Неделя,

5 април

  • 06:00

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 06:25

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Нова разнообразна кухня, Сезон 1 | Епизод 5

    Рейчъл посещава Малмьо и мултикултурната атмосфера на града я вдъхновява да направи шведска зелена шакшука. За десерт Рейчъл ще приготви много вкусни шоколадови овесени бисквити.

    Към предаването
  • 06:50

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Улиците на Гьотеборг, Сезон 1 | Епизод 6

    След като се разхожда из Гьотеборг, Рейчъл прави своя версия на известното шведско ястие Wallenberger. За десерт тя ще приготви веган шоколадова торта без глутен.

    Към предаването
  • 07:10

    Бон Апети

    +

    Карфиолена салата "Цезар", рибени рулца и оризов пудинг, Сезон 2 | Епизод 3

    В този епизод Лора и Стоян развихрят въображението си и експериментират. Прочутата салата „Цезар“ приготвят с... печен карфиол. Получава се неустоима. Рибата плакия, толкова популярна навремето у нас, поднасят като апетитни рулца с ароматна плънка, запечени в доматен сос.

    Към предаването
  • 07:40

    Уикенд по мъжки

    +

    Запомнящо се барбекю, Сезон 1 | Епизод 4

    Епичното пътуване по Големия океански път приключва. На австралийското крайбрежие Мигел приготвя вкусна паеля по испански, а обиколката с известни местни мотоциклетисти води до запомнящо се барбекю.

    Към предаването
  • 08:10

    Уикенд по мъжки

    +

    Представяне на книгата на Адриан, Сезон 1 | Епизод 5

    Шефовете се събират заедно за представянето на книгата на Ейдриън. Но след това е време за парти и момчетата се възползват пълноценно от това, което предлага Мелбърн.

    Към предаването
  • 08:40

    Уикенд по мъжки

    +

    Остров Бруни, Тасмания, Сезон 1 | Епизод 6

    Момчетата се отправят към прекрасния остров Бруни в Тасмания. Невероятните местни продукти вдъхновяват готвачите за кулинарно приключение със стриди, говеждо и сирене.

    Към предаването
  • 09:10

    Вкусът на Истанбул с Том

    +

    Земя, Сезон 1 | Епизод 1

    В този епизод Том се запознава с една древна техника за готвене чрез заравяне под земята, която е все още жива в самото сърце на Истанбул, след което има шанса да опита деликатесите на югоизточната турска кухня.

    Към предаването
  • 09:35

    Вкусът на Истанбул с Том

    +

    Химия, Сезон 1 | Епизод 2

    В този епизод Том посещава мултикултурната област Балат и със своя водач Тендю Мерич обикаля стар квартал, където сякаш времето е спряло в най-хубавия възможен момент.

    Към предаването
  • 10:05

    Вкусът на Истанбул с Том

    +

    Вода, Сезон 1 | Епизод 3

    Създавайки от Истанбул един трансконтинентален град, Босфорът оказва влияние не само върху кухнята му, но и върху неговата култура. Тук Том се среща с представител на движението за бавно хранене и с екоактивист за спасяване на морските видове.

    Към предаването
  • 10:35

    Кухнята на Бил: Нотинг Хил

    +

    Бягство, Сезон 1 | Епизод 4

    Към предаването
  • 11:05

    Кухнята на Бил: Нотинг Хил

    +

    Лежерно, Сезон 1 | Епизод 5

    Към предаването
  • 11:35

    Кухнята на Бил: Нотинг Хил

    +

    Някои го обичат горещо, Сезон 1 | Епизод 6

    Към предаването
  • 12:05

    Да готвим като италианци

    +

    Италиански бързи ястия, Сезон 1 | Епизод 9

    Италианците са майстори в изкуството на приготвянето на бързи ястия, тъй като килерите и хладилниците им винаги са пълни с най-различни продукти. В този епизод Силвия ще приготви супер бързо ризото с морски дарове, пенне с песто по сицилиански и лимоново-бадемово сладко изкушение.

    Към предаването
  • 12:30

    Да готвим като италианци

    +

    Нови традиции, Сезон 1 | Епизод 10

    Италианците са любители на традициционното в кухнята, но в този епизод Силвия ще сподели няколко нови рецепти, които ще очароват всички. За начало паста с риба тон, после хляб без месене, а накрая – най-лесното ястие с паста.

    Към предаването
  • 13:00

    Чудеса с Хестън

    +

    Кръчма в пай, Сезон 1 | Епизод 5

    В този епизод Хестън се опитва да възвърне забавната страна на храната и напитките на прословутата британска кръчма, създавайки гигантски пай, който превръща в най-удивителната кръчма в света.

    Към предаването
  • 14:00

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Риболов по западното крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл ще приготви грилован октопод със зелева салата с кимион. След това ще направи купа покé гравлакс, а за десерт ще има планина от горски плодове в бял шоколад и кокос.

    Към предаването
  • 14:30

    Рейчъл Ку: Моята шведска кухня

    +

    Празничен завършек, Сезон 1 | Епизод 8

    Рейчъл ще приготви студен рак и ще го поднесе с топла рачешка супа и пай със сирене. За десерт – класически шведски чийзкейк, сервиран с топла бита сметана и сладко.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Крис О'Доуд/Доун Портър, Сезон 6 | Епизод 9

    На кея към Джейми и Джими се присъединява Крис О'Доуд и съпругата му Доун О'Портър. В менюто ще има печени на барбекю британски ребърца и пикантен червен луциан. В рубриката „Направи си сам“ Джими ще приготви дим сум на пара.

    Към предаването
  • 16:00

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3

    Захаросан ревен с ягоди и сладолед с йогурт

    Към предаването
  • 16:30

    Сладкишите на Хиде

    +

    Епизод 4, Сезон 2 | Епизод 4

    Парфе гофрета с боровинки и солен карамелен сос

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Пълнени чушки, пилешко в гювеч и татлии, Сезон 2 | Епизод 4

    Вдъхновени от пълнените чушки със сирене и сланина на жар - едно типично велинградско ястие, Лора и Стоян решават да го преработят и да го превърнат в разядка. Във фурната на бавен огън в глинен съд пък ще сложат да се готвят пилешки бутчета с много зелении.

    Към предаването
  • 17:30

    Найджелисима

    +

    Пълнено свинско филе, Сезон 1 | Епизод 3

    Найджела Лоусън приготвя свинско филе, пълнено с риган и шунка, сервирано с пюре и винярола. Тя ще ни изтъкне предимствата на спагетите, които приготвя със сос без варене от маслини и аншоа. Найджела ще ни покаже и рецепта за целувки, които приличат на понички.

    Към предаването
  • 18:05

    Найджелисима

    +

    Фрегула, Сезон 1 | Епизод 4

    Найджела разказва за тайната си страст към тъмния пудинг с алкохол. След това ще се насладим на фрегола – сардински сушен на слънце и печен кускус с лек доматен сос и миди. Гостите за вечеря ще опитат от семплите, но вкусни порции агнешки джолан с млад патладжан, риган и печен лук.

    Към предаването
  • 18:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Улична храна, Сезон 4 | Епизод 39

    Тъй като финалът на “Моята кухня е най-добрата” наближава, днешното предизвикателство ще осигури на победителите невероятно предимство в състезанието. Отборите ще готвят обедно меню в мобилни павилони за храна в натоварения център на Сидни.

    Към предаването
  • 19:45

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Финали: Първа група, Сезон 4 | Епизод 40

    Тази вечер в състезанието “Моята кухня е най-добрата” напрежението расте, тъй като ще бъде избран първият финалист.

    Към предаването
  • 20:55

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 22:00

    Зеленчуковите специалитети на Джейми

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Джейми дава старт на зеленчуковото парти с дързък бургер с черен боб и прясна салца, а също и хрупкава салата с крутони и къри с подправки.

    Към предаването
  • 23:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Филаделфия, Сезон 2 | Епизод 9

    В епизода Тони най-накрая е във Филаделфия. 36 часа престой - ядене, пиене, история и изкуство. Тони се среща с Марк Ветри, за да опита модерна израелска храна. След това се отдава на шотове по филаделфийски с Хан Чианг и Питър Макандрюс.

    Към предаването
  • 23:55

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Ню Орлиънс, Сезон 2 | Епизод 10

    Антъни Бурдейн е превъзбуден и припрян. Защо ли? Защото има само от 24 до 48 часа да изживее непредсказуем сюжет на дадено място, опознавайки хората и храната.

    Към предаването
  • 00:50

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Крис О'Доуд/Доун Портър, Сезон 6 | Епизод 9

    На кея към Джейми и Джими се присъединява Крис О'Доуд и съпругата му Доун О'Портър. В менюто ще има печени на барбекю британски ребърца и пикантен червен луциан. В рубриката „Направи си сам“ Джими ще приготви дим сум на пара.

    Към предаването
  • 01:50

    Бон Апети

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Вдъхновени от кухнята на Тоскана, Лора и Стоян ще направян пичи паста рагу. За рагуто обаче ще използват месо от една местна българска порода - черно прасе.

    Към предаването
  • 02:15

    Бон Апети

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Този епизод е посветен на свинските ребърца, приготвени по азиатска рецепта с пюре от ряпа. Лора и Стоян се готвят да ни смаят с предястие от сушени червени чушки, а за десерт ще опитаме сладка баница, вдъхновена от арабската кухня.

    Към предаването
  • 02:40

    Бон Апети

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще приготвят нещо за любителите на уличната храна - дюнер кебаб. С радост ще споделят една великолепна рецепта за домашно угощение. След това ще забъркат бисквитена торта с маскарпоне и крем от шоколад и карамел.

    Към предаването
  • 03:05

    Бон Апети

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес Лора и Стоян споделят рецептата си за домашно русенско варено, приготвено в гувечета и сервирано с яйце, сос и хрупкава печена галета. Те ще разкрият и рецептата си за салата от печени зеленчуци с тиква и карамелен чийзкейк за десерт.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Как да си направим хляб със семена без месене? Основното ястие е повече от впечатляващо - патешки филета с кисело зеле. Завършваме менюто с лек мус от мляко и шоколад с ароматни дюли и сос.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Лора и Стоян ще приготнят шкембе чорба по традиционна рецепта, а след това ще покажат и мексиканската версия, наречена менудо.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Лора и Стоян ще ни покажат няколко рецепти с много продукти, които отнемат време, но си струват. Пилешки рулади с вкусна плънка, приготвени в доматен сос и сервирани с гарнитура от парижки ньоки. А за десерт шоколадова торта с круши и сладолед с маскарпоне.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16

    Лора ще покаже рецептата за телешки със сливия както се предава в семейството й. В допълнение Лора и Стоян приготвят фантастични пухкави хлебчета с ароматно масло и филета от пушена пъстърва.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 18, Сезон 1 | Епизод 18

    Чаудър с гъби - топъл и засищащ. Идеалното ястие за сезона. В менюто има и нещо по-елегантно - морски костур в сос и гарнитура. Наистина ще се вдъхновите, когато стигнем до десерта - сладки мъфини със сметана и шоколад.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 20, Сезон 1 | Епизод 20

    Факт, че, че българите обичаме свинско, но Лора и Стоян просто го обожават. Затова ще ни покажат рецепта за свинско с ароматна коричка и гарнитура. След това ще забъркат фантастична зелева салата, а за финал - десерт Дунавски вълни.

    Към предаването