Събота,

11 април

  • 06:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Риболов по западното крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл ще приготви грилован октопод със зелева салата с кимион. След това ще направи купа покé гравлакс, а за десерт ще има планина от горски плодове в бял шоколад и кокос.

    Към предаването
  • 06:50

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Празничен завършек, Сезон 1 | Епизод 8

    Рейчъл ще приготви студен рак и ще го поднесе с топла рачешка супа и пай със сирене. За десерт – класически шведски чийзкейк, сервиран с топла бита сметана и сладко.

    Към предаването
  • 07:10

    Бон Апети

    +

    Свински джолан и домашен хляб, Сезон 5 | Епизод 6

    С една засищаща и интересна салата с пържени чушки, нахут и домати Лора и Стоян стартират менюто за деня. След това ще омесят домашен вкусен хляб, а основното ще е впечатляващо - свински джолан на бавен огън, поднесен със сос и намачкани картофи.

    Към предаването
  • 07:40

    Уикенд по мъжки

    +

    Луксозна испанска вила, Сезон 1 | Епизод 7

    Мигел изненадва момчетата с луксозен уикенд в автентична испанска вила. Когато предизвиква Маню за състезание между десерти от Испания и Франция, националната гордост е заложена на карта.

    Към предаването
  • 08:10

    Уикенд по мъжки

    +

    Дъждовните гори, Сезон 1 | Епизод 8

    Момчетата се осмеляват да навлязат в девствената дъждовна гора Дейнтри. Както обикновено, храната е на първо място и не пропускат възможността да приготвят вкусни ястия в тази тропическа обстановка.

    Към предаването
  • 08:40

    Уикенд по мъжки

    +

    Рожденият ден на Гари, Сезон 1 | Епизод 9

    Момчетата празнуват рождения ден на Гари в долината Яра с английско пиршество. И ако това не е достатъчно, Гари се представя с огромна фокача с люти чушки.

    Към предаването
  • 09:10

    Вкусът на Истанбул с Том

    +

    Огън, Сезон 1 | Епизод 4

    Собственикът и главен готвач на един от най-прочутите истанбулски ресторанти запознава Том с още един местен деликатес, при който изкусно нарязано и смляно месо се пече върху въглища насред заведението.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Том

    +

    Наследство, Сезон 1 | Епизод 5

    Том се запознава с млад готвач и неговата съпруга и научава, че закуската е изключително важна за турските семейства и особено в събота и неделя тя представлява истински пир. Той научава нова рецепта и решава да я разнообрази с изненадващи съставки.

    Към предаването
  • 10:05

    Вкусът на Истанбул с Том

    +

    Бъдеще, Сезон 1 | Епизод 6

    Том се запознава с Мехмед Гюрс, създал манифест за Нова анадолска кухня, според който към местните продукти трябва да се подхожда с огромно уважение, но и с новаторски подход, съчетавайки интересни влияния и техники.

    Към предаването
  • 10:15

    Найджелисима

    +

    Пълнено свинско филе, Сезон 1 | Епизод 3

    Найджела Лоусън приготвя свинско филе, пълнено с риган и шунка, сервирано с пюре и винярола. Тя ще ни изтъкне предимствата на спагетите, които приготвя със сос без варене от маслини и аншоа. Найджела ще ни покаже и рецепта за целувки, които приличат на понички.

    Към предаването
  • 10:35

    Кухнята на Бил: Нотинг Хил

    +

    Шведска кухня, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 11:05

    Кухнята на Бил: Нотинг Хил

    +

    Градски живот, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 11:35

    Кухнята на Бил: Нотинг Хил

    +

    Улична храна, Сезон 1 | Епизод 9

    Към предаването
  • 12:05

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Джейми превръща пад тай в хрупкав зеленчуков пир, смесва печени картофи с кисели краставички и сготвя неповторим карфиол със сирене.

    Към предаването
  • 13:00

    Чудеса с Хестън

    +

    Огромната кутия за обяд на Хестън, Сезон 1 | Епизод 6

    Този епизод Хестън посвещава на пакетирания обяд, като създава незабравимо преживяване за група възрастни, отегчени от монотонността на ежедневния си обяд, които ще бъдат нагостени с гигантски сандвич и най-голямото в света пакетче чипс.

    Към предаването
  • 14:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Килер по шведски, Сезон 1 | Епизод 1

    Рейчъл Ку проучва кулинарните специалитети на Швеция. Тя изследва как шведите съхраняват различните продукти, от ферментация до мариноване. А накрая ще покаже шведски вариант на бурито.

    Към предаването
  • 14:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Как се прави наденица, Сезон 1 | Епизод 2

    Рейчъл Ку изучава уличната храна на Стокхолм, преди да приготви пай с пушена наденица и картофи в шведски стил.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Крейг Дейвид, Сезон 6 | Епизод 10

    Към Джейми и Джими се присъединява Крейг Дейвид, който ще сготви носталгична гренадска рецепта. Джими прави дехидратор за класна стая, а Джейми създава зашеметяваща печена сьомга, пълнена с артишок.

    Към предаването
  • 16:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 5, Сезон 2 | Епизод 5

    Джинджифилови курабийки

    Към предаването
  • 16:30

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 6, Сезон 2 | Епизод 6

    Пълнени сладки равиоли

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Италианска кухня, Сезон 5 | Епизод 7

    Италианската кухня винаги е вълнувала запалените кулинари из цял свят, затова Лора и Стоян ще приготвят 3 рецепти вдъхновени от кухнята на Ботуша. Започват със салтимбока, която ще направят с пилешко и ще поднесат като хапи за вино. Към ризотото пък ще прибавят хубави български печени червени чушки.

    Към предаването
  • 17:30

    Найджелисима

    +

    Тирамисини, Сезон 1 | Епизод 5

    Вдъхновена от кратка бележка, която намерила в една италианска кухня, Найджела приготвя своя версия на лека торта с кисело мляко. Племенникът и племенничката ѝ ще помагат в приготвянето на кюфтенца от наденица, а после ще похапнат заедно.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Финали: Втора група, Сезон 4 | Епизод 41

    Състезанието продължава да е напрегнато, тъй като втората група финалисти вече е определена. Победителят от предизвикателството за мобилни павилиони за храна в понеделник е избрал двамата си противници за тази вечер.

    Към предаването
  • 19:10

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Завръщане в кухнята, трета седмица, Сезон 4 | Епизод 42

    В този епизод елиминираните отбори са в “кухнята за завръщане”, за да се борят за връщане в състезанието.

    Към предаването
  • 21:00

    Гурме в Макао

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Заедно с Джъстин ще опознаем Макао, място, в което се сливат китайски и португалски влияния. Джъстин посещава местен пазар и приготвя ястие, представящо синтеза между двете култури, който определя кухнята на Макао.

    Към предаването
  • 21:30

    Гурме в Макао

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Джъстин посещава една от най-старите китайски чайни в Макао, а по-късно е в компанията на един от най-известните португалски готвачи Антониу Коелю, с когото ще приготвят едно популярно ястие.

    Към предаването
  • 22:00

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Лондон, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод Пол ни запознава с печивата, които познава и обича – тези на втория му роден град Лондон. Понякога всички се нуждаем да се поглезим малко. Колкото и да е хубаво да пътуваш по света, винаги е приятно да се върнеш у дома.

    Към предаването
  • 22:30

    Градски печива с Пол Холивуд

    +

    Санкт Петербург, Сезон 1 | Епизод 4

    Санкт Петербург е красивият царски град на Русия и в този епизод Пол смело понася минусовите температури, за да открие неговите печива съкровища.

    Към предаването
  • 23:00

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Никарагуа, Сезон 7 | Епизод 1

    Тони посещава Никарагуа, за да опознае местната кухня, но едновременно с това изучава културните крайности в страната.

    Към предаването
  • 23:55

    Антъни Бурдейн: Без задръжки

    +

    Камбоджа, Сезон 7 | Епизод 2

    Антъни пътува до Камбоджа в Югоизточна Азия и говори за това защо първото му посещение в тази страна е променило виждането му за света. Той изследва как страната се е развила през последното десетилетие и научава повече за сложната ѝ история. Разбира се, опитва и местната морска храна.

    Към предаването
  • 00:30

    Уикенд по мъжки

    +

    Луксозна испанска вила, Сезон 1 | Епизод 7

    Мигел изненадва момчетата с луксозен уикенд в автентична испанска вила. Когато предизвиква Маню за състезание между десерти от Испания и Франция, националната гордост е заложена на карта.

    Към предаването
  • 00:50

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Крейг Дейвид, Сезон 6 | Епизод 10

    Към Джейми и Джими се присъединява Крейг Дейвид, който ще сготви носталгична гренадска рецепта. Джими прави дехидратор за класна стая, а Джейми създава зашеметяваща печена сьомга, пълнена с артишок.

    Към предаването
  • 01:50

    Бон Апети

    +

    Спаначена салата с лимец, кюфтенца и линцер сладки, Сезон 5 | Епизод 1

    Спаначена салата с лимец, която ще приготвят Лора и Стоян, е толкова засищаща, че може да се превърне дори и в лека вечеря. А кюфтетата с бял сос от едно време ще бъдат поднесени като съвременно, красиво и неустоимо вкусно основно. Финалът ще сладък.

    Към предаването
  • 02:15

    Бон Апети

    +

    Карфиолена салата "Цезар", рибени рулца и оризов пудинг, Сезон 5 | Епизод 3

    В този епизод Лора и Стоян развихрят въображението си и експериментират. Прочутата салата „Цезар“ приготвят с... печен карфиол. Получава се неустоима. Рибата плакия, толкова популярна навремето у нас, поднасят като апетитни рулца с ароматна плънка, запечени в доматен сос.

    Към предаването
  • 02:40

    Бон Апети

    +

    Вегетарианско меню, Сезон 5 | Епизод 5

    Лора и Стоян не крият предпочитанията си към месото, но този път са решили менюто да е вегетарианско. Салатата ще е от черна леща със свежи зеленчуци и млечен дресинг, а основното - стек... от целина - страшно вкусен. Ще им остане време и за торта.

    Към предаването
  • 03:05

    Бон Апети

    +

    Италианска кухня, Сезон 5 | Епизод 7

    Италианската кухня винаги е вълнувала запалените кулинари из цял свят, затова Лора и Стоян ще приготвят 3 рецепти вдъхновени от кухнята на Ботуша. Започват със салтимбока, която ще направят с пилешко и ще поднесат като хапи за вино. Към ризотото пък ще прибавят хубави български печени червени чушки.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Балканско меню, Сезон 5 | Епизод 9

    Една интересна балканска мешавица с много вкус, характер и страст ще сътворят Лора и Стоян в този епизод. Хумусът ще е от боб, а към него ще има хрупкави кори с аромат на нашенската самардала. После? Кебапчета на шиш с парченца изненада в тях.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Баска яхния, фокача и крем-супа от тиквички, Сезон 5 | Епизод 11

    Средиземноморски полъх се усеща от менюто в този епизод. Той идва от ароматите и от вкуса. Крем супа от тиквички ще е със стабилно количество пресен босилек, а фокачата - с розмарин, маслини и зехтин... Основното пък свързваме с баските - яхния с пиле, чушки и домати. Трудно можеш да им устоиш.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Фарфале и шоколадова шарлота, Сезон 5 | Епизод 13

    Какво са намислили Лора и Стоян за днес? Салата с моркови и авокадо, паста, запечена на фурна... и шоколадова шарлота. Салатата ще оценят привържениците на по-леката храна. Пастата на фурна със сос, бекон и разтопени сирена ще събере около масата цялото семейство.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Гъбена супа, агнешко фате и грис халва, Сезон 5 | Епизод 15

    Началото на менюто ще е топла, ароматна супа. На традиционната гъбена чорба Лора и Стоян решават да сложат чедър, който да се разтопи, да даде плътност и много вкус. А после ще покажат специалитет, от който ще се носи ухание на далечни страни, ще е с крехко агнешко, със сос...

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Френско меню, Сезон 5 | Епизод 17

    В този епизод Лора и Стоян ще припомнят на зрителите на какво френската кухня дължи световната си слава. Първо ще приготвят прочутата салата „Лионез“ - гордостта на град Лион. Само 3 основни продукта, но какъв вкус! След това ще направят образцово фрикасе със заешко, със сметана, с масло.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Нов прочит на българската кухня, Сезон 5 | Епизод 19

    Таратор, мусака, печени ябълки... Меню като по учебник. Как ще сготвят тези емблематични за българската трапеза ястия Лора и Стоян? Тараторът ще е по-различен - с репички, с маруля... леденостуден и много апетитен. Мусаката ще завият в точени кори - получава се разкошна.

    Към предаването