Събота,

18 април

  • 06:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Вкусове от гората, Сезон 1 | Епизод 3

    Рейчъл Ку приготвя традиционна супа от грах с пушен бекон и ризото с горски гъби в шведски стил.

    Към предаването
  • 06:45

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Храната на шведските работници, Сезон 1 | Епизод 4

    Рейчъл Ку се впуска в кулинарно приключение през сезонната шведската храна. Тя изследва балансирания подход на шведите към храната и отдава почит на местните съставки.

    Към предаването
  • 07:05

    Бон Апети

    +

    Баска яхния, фокача и крем-супа от тиквички, Сезон 5 | Епизод 11

    Средиземноморски полъх се усеща от менюто в този епизод. Той идва от ароматите и от вкуса. Крем супа от тиквички ще е със стабилно количество пресен босилек, а фокачата - с розмарин, маслини и зехтин... Основното пък свързваме с баските - яхния с пиле, чушки и домати. Трудно можеш да им устоиш.

    Към предаването
  • 07:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Дълбоко в тъмните мангрови гори, Сезон 1 | Епизод 13

    Към предаването
  • 08:00

    Уикенд по мъжки

    +

    Денят на майката, Сезон 1 | Епизод 14

    Към предаването
  • 08:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Денят на майката - част 2, Сезон 1 | Епизод 15

    Към предаването
  • 09:00

    Вкусът на Истанбул със Сара ла Фонтейн

    +

    Жълто, Сезон 1 | Епизод 4

    В тази нова поредица Сара Ла Фонтейн ще поеме на пътешествие, за да открие път към сърцето на Истанбул - един впечатляващ град, за който се носят гастрономични легенди. Времето, прекарано там, ще бъде една гастрономическа и кулинарна одисея.

    Към предаването
  • 09:25

    Вкусът на Истанбул със Сара ла Фонтейн

    +

    Зелено, Сезон 1 | Епизод 5

    В тази нова поредица Сара Ла Фонтейн ще поеме на пътешествие, за да открие път към сърцето на Истанбул - един впечатляващ град, за който се носят гастрономични легенди. Времето, прекарано там, ще бъде една гастрономическа и кулинарна одисея.

    Към предаването
  • 09:50

    Вкусът на Истанбул със Сара ла Фонтейн

    +

    Зелено, Сезон 1 | Епизод 6

    В тази нова поредица Сара Ла Фонтейн ще поеме на пътешествие, за да открие път към сърцето на Истанбул - един впечатляващ град, за който се носят гастрономични легенди. Времето, прекарано там, ще бъде една гастрономическа и кулинарна одисея.

    Към предаването
  • 10:15

    Найджелисима

    +

    Тирамисини, Сезон 1 | Епизод 5

    Вдъхновена от кратка бележка, която намерила в една италианска кухня, Найджела приготвя своя версия на лека торта с кисело мляко. Племенникът и племенничката ѝ ще помагат в приготвянето на кюфтенца от наденица, а после ще похапнат заедно.

    Към предаването
  • 10:45

    Рецептите на Бил

    +

    Доброто старо време, Сезон 2 | Епизод 3

    Бил е като типичен жител на Сидни, но всъщност е израснал в Мелбърн. Запознава ни с историята на семейството си - поколения месари и хлебари. Любовта му към другите култури и насладата от собственото му австралийско наследство вдъхновяват.

    Към предаването
  • 11:10

    Рецептите на Бил

    +

    Отминали дни, Сезон 2 | Епизод 4

    Когато е на 19 г., Бил тръгва на първото си международно кулинарно приключение - от Ню Йорк до Испания. Днес румсървисът е добре дошъл в натоварения му график и го вдъхновява, заедно с кафене на рибния пазар в Стокхолм, за менюто, което съставя.

    Към предаването
  • 11:35

    Рецептите на Бил

    +

    През деня, Сезон 2 | Епизод 5

    Животът и храната са свързани с баланса. Понякога е сложно, но Бил дава полезни съвети как балансът може да работи за нас, като ни показва как да приготвим здравословни и вкусни ястия за кратко време. Морските дарове са чудесно начало.

    Към предаването
  • 12:05

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми приготвя киш с аспержи и паста карбонара с богат зеленчуков пълнеж, а след пътуване до Йерусалим той приготвя изумителен печен карфиол.

    Към предаването
  • 13:00

    В света на Хестън

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Служителите на ресторанта "Дебелата патица" и седем тона специално обзавеждане пристигат в Австралия, за да подготвят отварянето на ресторанта. Оказва се, че екипът е пренесъл в Австралия абсолютно всичко без кухненска мивка.

    Към предаването
  • 14:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Нова разнообразна кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Рейчъл посещава Малмьо и мултикултурната атмосфера на града я вдъхновява да направи шведска зелена шакшука. За десерт Рейчъл ще приготви много вкусни шоколадови овесени бисквити.

    Към предаването
  • 14:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Улиците на Гьотеборг, Сезон 1 | Епизод 6

    След като се разхожда из Гьотеборг, Рейчъл прави своя версия на известното шведско ястие Wallenberger. За десерт тя ще приготви веган шоколадова торта без глутен.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джош Хартнет, Сезон 6 | Епизод 12

    Към Джейми и Джими се присъединява холивудският актьор Джош Хартнет. Джейми учи Джош как се прави любимото му ястие рамен, след това Джейми готви вкусно къри с дивеч, а Джими прави дъска за рязане на месо.

    Към предаването
  • 16:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 9, Сезон 2 | Епизод 9

    Бао на пара с парфе от нар

    Към предаването
  • 16:30

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 10, Сезон 2 | Епизод 10

    Креп Сюзет

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Булгур със сирене Халуми, агнешко и мъфини, Сезон 5 | Епизод 12

    Някак си празнично изглежда менюто, което Лора и Стоян са намислили за този епизод. Салатата от булгур с халуми е толкова вкусна и засищаща, че би могла да мине за основно. Но как да се откаже човек от печения агнешки бут с гарнитура от паста и спанак? Не може.

    Към предаването
  • 17:30

    Просто Найджела

    +

    Барчета за закуска, Сезон 1 | Епизод 2

    Найджела Лоусън ни показва как готвенето може да ни накара да се чувстваме по-жизнени и ведри, като в този епизод тя ни демонстрира рецепти за питателни блокчета за закуска, както и хрупкави пилешки котлети.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Полуфинал 2, Сезон 4 | Епизод 45

    Във втория полуфинал Джейк и Ел се изправят срещу "царете на реванша" Мик и Мат. И двата отбора се борят за второто място на големия финал и отново готвят тристепенно меню за гостуващи съдии и Пийт и Маню.

    Към предаването
  • 19:10

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Големият финал, Сезон 4 | Епизод 46

    Дан и Стеф са първият отбор, който влиза на големия финал, следвани от колегите от Куинсланд Джейк и Ел. И двата отбора се състезават за титлата в "Моята кухня е най-добрата" 2013 и наградата от 250 000 долара.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме в Макао

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Заедно с архитектката Карла Фигейредо Джъстин разглежда квартал „Свети Лазар“, който е повлиян едновременно от китайската и европейската култури. След това тя посещава “Trombа Rija“ и се учи как се приготвя едно от най-популярните ястия, което се предлага в ресторанта.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме в Макао

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Джъстин опитва местна улична храна преди да приготви ястие, вдъхновено от посещението на разкошен хотел във френски стил.

    Към предаването
  • 22:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Неапол, Сезон 1 | Епизод 5

    В този епизод Пол е в Южна Италия и разглежда улиците на Неапол и крайбрежието на Амалфи. Неапол определено има своето място на световната карта на печивата. Всъщност там е създадено вероятно най-разпространеното печиво - пицата!

    Към предаването
  • 22:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Копенхаген, Сезон 1 | Епизод 6

    Пол е в града на русалката - Копенхаген. Датчаните често са смятани за най-щастливите хора в света – възможно ли е това да има нещо общо с техните печива? Пол Холивуд е човекът, който трябва да разбере дали е така.

    Към предаването
  • 22:55

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Озарк, Сезон 7 | Епизод 5

    Тони се отправя към Уест Плейнс, Мисури, за да се запознае с културата на планините Озарк и местната храна. По време на посещението си той ще приготви яхния с месо от катерица и ще сготви патица, която сам е застрелял.

    Към предаването
  • 23:45

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Куба, Сезон 7 | Епизод 6

    Тони пътува до Куба в търсене на сърцето и душата на острова, пълен с красиви хора, невероятна храна и забележителна архитектура, а по улиците се движат коли от различни епохи.

    Към предаването
  • 00:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Денят на майката - част 2, Сезон 1 | Епизод 15

    Към предаването
  • 00:55

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джош Хартнет, Сезон 6 | Епизод 12

    Към Джейми и Джими се присъединява холивудският актьор Джош Хартнет. Джейми учи Джош как се прави любимото му ястие рамен, след това Джейми готви вкусно къри с дивеч, а Джими прави дъска за рязане на месо.

    Към предаването
  • 01:45

    Бон Апети

    +

    Горски истории, Сезон 3 | Епизод 1

    Лора и Стоян ще ни демонстрират, че е добре да имаме замразен грах в хладилника, защото от него можем да приготвим разкошна крем супа. Ще ни покажат и любопитна рецепта за заек по ловджийски. А на финала ще ни изкушат с Итън мес с горски плодове

    Към предаването
  • 02:10

    Бон Апети

    +

    Текс Мекс, Сезон 3 | Епизод 3

    Брускетите с боб и риба тон, които Лора и Стоян показват в този епизод, са изключително апетитни и се приготвят много бързо. След тях изкусните кулинари ще ни предизвикат да сготвим фахитас със свинско и чушки. Третото изкушение в менюто са бисквити алфахорес с карамелен сос.

    Към предаването
  • 02:35

    Бон Апети

    +

    Под шарената сянка, Сезон 3 | Епизод 5

    Епизодът започва с рецептата за впечатляваща салата от домати, поръсена с хлебни трохи. След това Лора и Стоян ще ни покажат как приготвят задушен агнешки врат и каква е тайната съставка, на която апетитното основно дължи свежия си вкус. Менюто завършва със семпъл, но много вкусен десерт.

    Към предаването
  • 03:00

    Бон Апети

    +

    Меню за гастрономи, Сезон 3 | Епизод 7

    В кухнята на Лора и Стоян първо ще се разнесе миризмата на топъл, току-що опечен хляб с билки, след това на печено месо. Рулото от свинско е изключително изкусително и много подходящо за празнично меню. За десерт двамата поднасят елегантен тарт с вкус на кокос.

    Към предаването
  • 03:25

    Бон Апети

    +

    Средиземноморие, Сезон 3 | Епизод 9

    Глазираните моркови са великолепна гарнитура. В този епизод Лора и Стоян ще ни покажат как да ги превърнем в елегантно предястие. Освен това ще видим как един сос може да превърне печеното пиле в празнично основно ястие и как зехтинът дава средиземноморски вкус на портокаловия кейк.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Английско меню, Сезон 3 | Епизод 11

    Лора и Стоян поднасят апетитно меню в британски стил. На котлона се вари ароматен чаудър с пилешко месо. Апетитен пай със свинско и сладки картофи добива златист цвят във фурната. А вкусни бисквити сконс правят компания на любимия чай.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Парти хапки, Сезон 3 | Епизод 13

    Салатата с пилешко и скариди, която Лора и Стоян демонстрират е интересна и много апетитна. След това двамата ще превърнат италианската полента в кростини и ще я поднесат с печени чушки и сирене. А за десерт ще ни изкушат с миникексчета с ябълки и моркови.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Близък Изток, Сезон 3 | Епизод 15

    Лора и Стоян ще ни разкрият тайните на перфектния пилаф. В техния ще има и фиде. Менюто им в ориенталски стил продължава с агнешка плешка. Поднасят я със зрънца нар и орехи. А за десерт поднасят индийски сладолед с шафран.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Семейна събота, Сезон 3 | Епизод 17

    Лора и Стоян ще ни представят сандвич Стромболи. Той е толкова засищащ, че може да бъде поднесен и като леко основно. След това ще видим как ароматните трохи помагат на свинските котлети да станат още по-апетитни. Менюто им завършва с неустоимо вкусни рула от парено тесто с шоколадов крем.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Наслада срещу стреса, Сезон 3 | Епизод 19

    Лора и Стоян комбинират рибните кюфтенца с портокалово айоли, за да ги превърнат във вкусно предястие. След това пекат много апетитен гратен с броколи и карфиол, който поръсват с хрупкави трохи. Менюто завършва с двуцветно пандишпаново руло - вкусът на какаото се съчетава чудесно с този на крема.

    Към предаването