Неделя,

16 август

  • 06:10

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Мултикултурна страна, Сезон 1 | Епизод 7

    В епизод 7 Питър Курувита пристига в крайбрежния щат Веракрус, където открива техниката на опушване на халапенос в чипотле и посещава оригиналния дом на ванилията.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Кулинарна столица, Сезон 1 | Епизод 8

    Оаксака е безспорната кулинарна столица на Мексико и Питър Курувита прекарва седмица тук, опитвайки всичко, което този град може да предложи, от сирене до тамалес и дори порция скакалци.

    Към предаването
  • 07:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Истанбул, Сезон 1 | Епизод 7

    Кулинарната одисея на Рик Стайн го води от историческа Венеция до легендарния Истанбул, където пристига навреме за риболова и хваща няколко риби в Босфора. Освен това готви кюфтета с шамфъстък и черноморското ястие капуска.

    Към предаването
  • 08:10

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Джорджия, Сезон 1 | Епизод 5

    Световната рецесия набира скорост, затова Джейми се отправя в търсене на най-евтината храна в Америка. Пътуването му започва от Джорджия, един от най-бедните щати и родното място на движението за граждански права.

    Към предаването
  • 09:05

    Свежата Анабел

    +

    Дни за салата, Сезон 3 | Епизод 6

    Винаги готова за приключения, Анабел тръгва на север към ферма за биволи, за да се срещне с двойка, която прави биволски кисело мляко и сирена. Тя носи богатата на вкус торта „Черно кадифе“, която перфектно се съчетава с кремообразното биволско кисело мляко и къпините от фермата.

    Към предаването
  • 09:35

    Свежата Анабел

    +

    Улов на деня, Сезон 3 | Епизод 7

    Анабел става рано, изпича едно пиле и се отправя на риболовна експедиция. Тя помага на местните рибари в примамването на рибата и прави за обяд рулца с печено пиле. След успешния риболов Анабел показва как се филетира прясна риба.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Печено месо, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Рефика ще приготви ястия на фурна и десерт „Три лече“, а неин гост ще бъде Ата Демирер.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    Япония, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес Ейдриън посвещава предаването си на източната кухня с японско говеждо, китайска патица по пекински - ястие, някога приготвяно само за императори - както и палачинки с хрупкаво патешко месо.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    Ливан, Сезон 1 | Епизод 12

    Заешкото задушено е традиционна селска гозба в Испания, в която Ейдриън е убеден, че ще поискате да топнете хляба си, след което ви очаква истински близкоизточен пир с кълцано агнешко месо, салата табуле и пита.

    Към предаването
  • 12:00

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Тоскана/Лацио, Сезон 5 | Епизод 3

    Към предаването
  • 12:30

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Елба, Сезон 5 | Епизод 4

    Към предаването
  • 13:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Венеция, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн поема на ново гастрономическо пътешествие от Венеция до Истанбул през страните от някогашната Византийска империя - едно врящо гърне от Изтока и Запада - а първата му спирка са великолепната Венеция и идиличният гръцки остров Сими.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Чили и шоколад, Сезон 1 | Епизод 9

    Петър Курувита пристига в крепостта на маите на полуостров Юкатан, основен производител на едни от най-лютите чушки в света - хабанеро, преди да се насочи към щата Табаско, където шоколадът се консумира от хиляди години.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Последната граница на Мексико, Сезон 1 | Епизод 10

    В последния епизод на мексиканската фиеста с Питър Курувита пътуваме до горите на Чиапас близо до границата с Гватемала, където Питър разглежда щата с най-голямо коренно население в Мексико и някои от най-интересните ястия досега.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Уайоминг, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми опитва родео и готвене на огън, и преживява нощ под звездите на Уайоминг, за да разбере дали каубоите, които е обожавал като дете, все още съществуват.

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Печено месо, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Рефика ще приготви ястия на фурна и десерт „Три лече“, а неин гост ще бъде Ата Демирер.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 99, Сезон 2 | Епизод 99

    1. Бананови полонези 2. Ескимоски целувки

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 100, Сезон 2 | Епизод 100

    Тортата на Валерио

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    Япония, Сезон 1 | Епизод 11

    Днес Ейдриън посвещава предаването си на източната кухня с японско говеждо, китайска патица по пекински - ястие, някога приготвяно само за императори - както и палачинки с хрупкаво патешко месо.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    Ливан, Сезон 1 | Епизод 12

    Заешкото задушено е традиционна селска гозба в Испания, в която Ейдриън е убеден, че ще поискате да топнете хляба си, след което ви очаква истински близкоизточен пир с кълцано агнешко месо, салата табуле и пита.

    Към предаването
  • 19:00

    Рокери лакомници: Пътешествие на Север

    +

    Полша, Сезон 1 | Епизод 1

    Полша е най-добрата дестинация за любители на колбасите, каквито са рокерите лакомници. Те буквално се държат като деца в сладкарница. Си и Дейв правят колбаси в полската провинция със семейство, което ги прави от поколения. Те посещават дома на джинджифиловия сладкиш и на Коперник.

    Към предаването
  • 20:00

    Рокери лакомници: Пътешествие на Север

    +

    Литва, Латвия, Естония, Сезон 1 | Епизод 2

    Рокерите лакомници пътуват до балтийските държави, като първата им спирка е Литва. Те правят поклонение на Хълма на кръстовете, място, пълно с кръстове, постоянно наблюдавано от КГБ по време на комунизма. Хълмът е символ на сила и съпротива за литовците в продължение на повече от два века.

    Към предаването
  • 21:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Южна Австралия, Сезон 2 | Епизод 1

    Къртис и екипът му от „Maude“ се срещат с винопроизводителя Честър Осбърн, за да опитат вино на покрива на артистична сграда. След това Къртис и Крис се отправят към ферма за овце за един изтощителен урок по стригане и водене на стадо. В Аделаида двамата се срещат с шеф-готвач Жак.

    Към предаването
  • 21:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Рим, Сезон 2 | Епизод 2

    Къртис се отправя към сърцето на Рим, където се смесва с местните, за да опита истинската кухня на римляните. Първо посещава местната месарница, предлагаща само органично месо и се среща с бивш шеф-готвач, сега майстор на пица.

    Към предаването
  • 22:00

    Вкусът на Великобритания с Джейми Оливър

    +

    Южен Уелс, Сезон 1 | Епизод 3

    Тази седмица Джейми ще посети Южен Уелс, където ще открие огромното въздействие на въглищния бум върху хранителната култура към края на 19-и век и влиянието на местната общност от бивши италиански гастърбайтери.

    Към предаването
  • 23:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Венеция, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн поема на ново гастрономическо пътешествие от Венеция до Истанбул през страните от някогашната Византийска империя - едно врящо гърне от Изтока и Запада - а първата му спирка са великолепната Венеция и идиличният гръцки остров Сими.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Печено месо, Сезон 1 | Епизод 12

    Днес Рефика ще приготви ястия на фурна и десерт „Три лече“, а неин гост ще бъде Ата Демирер.

    Към предаването
  • 00:55

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Уайоминг, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми опитва родео и готвене на огън, и преживява нощ под звездите на Уайоминг, за да разбере дали каубоите, които е обожавал като дете, все още съществуват.

    Към предаването
  • 01:50

    Великото британско меню

    +

    Основно от централната част, Сезон 12 | Епизод 33

    Към предаването
  • 02:15

    Великото британско меню

    +

    Десерт от централната част, Сезон 12 | Епизод 34

    Към предаването
  • 02:40

    Великото британско меню

    +

    Оценка на централната част, Сезон 12 | Епизод 35

    Към предаването
  • 03:05

    Великото британско меню

    +

    Предястие от Северна Ирландия, Сезон 12 | Епизод 36

    Към предаването
  • 03:25

    От градината на масата

    +

    Открит музей на плевните, Долна Карниола, Сезон 1 | Епизод 4

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 03:50

    От градината на масата

    +

    В подножието на планината Пека, Сезон 1 | Епизод 5

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 04:15

    От градината на масата

    +

    Чърнице, Сезон 1 | Епизод 6

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 04:40

    От градината на масата

    +

    Национален парк „Сечовленски солници“, Сезон 1 | Епизод 7

    В това предаване ще пътуваме из Словения ще и представяме нейните провинциални част от кулинарна гледна точка. Чрез органично отгледани продукти ще покажем традиционни ястия и техники, като основното е всички те да бъдат свежи и здравословни.

    Към предаването
  • 05:10

    Нещо сладко с Павел Павлов

    +

    Суфле, Сезон 1 | Епизод 7

    Суфле, парфе…. И без курс по френски е ясно, че става въпрос за съвършенство. Шеф Павлов първо ще ни покаже приготвянето на два вида суфле – класическо шоколадово и плодово, с вкус на маракуя. Следва рецепта за ледено парфе с бял шоколад

    Към предаването
  • 05:35

    Нещо сладко с Павел Павлов

    +

    Гофрети, Сезон 1 | Епизод 8

    Кой не мечтае денят му да започне с разточителна закуска, а следобедното му кафе да бъде сервирано с изкусителен десерт? Менюто на шеф Павлов за подобни дни включва домашни гофрети със сладко от круши и изящни тортички с ванилов мус.

    Към предаването