Неделя,

31 май

  • 06:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Креп Сюзет

    Към предаването
  • 06:25

    Храна и напитки

    +

    Том Керидж, Сезон 1 | Епизод 1

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и отличеният със звезда Мишлен шеф готвач Том Керидж се заемат да приготвят съвършеното печено, докато авантюристът Стефан Гейтс се опитва да ни убеди да консумираме личинки.

    Към предаването
  • 06:50

    Храна и напитки

    +

    Сладки печива, Сезон 1 | Епизод 2

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и доайенът на британските пекари Мери Бери създават заедно съвършения следобеден чай, докато Рейчъл Ку се отправя към Париж в търсене на сладкарско съвършенство.

    Към предаването
  • 07:20

    Грил тур с Примож

    +

    Далмация, Сезон 1 | Епизод 2

    В епизода Примож посещава малкия остров Каприе в Адриатическо море, разположен в Средна Далмация. Островът е заобиколен от кристално чиста вода, предлагаща много кулинарни деликатеси.

    Към предаването
  • 07:50

    Бондай Харвест с Гай Търланд

    +

    Финалът, Сезон 1 | Епизод 10

    На финала на сезона е време за готварската книга "Бондай Харвест". След като пазарува, Гай се подготвя за обедно партито за представянето й ястия, сред които свински пържоли на скара с полента.

    Към предаването
  • 08:20

    Най-добрата храна в света

    +

    30-те най-добри диети в света, Сезон 1 | Епизод 2

    Джими Дохърти и Кейт Куилтън обикалят света и изследват традиционната диета на различни народи, племена и общности, за да проследят как хранителните навици са се променили радикално през последните 50 години и как това се е отразило на здравето ни.

    Към предаването
  • 09:15

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Камион за тако, Сезон 1 | Епизод 5

    Мелбърн се гордее, че е спортната столица на Австралия, затова Рейчъл лесно разбира коя е любимата бърза храна на спортните фанатици. След това тя готви със собственик на камион за храна, опитва най-доброто южняшко пържено пиле в града и посещава пивоварна.

    Към предаването
  • 09:45

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    Как се прави пасата, Сезон 1 | Епизод 6

    Имиграцията е изиграла голяма роля в оформянето на кулинарната сцена на Мелбърн. Любопитна да изследва тази кипяща смесица от различни кухни, Рейчъл се отправя към виетнамски пазар и гръцка закусвалня в предградията. А от италиано-австралийска баба (нона) тя научава как се прави пасата.

    Към предаването
  • 10:15

    Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

    +

    В ресторанта на аржентинския шеф-готвач Мауро Кайегари, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл се отправя към хълмовете на Мелбърн за еднодневна разходка и разглежда региона Данденонгс. Тя се среща с аржентинския готвач Мауро Кайегари и двамата заедно приготвят местна златна пъстърва.

    Към предаването
  • 10:45

    Вкусните уикенди на Бил

    +

    Самърсет, Сезон 1 | Епизод 10

    Бил Грейнджър издирва едно от малкото стада биволи в страната за вкусно и семпло къри ренданг и научава как се отглеждат орехи.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 12:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Неделен обяд, Сезон 1 | Епизод 7

    Топла и слънчева неделя сутрин е и Дона Хей и малките ѝ помощници Фрея и Джейла ще бъдат домакини на лежерен домашен обяд за приятели. Спокойното и отпускащо прекарване с любими хора предполага лесно за приготвяне и здравословно меню, харесвано от малки и големи.

    Към предаването
  • 12:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството за деца

    +

    Ден за продажба на печива, Сезон 1 | Епизод 8

    Спомените за първото готвене като деца на много хора, включително и на Дона Хей, са свързани с печенето на сладки. Дона ще направи малко по-здравословни тези любими класики от детството.

    Към предаването
  • 13:00

    Рибното пиршество на Хестън

    +

    Рибното пиршество на Хестън, Допълнителен | Епизод 1

    Към предаването
  • 14:00

    Храна и напитки

    +

    Джун Тунака, Сезон 1 | Епизод 3

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и уличният шеф готвач Джун Тънака се заемат да направят съвършения бургер, докато кулинарят Моника Галети споделя тайните си за здравословна храна за деца.

    Към предаването
  • 14:30

    Храна и напитки

    +

    Храна за душата, Сезон 1 | Епизод 4

    Кулинарната легенда Майкъл Ру Джуниър, експертът по питиетата Кейт Гудман и кулинарят Моника Галети създават съвършената храна за душата - овчарски пай, докато журналистът Матю Форт аплодира завръщането на британския пудинг в ресторантските менюта.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Мери Бери, Сезон 8 | Епизод 1

    Уикендът е и кой може по-добре да му даде старт от Джейми и Джими, отваряйки обновеното си кафене в края на Саутендския кей с хубава храна, страхотни разговори и забавления със знаменитости. Тази седмица те ще посрещнат истински кулинарен герой и национално съкровище Мери Бери.

    Към предаването
  • 16:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 55, Сезон 2 | Епизод 55

    Корсикански питки със сирене

    Към предаването
  • 16:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 56, Сезон 2 | Епизод 56

    Английски коледен кейк

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 17:30

    Грил тур с Примож

    +

    Сараево, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод Примож посещава Сараево, както и едно малко селце над него – Вукова Лука. Той готви със стар приятел пред неговата къщичка от приказките насред гората.

    Към предаването
  • 18:00

    Вкуси света с Маню Фидел

    +

    Хонконг, Сезон 1 | Епизод 4

    След кратък полет от Колката Маню пристига в Хонгконг, нетърпелив да започне с първото си готвене в този забързан град.

    Към предаването
  • 18:50

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Съставки от хладилника и съставки на съдиите, Сезон 5 | Епизод 25

    Тази вечер в "Моята кухня е най-добрата" отборите влизат в кухнята, като пет отбора ще се състезават в предизвикателството "Какво има в хладилника".

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Карли и Тресне срещу Ани и Джаксън, Сезон 5 | Епизод 26

    В "Моята кухня е най-добрата" предстои вечер на елиминации.

    Към предаването
  • 21:00

    Из Близкия изток с Найджъл Слейтър

    +

    Иран, Сезон 1 | Епизод 3

    Найджъл завършва обиколката си в Иран, където изследва тайните на персийската кухня. В Техеран той открива, че въпреки бума на бързата храна, там все още могат да се намерят и традиционни гозби, а по-късно се включва в беритбата на нар и шафран.

    Към предаването
  • 22:00

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Джейми ще приготви макарони със сирене и карфиол, печена наденица и любимият десерт на сина му – флапджак, като използва наличните продукти в хладилника си.

    Към предаването
  • 22:30

    Джейми: Готви и продължи напред

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Днес Джейми ще сготви вкусен сингапурски ориз и ще ни припомни рецепти от миналото – лесни ньоки и печено пилешко само с пет съставки.

    Към предаването
  • 23:00

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Канзас, Сезон 8 | Епизод 6

    Канзас Сити се отъждествява с барбекю. Тони отива на барбекю угощение заедно с добрия си приятел и съмишленик Замир. Тони и Замир виждат и опитват всичко – от свински ребра и изгорелите краища до разнообразието от пикапи за барбекю.

    Към предаването
  • 23:50

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 00:25

    Грил тур с Примож

    +

    Сараево, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод Примож посещава Сараево, както и едно малко селце над него – Вукова Лука. Той готви със стар приятел пред неговата къщичка от приказките насред гората.

    Към предаването
  • 00:50

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Мери Бери, Сезон 8 | Епизод 1

    Уикендът е и кой може по-добре да му даде старт от Джейми и Джими, отваряйки обновеното си кафене в края на Саутендския кей с хубава храна, страхотни разговори и забавления със знаменитости. Тази седмица те ще посрещнат истински кулинарен герой и национално съкровище Мери Бери.

    Към предаването
  • 01:45

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Шоколад, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 02:15

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Меню със свинско, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 02:40

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Парти меню, Сезон 1 | Епизод 9

    Към предаването
  • 03:05

    Домашни рецепти с Йоли

    +

    Сготвено в глинен съд, Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 03:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    При баба, Сезон 1 | Епизод 17

    При баба винаги къкрят по няколко тенджери на котлона. В този епизод Давид Скоко ще пресъздаде кухнята на своята баба. Ще приготви бузара с миди и скампи, ще омеси тесто за паста и ще направи плюканчи със сос пащицада. За десерт ще има вкусни, шарени бонбони.

    Към предаването
  • 03:55

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Треска, Сезон 1 | Епизод 18

    В този епизод шеф Скоко представя две празнични рецепти със сушена треска и един традиционен десерт.

    Към предаването
  • 04:20

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Празник, Сезон 1 | Епизод 19

    Давид Скоко показва празнично меню за ценители и чревоугодници. Започва с фритата по модерен начин, вдъхновена от Денис Зембо. Основното е крехък телешки джолан с ароматен сос. А на финала не забравяйте да потопите аморетите в чаша вино.

    Към предаването
  • 04:45

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    „Бателина“, Сезон 1 | Епизод 20

    "Давид Скоко поднася ястия за познавачи. Превръща едрите скариди и шепа зрели домати в семпло и вкусно предястие. От рибарските мрежи избира непознати дребни и грозновати риби и ги превръща в бродет без кости – класическа рибена супа. Десертът е любимият му – плодове, заляти със сироп от вино. "

    Към предаването
  • 05:10

    Нина Бабич: Моята френска пекарна

    +

    Пикник в парка, Сезон 1 | Епизод 3

    Пикник в парка. Какво ни е нужно, за да го превърнем в запомнящо се и много вкусно преживяване? Нещо съвършено като вкус, това е ясно, но и удобно за пренасяне в кошницата по пътя. Нина Бабич има брилянтна идея. Нина ще приготви бриош „Босток“ от бриоша, останал от предишния ден, а после - „Полонез“.

    Към предаването
  • 05:35

    Нина Бабич: Моята френска пекарна

    +

    Традиционно, но различно, Сезон 1 | Епизод 4

    Традиционни, но различни. Такива са рецептите, които Нина ще покаже в този епизод. Баските имат един популярен сладкиш с плънка от ванилов крем и вишни. Понеже макът се използва често за сладкиши по нашите географски ширини, Нина решава да направи плънка с мак. Резултатът е повече от интересен.

    Към предаването