Неделя,

9 август

  • 06:10

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Големият пушек, Сезон 1 | Епизод 3

    Питър Курувита пристига в първия си голям мексикански град - Гуадалахара, началната точка на този епизод. Ще опита класическо ястие от бавно готвено козе месо, а в град Текила ще надникне в бутикова дестилерия.

    Към предаването
  • 06:35

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Истинското Мексико, Сезон 1 | Епизод 4

    В епизод 4 Питър Курувита опознава истинското Мексико, докато пътува с 50-годишен джип до призрачния град Реал де Каторсе в търсене на пейот, после се насочва на юг към романтичния град Гуанахуато, за да се научи как да приготвя тортили.

    Към предаването
  • 07:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Пелопонес, Сезон 1 | Епизод 5

    Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.

    Към предаването
  • 08:10

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Лос Анжелис, Сезон 1 | Епизод 3

    Лос Анджелис е синоним на блясъка и на американската мечта. Но само няколко километра източно от Холивуд е най-голямата общност от мексикански имигранти. Джейми успява да се потопи в живота на истинския Лос Анджелис.

    Към предаването
  • 09:05

    Свежата Анабел

    +

    Празнуване на пролетта, Сезон 3 | Епизод 2

    Пролетта е вече и в градината на Анабел в Уанака и тя бере първите хрупкави шушулки снежен грах, за да ги използва в тайландска салата с моркови. А след това, с жълтия си пикат отива да се срещне с майстор на ръчно изработен шоколад. По-късно ще направи вечеря с азиатски вкусове.

    Към предаването
  • 09:35

    Свежата Анабел

    +

    Пресни продукти от фермата, Сезон 3 | Епизод 3

    Пролетта е идеалното време за бране на нежен кресон. Анабел посещава ферма с устойчиво развитие, където освен че си набира кресон, тя събира и пресни яйца, за да сготви с тях здравословно ястие върху багажника на пикапа си за гладните работници във фермата.

    Към предаването
  • 10:05

    Турска кухня с Рефика

    +

    Готвене в различни съдове, Сезон 1 | Епизод 10

    Рецептите в днешния епизод са за торта в тиган и торта за рожден ден. Гост на Рефика ще бъде Евренджан Гюндюз.

    Към предаването
  • 11:00

    Тайните на месото

    +

    Индия, Сезон 1 | Епизод 7

    Не е нужно да пътувате чак до Индия, защото Ейдриън ще ви покаже как сами да си приготвите традиционно пиле тандури - леко пикантно и с малко кисело мляко, а на британците Ейдриън ще демонстрира ростбиф и йоркширски пудинг.

    Към предаването
  • 11:30

    Тайните на месото

    +

    Канада, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Ейдриън приготвя канадски боб с хрупкав бекон, но няма да е истинско канадско ястие, ако не добави и малко кленов сироп, а като по-необичайно ястие той ще ни покаже северноафриканската гозба бистая с гълъбово месо.

    Към предаването
  • 12:00

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Амалфи, Сезон 5 | Епизод 1

    Джино разкрива любимите си места по италианското Средиземноморие като започва от Амалфи. Присъединете се към Джино, докато показва живите кулинарни традиции. Приготвя вкусни, зашеметяващо прости ястия с вкусове от красивия бряг на Амалфи.

    Към предаването
  • 12:30

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Соренто и Капри, Сезон 5 | Епизод 2

    Днес Джино плава до задължителния за посещение италиански остров Капри, за да вкуси от долче вита. Разкрива историята на най-известния дижестив в Италия. На континенталната част търси уникална съставка и приготвя две прекрасни ястия.

    Към предаването
  • 13:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Западна Турция, Сезон 1 | Епизод 6

    Епичното пътешествие на Рик Стайн от Венеция до Истанбул наближава своя край с напускането на Южна Гърция и отправянето към бреговете на Западна Турция. На полуостров Чешме Рик се наслаждава на крем-сиренето армола, отлежало в кози кожи.

    Към предаването
  • 14:00

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Мегаполис, Сезон 1 | Епизод 5

    Питър Курувита пристига в един от най-големите мегаполиси на земята, Мексико Сити, град на крайности - луксозни ресторанти са рамо до рамо с едни от най-евтините и вкусни улични храни в света.

    Към предаването
  • 14:30

    Мексиканска фиеста с Питър Курувита

    +

    Това е мóле, Сезон 1 | Епизод 6

    Противно на общоприетото мнение, "моле" не е просто шоколадов сос с лют червен пипер, въпреки че моле поблано е най-известното. В този епизод Петър Курувита научава тайните на тази невероятно сложна смес.

    Към предаването
  • 15:00

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Аризона, Сезон 1 | Епизод 4

    Последната спирка на известния готвач е резерватът на индианците навахо в Аризона. Тук той се запознава с едни от най-старите американски кулинарни традиции. С голямо разочарование, обаче, Джейми вижда до каква степен децата от племето са станали зависими от т.нар. junk food (вредна храна).

    Към предаването
  • 16:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Готвене в различни съдове, Сезон 1 | Епизод 10

    Рецептите в днешния епизод са за торта в тиган и торта за рожден ден. Гост на Рефика ще бъде Евренджан Гюндюз.

    Към предаването
  • 17:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 95, Сезон 2 | Епизод 95

    1. Японска торта на изгряващото слънце 2. Смокинов кекс

    Към предаването
  • 17:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 96, Сезон 2 | Епизод 96

    1. Ябълкови сладкиш в тиган 2. Кекс със смокини и маскарпоне

    Към предаването
  • 18:00

    Тайните на месото

    +

    Индия, Сезон 1 | Епизод 7

    Не е нужно да пътувате чак до Индия, защото Ейдриън ще ви покаже как сами да си приготвите традиционно пиле тандури - леко пикантно и с малко кисело мляко, а на британците Ейдриън ще демонстрира ростбиф и йоркширски пудинг.

    Към предаването
  • 18:30

    Тайните на месото

    +

    Канада, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Ейдриън приготвя канадски боб с хрупкав бекон, но няма да е истинско канадско ястие, ако не добави и малко кленов сироп, а като по-необичайно ястие той ще ни покаже северноафриканската гозба бистая с гълъбово месо.

    Към предаването
  • 19:00

    Моята кухня е най-добрата - Нова Зеландия

    +

    Публиката избира, Сезон 4 | Епизод 7

    Днес хората ще кажат своята дума, защото отборите ще приготвят барбекю за моряците и посетителите във виадукта на Оукланд, когато един отбор ще се окаже с предимство, а друг отбор ще бъде елиминиран.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата - Нова Зеландия

    +

    Полуфинал, I част, Сезон 4 | Епизод 8

    Това е първият полуфинал “Внезапна смърт”, в който баща и дъщеря Лиъм и Едън ще се борят с братовчедите Мей и Ена, приготвяйки тристепенен обяд за рожден ден.

    Към предаването
  • 21:00

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    В американски стил, Сезон 1 | Епизод 9

    Гай посещава кафенето си "Бондай Харвест" в Лос Анджелис и ни показва как австралийските вкусове променят кулинарията в САЩ. Отправя се към фермерския пазар в Санта Моника за вдъхновение, преди да направи се отдаде на готвене направо върху пясъка в Санта Моника.

    Към предаването
  • 21:30

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Финалът, Сезон 1 | Епизод 10

    На финала на сезона е време за готварската книга "Бондай Харвест". След като пазарува, Гай се подготвя за обедно партито за представянето й ястия, сред които свински пържоли на скара с полента.

    Към предаването
  • 22:00

    Вкусът на Великобритания с Джейми Оливър

    +

    , Сезон 1 | Епизод 2

    Към предаването
  • 23:00

    От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

    +

    Западна Турция, Сезон 1 | Епизод 6

    Епичното пътешествие на Рик Стайн от Венеция до Истанбул наближава своя край с напускането на Южна Гърция и отправянето към бреговете на Западна Турция. На полуостров Чешме Рик се наслаждава на крем-сиренето армола, отлежало в кози кожи.

    Към предаването
  • 00:00

    Турска кухня с Рефика

    +

    Готвене в различни съдове, Сезон 1 | Епизод 10

    Рецептите в днешния епизод са за торта в тиган и торта за рожден ден. Гост на Рефика ще бъде Евренджан Гюндюз.

    Към предаването
  • 00:55

    Джейми Оливър в Америка

    +

    Аризона, Сезон 1 | Епизод 4

    Последната спирка на известния готвач е резерватът на индианците навахо в Аризона. Тук той се запознава с едни от най-старите американски кулинарни традиции. С голямо разочарование, обаче, Джейми вижда до каква степен децата от племето са станали зависими от т.нар. junk food (вредна храна).

    Към предаването
  • 01:50

    Великото британско меню

    +

    Оценка на Шотландия, Сезон 12 | Епизод 25

    Към предаването
  • 02:15

    Великото британско меню

    +

    Предястие от Уелс, Сезон 12 | Епизод 26

    Към предаването
  • 02:40

    Великото британско меню

    +

    Риба от Уелс, Сезон 12 | Епизод 27

    Към предаването
  • 03:05

    Великото британско меню

    +

    Основно от Уелс, Сезон 12 | Епизод 28

    Към предаването
  • 03:25

    Грил тур с Примож

    +

    Регион Лика, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 03:50

    Грил тур с Примож

    +

    Лесковац, Сезон 1 | Епизод 6

    Към предаването
  • 04:15

    От градината на масата

    +

    Йезерско, Сезон 2 | Епизод 9

    Към предаването
  • 04:40

    От градината на масата

    +

    Брежице, Сезон 2 | Епизод 10

    Към предаването
  • 05:10

    Нещо сладко с Павел Павлов

    +

    Нещо сладко с Павел Павлов, Сезон 1 | Епизод 3

    Според шеф Павлов шоколадовата торта и шоколадовият мус се подреждат на първите места в списъка на най-обичаните десерти. Ще научите неговите рецепти за тези две изкушения.

    Към предаването