Събота,

25 април

  • 06:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Риболов по западното крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл ще приготви грилован октопод със зелева салата с кимион. След това ще направи купа покé гравлакс, а за десерт ще има планина от горски плодове в бял шоколад и кокос.

    Към предаването
  • 06:45

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Празничен завършек, Сезон 1 | Епизод 8

    Рейчъл ще приготви студен рак и ще го поднесе с топла рачешка супа и пай със сирене. За десерт – класически шведски чийзкейк, сервиран с топла бита сметана и сладко.

    Към предаването
  • 07:05

    Бон Апети

    +

    Бобена салата с риба, паста и целувчен сладкиш, Сезон 5 | Епизод 16

    Два вида риба, боб и свежи черита - какво ли ще се получи от тази комбинация? Прекрасна бобена салата, как какво? И Лора, и Стоян я обожават, защото е различна, засищаща и много интересна. А след това със смес за домашни наденички ще приготвят паста. Ще стане фантастична.

    Към предаването
  • 07:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Запомнящо се барбекю, Сезон 1 | Епизод 4

    Епичното пътуване по Големия океански път приключва. На австралийското крайбрежие Мигел приготвя вкусна паеля по испански, а обиколката с известни местни мотоциклетисти води до запомнящо се барбекю.

    Към предаването
  • 08:00

    Уикенд по мъжки

    +

    Представяне на книгата на Адриан, Сезон 1 | Епизод 5

    Шефовете се събират заедно за представянето на книгата на Ейдриън. Но след това е време за парти и момчетата се възползват пълноценно от това, което предлага Мелбърн.

    Към предаването
  • 08:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Остров Бруни, Тасмания, Сезон 1 | Епизод 6

    Момчетата се отправят към прекрасния остров Бруни в Тасмания. Невероятните местни продукти вдъхновяват готвачите за кулинарно приключение със стриди, говеждо и сирене.

    Към предаването
  • 09:00

    Вкусът на Истанбул със Сара ла Фонтейн

    +

    Артистичен и моден Истанбул, Сезон 2 | Епизод 4

    Кулинарната авторка Сара Ла Фонтейн потегля на пътешествие, за да преоткрие кулинарното и културно сърце на Истанбул - град, който разпалва света на гастрономията. Тя е решена да разбере как храна, култура и историческо наследство се смесват.

    Към предаването
  • 09:25

    Вкусът на Истанбул със Сара ла Фонтейн

    +

    Сладостите на Истанбул, Сезон 2 | Епизод 5

    Кулинарната авторка Сара Ла Фонтейн потегля на пътешествие, за да преоткрие кулинарното и културно сърце на Истанбул - град, който разпалва света на гастрономията. Тя е решена да разбере как храна, култура и историческо наследство се смесват.

    Към предаването
  • 09:50

    Вкусът на Истанбул със Сара ла Фонтейн

    +

    Гастрономите на Истанбул, Сезон 2 | Епизод 6

    Кулинарната авторка Сара Ла Фонтейн потегля на пътешествие, за да преоткрие кулинарното и културно сърце на Истанбул - град, който разпалва света на гастрономията. Тя е решена да разбере как храна, култура и историческо наследство се смесват.

    Към предаването
  • 10:45

    Ваканцията на Бил

    +

    Каменистият Юг, Сезон 1 | Епизод 2

    Бил Грейнджър пътува из Южна Австралия. Той ще опознае живота на овчарите и ще търси червена риба тон.

    Към предаването
  • 11:10

    Ваканцията на Бил

    +

    Тропическият Север, Сезон 1 | Епизод 3

    Бил Грейнджър продължава кулинарното си приключение из Австралия, като спира в тропическия регион на Северен Куинсланд.

    Към предаването
  • 11:35

    Ваканцията на Бил

    +

    Ябълковият остров, Сезон 1 | Епизод 4

    Бил плава по древната река Хюон сред девствени гори на остров Тасмания. Ще посети и ябълкови градини, изобилстващи от ябълки сорт „Пинк лейди“.

    Към предаването
  • 12:05

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми забърква фантастично чили, супа от ряпа и безмесни пирожки от Близкия Изток.

    Към предаването
  • 13:00

    В света на Хестън

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Това е последният обяд в Мелбърн и последният шанс на "Тлъстата патица" да блесне пред австралийска публика със специалното си меню, включващо най-големите кулинарни хитове на Хестън за последните две десетилетия.

    Към предаването
  • 14:00

    Да готвим като италианци

    +

    Пазарувай като италианец, Сезон 1 | Епизод 1

    Силвия започва с основните неща - как италианците пазаруват пресни продукти и запасяват шкафовете си. След като посещава италиански деликатесен магазин, отворен още през 1960 г. и местно магазинче за плодове и зеленчуци, Силвия ще направи домашна тосканска паста с нахут за дъщеря си Луна.

    Към предаването
  • 14:30

    Да готвим като италианци

    +

    Семейните рецепти на Силвия, Сезон 1 | Епизод 2

    Семейните рецепти са незчерпаем източник на щастие за италианците и в този епизод Силвия ще сподели най-любимите си семейни ястия. Тя ще започне с впечатляващия неделен обяд на баба си – богата яхния с наденица, сервирана върху нежна полента. Ще приготви и паста с картофи и сирене провола.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Мартин Фрийман, Сезон 7 | Епизод 2

    Джейми и Джими посрещат британския актьор, превърнал се в холивудска звезда Мартин Фрийман. Те са му подготвили „неочаквано пътуване“ с уникален урок по готвене. Джейми помага на звездата от „Шерлок“ да разреши успешно случая с приготвянето на перфектни яйца Роял.

    Към предаването
  • 16:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 13, Сезон 2 | Епизод 13

    Сладкиш "Париж - Брест"

    Към предаването
  • 16:30

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 14, Сезон 2 | Епизод 14

    Поширани круши "Хуавата Елена" със захаросани цветя

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Френско меню, Сезон 5 | Епизод 17

    В този епизод Лора и Стоян ще припомнят на зрителите на какво френската кухня дължи световната си слава. Първо ще приготвят прочутата салата „Лионез“ - гордостта на град Лион. Само 3 основни продукта, но какъв вкус! След това ще направят образцово фрикасе със заешко, със сметана, с масло.

    Към предаването
  • 17:30

    Просто Найджела

    +

    Балансът на живота, Сезон 1 | Епизод 5

    Част от баланса на живота е разбирането, че различните дни изискват различни видове хранене, затова Найджела Лоусън споделя меню за постигане на този баланс в кухнята.

    Към предаването
  • 18:00

    Просто Найджела

    +

    Храна за добро настроение, Сезон 1 | Епизод 6

    Найджела ни поднася за финал храна, която ни кара да се чувстваме добре - задушени миди с босилек, гранола със зехтин и запечено халуми със сладък чили сос.

    Към предаването
  • 18:30

    На гости на Найджела

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Найджела Лоусън се завръща с нова поредица, посветена на простичките рецепти, изобилстващи от богати аромати - от новооткритите от нея яйца по турски до носталгичната кралица на пудингите.

    Към предаването
  • 19:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Пол и Блеър, Сезон 5 | Епизод 3

    Тази вечер се връщаме в Куинсленд, където бащите сърфисти Пол и Блеър ще сервират пиршество.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Хелена и Вики, Сезон 5 | Епизод 4

    Състезателите се отправят към Виктория, за да седнат на масата на гръцките близначки Хелена и Вики.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме в Макао

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Джъстин се среща с шеф-готвач Ханс Лий Расмусен, който я кани да посетят Института по туризъм на Макао, в който той учи готвачи как да готвят без да изхвърлят храна и как да направят дейността си по-устойчива.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме в Макао

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Джъстин посещава „Belos Tempos“, португалски ресторант, предлагащ традиционни домашни ястия от Макао и с удоволствие научава от шеф-готвачката Ана как се приготвя един популярен десерт.

    Към предаването
  • 22:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Мадрид, Сезон 1 | Епизод 7

    Пол е в Мадрид – столицата на Испания. Мадрид може да не е световноизвестен със своите печива, но това не пречи на Пол да открие съвсем нови техники и рецепти.

    Към предаването
  • 22:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Варшава, Сезон 1 | Епизод 8

    В този епизод Пол посещава Полша и в столицата ѝ Варшава открива невероятни модерни печива. Полша може да не е първото място, за което да се сетите, когато става въпрос за европейски печива, но Пол открива град, отдаден на нова страст.

    Към предаването
  • 22:55

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Бостън, Сезон 7 | Епизод 9

    В този епизод Антъни е в Бостън, но не за да посещава изтънчени заведения или да види какво създават младите готвачи, променяйки кулинарната сцена. Този епизод е за изпадналия в колапс град. Този епизод е за Южен Бостън.

    Към предаването
  • 23:45

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Макао, Сезон 7 | Епизод 10

    Антъни опознава най-богатата хазартна локация в света, която има странния статут на европейски анклав в Китай.

    Към предаването
  • 00:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Флиндърс, Виктория, Сезон 1 | Епизод 1

    Момчетата се отправят към крайбрежието за един забавен уикенд и много лудории във Флиндърс, Виктория. Там ще правят бразилски коктейли, ще залагат на покер и ще ловят риба. Какво повече могат да искат?

    Към предаването
  • 00:55

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Мартин Фрийман, Сезон 7 | Епизод 2

    Джейми и Джими посрещат британския актьор, превърнал се в холивудска звезда Мартин Фрийман. Те са му подготвили „неочаквано пътуване“ с уникален урок по готвене. Джейми помага на звездата от „Шерлок“ да разреши успешно случая с приготвянето на перфектни яйца Роял.

    Към предаването
  • 01:45

    Бон Апети

    +

    Епизод 1, Сезон 4 | Епизод 1

    От тиквата става идеален тиквен пай, но Лора и Стоян са намислили нещо друго. Те ще направят тиквена супа. Сервират я с мънички питки, а за основно ястие са замислили кюфтенца в боровинков сос.

    Към предаването
  • 02:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 2, Сезон 4 | Епизод 2

    Вдъхновени от кухнята на Тоскана, Лора и Стоян ще направян пичи паста рагу. За рагуто обаче ще използват месо от една местна българска порода - черно прасе.

    Към предаването
  • 02:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 3, Сезон 4 | Епизод 3

    Малцина го знаят, но Стоян е запален рибар. Има любими рибни рецепти и една от тях си заслужава да се види - рибна чорба. В допълнение Лора и Стоян ще замесят прочутия си хляб фугас и един аламинут - телешко на тиган с гъби и сметана.

    Към предаването
  • 03:00

    Бон Апети

    +

    Епизод 4, Сезон 4 | Епизод 4

    Този епизод е посветен на свинските ребърца, приготвени по азиатска рецепта с пюре от ряпа. Лора и Стоян се готвят да ни смаят с предястие от сушени червени чушки, а за десерт ще опитаме сладка баница, вдъхновена от арабската кухня.

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Епизод 5, Сезон 4 | Епизод 5

    Идеалната закуска мирише на пресен хляб, масло и топено сирене. В този епизод ще видите рецептата. След това ще се насладим на предястие от патладжан и нахут с греховно есенно минестроне.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Епизод 6, Сезон 4 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще приготвят нещо за любителите на уличната храна - дюнер кебаб. С радост ще споделят една великолепна рецепта за домашно угощение. След това ще забъркат бисквитена торта с маскарпоне и крем от шоколад и карамел.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Епизод 7, Сезон 4 | Епизод 7

    Как да направим вкусна баница с праз и бекон? Лора и Стоян ще разточат кори за баница. Пухкавите милинки са любимото печиво от детството на Стоян, а Лора мечтае за козуначно руло като на Великден.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Епизод 8, Сезон 4 | Епизод 8

    Днес Лора и Стоян споделят рецептата си за домашно русенско варено, приготвено в гувечета и сервирано с яйце, сос и хрупкава печена галета. Те ще разкрият и рецептата си за салата от печени зеленчуци с тиква и карамелен чийзкейк за десерт.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 9, Сезон 4 | Епизод 9

    Без брашно и без печене. Този сладкиш има аромат на кестени, шоколад, масло, кафе, сметана и коняк. Телешкото е от Бургундия, а салатата - с козе сирене. Не е нужно да казваме, че всички обожаваме френската кухня.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 10, Сезон 4 | Епизод 10

    Как да си направим хляб със семена без месене? Основното ястие е повече от впечатляващо - патешки филета с кисело зеле. Завършваме менюто с лек мус от мляко и шоколад с ароматни дюли и сос.

    Към предаването