така готви здравословен пилешки кебаб с чеснов хляб и зеленчуков тофу бургер с градинска салата и босилек.

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Бюрек, Сезон 1 | Епизод 9

    Рефика ще покаже как се приготвя бюрек и сладолед със салеп. На гости ще бъде Аслъхан Гюрбюз.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Цитрусов пай с бял шоколадов мус 2. Шоколадови яйца, Сезон 3 | Епизод 17

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    1. Пай с тиквички 2. Сладкиш "Сен Оноре", Сезон 3 | Епизод 18

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    По скандинавски, Сезон 2 | Епизод 11

    Ейдриън приготвя топла скандинавска яхния и ни показва колко лесно всъщност се готви еленско месо. Освен това Ейдриън успява да направи и десерт с месо - захаросан бекон, поръсен с разтопен шоколад.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    По френски, Сезон 2 | Епизод 12

    Ейдриън приготвя агнешка плешка по френски с печени картофи, вкусен вариант на познатото ни агнешко със зеленчуци. Той ще приготви и много вкусни сладки лепкави пилешки крилца.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Азиатско приключение

    +

    Хонгконг, Сезон 1 | Епизод 1

    Рокерите лакомници са в Хонгконг - забързан град, в който Изтока среща Запада, за да открият автентичните корени на любимите на британците китайски ястия.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Азиатско приключение

    +

    Банкок, Сезон 1 | Епизод 2

    Казват, че не е възможно да се храниш лошо в Тайланд и в този епизод рокерите лакомници разбират защо. Те са в централните равнини на Банкок и Тайланд, откъдето идва голяма част от тайландската кухня, позната във Великобритания.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Джъстин ще сподели рецепта от новата си книга – бавно задушено телешко по провансалски. Освен това ще изпече и кокосови мъфини с глазура с фъстъчено масло. Лора Касай пък ще приготви трицветни пенне без глутен с маслен боб.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме за всеки ден

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Днес Джъстин ще приготви хрупкави пържени пилешки бутчета, а Лаура Касай ще ни покаже своите яйчени вермичели със сардини.

    Към предаването
  • 22:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 5, Сезон 2 | Епизод 5

    Том и Хенри са на своя територия в Бортън он дъ Уотър, изобилстващ от кафенета, ресторанти и чайни, а планът на двамата братя е да приготвят три нови ястия, едно от които публиката ще избере да влезе в менюто на Ричард и Сю.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Бюрек, Сезон 1 | Епизод 9

    Рефика ще покаже как се приготвя бюрек и сладолед със салеп. На гости ще бъде Аслъхан Гюрбюз.

    Към предаването
  • 00:55

    Супер храни с Джейми

    +

    Кебап, вегетариански бургер и салата, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми обикаля Гърция в търсене на храна и прави упражнения в Япония, а също така готви здравословен пилешки кебаб с чеснов хляб и зеленчуков тофу бургер с градинска салата и босилек.

    Към предаването
  • 01:50

    В света на Хестън

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    След многобройни проби, инспекции и подготовки, ресторантът "Дебелата патица" отваря врати за първи път пред австралийската публика. Успехът на дългогодишната подготовка, финансиране и приготовления зависят от австралийските ястия на Хестън.

    Към предаването
  • 02:40

    В света на Хестън

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Това е последният обяд в Мелбърн и последният шанс на "Тлъстата патица" да блесне пред австралийска публика със специалното си меню, включващо най-големите кулинарни хитове на Хестън за последните две десетилетия.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Епизод 19, Сезон 4 | Епизод 19

    Любимата мексиканска яхния на Лора и Стоян се казва "чили кон карне". Зрителите ще я видят в този епизод на Бон Апети. Ще приготвим и бърз сос с адокадо, за да остане време за торта, защото тя ще бъде специална.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Епизод 20, Сезон 4 | Епизод 20

    Факт, че, че българите обичаме свинско, но Лора и Стоян просто го обожават. Затова ще ни покажат рецепта за свинско с ароматна коричка и гарнитура. След това ще забъркат фантастична зелева салата, а за финал - десерт Дунавски вълни.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Спаначена салата с лимец, кюфтенца и линцер сладки, Сезон 5 | Епизод 1

    Спаначена салата с лимец, която ще приготвят Лора и Стоян, е толкова засищаща, че може да се превърне дори и в лека вечеря. А кюфтетата с бял сос от едно време ще бъдат поднесени като съвременно, красиво и неустоимо вкусно основно. Финалът ще сладък.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Боб чорба, сусамов хляб и шакшука, Сезон 5 | Епизод 2

    Всяка рецепта за боб чорба винаги е добра дошла на трапезата ни. Стоян и Лора са решили да покаже традиционната рецепта за семейството на Стоян - със свински гърди, много зеленчуци и ароматен див кимион. Към него ще върви и вкусен сусамен хляб. А основното ще е шакшука.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Карфиолена салата "Цезар", рибени рулца и оризов пудинг, Сезон 5 | Епизод 3

    В този епизод Лора и Стоян развихрят въображението си и експериментират. Прочутата салата „Цезар“ приготвят с... печен карфиол. Получава се неустоима. Рибата плакия, толкова популярна навремето у нас, поднасят като апетитни рулца с ароматна плънка, запечени в доматен сос.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Пълнени чушки, пилешко в гювеч и татлии, Сезон 5 | Епизод 4

    Вдъхновени от пълнените чушки със сирене и сланина на жар - едно типично велинградско ястие, Лора и Стоян решават да го преработят и да го превърнат в разядка. Във фурната на бавен огън в глинен съд пък ще сложат да се готвят пилешки бутчета с много зелении.

    Към предаването