Събота,

14 март

  • 06:10

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Загреб, Хърватия - риба и картофки, Сезон 1 | Епизод 1

    Джак и Поли тръгват от древните лондонски улици в Спитълфийлдс, за да стигнат до популярния ресторант „Poppies“, в който се наслаждават на риба и картофки. След това Джак се озовава в Загреб, Хърватия, където предизвиква сам себе си да открие правилната риба, която да приготви в своята “кутия“.

    Към предаването
  • 06:35

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Дарвин, Австралия - скариди, Сезон 1 | Епизод 2

    В началото на епизода Джак е в Британската библиотека, където Поли е открила вдъхновяващи рецепти от края на 18-ти век. След това той се връща в кухнята си в Корнуел, за да изкуши вкусовите си рецептори със собствената си версия на семпли задушени скариди.

    Към предаването
  • 07:00

    Бон Апети

    +

    Споделено с приятели, Сезон 3 | Епизод 6

    Менюто на Лора и Стоян ще започне с апетитна фритата, която двамата сервират като предястие. След това ще ни изкушат с вкусни кюфтенца от телешка кайма с горчичен сос, подходящи и за делник, и за празник. А на финала ще ни мотивират да опечем сладки с фурми и шоколад.

    Към предаването
  • 07:30

    Господари на вкуса с Гари Мейган: Семейната трапеза

    +

    Известен телевизионен водещ като мой помощник-готвач, Сезон 1 | Епизод 7

    Гари посещава библиотека „Масала“, основана от един от първите ресторантьори в Индия – Джигс Калра. След това се отбива в кулинарно училище за деца, а накрая, в кухнята му към него ще се присъединят Виджей и актьорът Пураб Коли.

    Към предаването
  • 08:00

    Господари на вкуса с Гари Мейган: Семейната трапеза

    +

    Страстните готвачи създават магия, Сезон 1 | Епизод 8

    Гари се отправя към ирано-персийско кафене в Мумбай и се среща с ексцентричния собственик Анайда. След това се запознава с местен проект, даващ възможност на аматьори готвачи да представят домашно приготвената си храна.

    Към предаването
  • 08:30

    Господари на вкуса с Гари Мейган: Семейната трапеза

    +

    Изтокът среща Запада, Сезон 1 | Епизод 9

    Гари се среща с готвач с канадско-китайски произход. В ресторанта си шеф Келвин ще приготви за Гари емблематичното си рибно ястие. Обратно в Делхи, Гари решава да се срещне с готвач от ресторант „Pluck“, който ще приготви популярното ястие кандви какра.

    Към предаването
  • 09:00

    По италиански с Микела Киапа

    +

    Равиоли с яйца, папарделе, паста с червено цвекло, тортели, Сезон 1 | Епизод 4

    Микела Киапа е родена в долините на Южен Уелс, но семейството й е италианско и е израснала със знанията за тази кухня. Отправя се към Северна Италия, откъдето е семейството й, към градчето Имола. Тук се учи от шеф Валентино Меркатил.

    Към предаването
  • 09:30

    Рецепти от Тоскана с Микела Киапа

    +

    Шафран, Сезон 1 | Епизод 1

    Повлияна от италианския си произход, Микела Киапа готви класически италиански гозби за цялото семейство, помага в събирането на шафран в средновековното градче Сан Джиминяно и посещава една от най-прочутите сладоледаджийници в Тоскана.

    Към предаването
  • 10:00

    Рецепти от Тоскана с Микела Киапа

    +

    Семейна вечеря, Сезон 1 | Епизод 2

    Микела Киапа се вдъхновява от традиционната тосканска кухня, за да сготви изключителни спагети болонезе за цялото семейство, класическо италианско песто и идеалният завършек - десерт от круши, поширани във вино.

    Към предаването
  • 10:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Храна за фермери, Сезон 1 | Епизод 7

    В този епизод Давид Скоко приготвя фантастично предястие с качамак и бекон, хрупкави картофки с наденички от Истрия и елегантен десерт с грис и ябълки.

    Към предаването
  • 11:00

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Република Лабин, Сезон 1 | Епизод 8

    В днешния епизод шеф Скоко ще ни приготви кюфтета от тиквички, агнешки котлети с фенел и прочутите равиоли от Ламбин - три предложения, които си заслужават да бъдат приготвени.

    Към предаването
  • 11:30

    Вкусът на Истрия с Давид Скоко

    +

    Морски класики, Сезон 1 | Епизод 9

    Този епизод е посветен на морската класика, като рибата тон се превръща в тартар и бива съчетана с едър боб в елегантно предястие, а основното ястие е костур на фурна с пъстроцветни зеленчуци.

    Към предаването
  • 12:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Сърша Ронан, Сезон 8 | Епизод 6

    Джейми и Джими дават старт на уикенда с храна, забавления и разговори със знаменитости в кафенето в Саутенд. Към тях в кухнята ще се присъедини номинираната четири пъти за награда „Оскар“ Сърша Ронан, чиято най-трудна роля досега е тази да готви с Джейми.

    Към предаването
  • 13:00

    Голямото британско приключение на Джеймс Мартин

    +

    Девън, Сезон 1 | Епизод 19

    Британското приключение на Джейми стига своя край в Девън, където той се среща със стария си приятел Майкъл Кейнс, носител на звезда "Мишлен" и собственик на "Лимпстоун Манър"!

    Към предаването
  • 14:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Кейптаун, Южна Африка - печено телешко и йоркширски пудинги със , Сезон 1 | Епизод 3

    Пътешествието на Джак започва в провинциална къща от 17-ти век на река Темза, в която Поли му показва стар метод за печене на животни в пещ с огън. След това, в кухнята си в Корнуел, той приготвя печено телешко и йоркширски пудинги и решава, че това е идеалното ястие, което да представи в Кейптаун.

    Към предаването
  • 14:30

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Лука, Италия - Наденички с катофено пюре, Сезон 1 | Епизод 4

    Джак и Поли посещават местен месар, за да научат повече за историята на традиционните британски наденички и да разберат откъде идва името им. По-късно Джак се отправя към малко италианско градче, където с помощта на топ готвач, превръщат британската класика в истински шедьовър.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джоана Лъмли, Сезон 6 | Епизод 2

    Към Джейми и Джими се присъединява ослепителната Джоана Лъмли. Менюто е вегетарианско и ще представи тестена змия и кралско къри. А пък Джими ще покаже как могат да се отглеждат зеленчуци вертикално.

    Към предаването
  • 15:55

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 16:25

    Кралицата на шоколада

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 16:55

    Бон Апети

    +

    Меню за гастрономи, Сезон 3 | Епизод 7

    В кухнята на Лора и Стоян първо ще се разнесе миризмата на топъл, току-що опечен хляб с билки, след това на печено месо. Рулото от свинско е изключително изкусително и много подходящо за празнично меню. За десерт двамата поднасят елегантен тарт с вкус на кокос.

    Към предаването
  • 17:25

    По италиански с Микела Киапа

    +

    Равиоли с яйца, папарделе, паста с червено цвекло, тортели, Сезон 1 | Епизод 4

    Микела Киапа е родена в долините на Южен Уелс, но семейството й е италианско и е израснала със знанията за тази кухня. Отправя се към Северна Италия, откъдето е семейството й, към градчето Имола. Тук се учи от шеф Валентино Меркатил.

    Към предаването
  • 17:55

    Рецепти от Тоскана с Микела Киапа

    +

    Шафран, Сезон 1 | Епизод 1

    Повлияна от италианския си произход, Микела Киапа готви класически италиански гозби за цялото семейство, помага в събирането на шафран в средновековното градче Сан Джиминяно и посещава една от най-прочутите сладоледаджийници в Тоскана.

    Към предаването
  • 18:25

    Рецепти от Тоскана с Микела Киапа

    +

    Семейна вечеря, Сезон 1 | Епизод 2

    Микела Киапа се вдъхновява от традиционната тосканска кухня, за да сготви изключителни спагети болонезе за цялото семейство, класическо италианско песто и идеалният завършек - десерт от круши, поширани във вино.

    Към предаването
  • 18:55

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Предизвикателство на публиката: Детски обяд, Сезон 4 | Епизод 25

    В днешния епизод отборите ще готвят обяд за деца на училищна екскурзия в зоопарк „Таронга“. Отборите ще трябва да приготвят здравословна и вкусна храна за 200 деца, които ще пристигнат гладни след дълъг ден разходка из зоопарка.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Бързо готвене: Четиристепенно меню, Сезон 4 | Епизод 26

    За първи път в “Моята кухня е най-добрата”, по време на състезанието за бързо готвене, отборите ще трябва да обединят усилия, за да създадат четиристепенно меню. Екипната работа ще бъде задължителна, ще участват и четирите загубили отбора.

    Към предаването
  • 21:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Лорето - скритото съкровище на Южна Долна Калифорния, Сезон 7 | Епизод 6

    Една от най-добре пазените тайни в Долна Калифорния принуждава Пати да изследва този град хапка по хапка. Лорето е малко градче в Калифорнийския залив, в което се намира най-старата мисия в Долна Калифорния. Пати посещава Мисион де Нуестра Сеньора де Лорето, за да научи за историята на Лорето.

    Към предаването
  • 21:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Ла Пас - сърцето на Южна Долна Калифорния, Сезон 7 | Епизод 7

    Пати ще изследва красотата и чудесата на Ла Пас, столицата на Южна Долна Калифорния. Тази спираща дъха дестинация я подканва да влезе надълбоко в морето. А преди да напусне града, тя се среща с главния готвач Карлос Валдес от „Татанка“, местен готвач с чувство за хумор и създател на превъзходна храна.

    Към предаването
  • 22:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пайове, Сезон 1 | Епизод 17

    Има сложни десерти, но има и много лесни. Първата тарталета е без глутен и е направена с бадемово брашно. Тя е с плънка от сладка чила и круша, печена в сироп от лимон и канела.

    Към предаването
  • 22:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладки зеленчуци, Сезон 1 | Епизод 18

    Сладките зеленчуци отдавна се използват в десертите. Опитайте морковена торта с орехи и специален крем от сок от тиква, лешникови бисквити с пълнеж от компот от домати и прекрасен шоколадов мус. И оригинален пандишпан от порчини с портокалов крем и желе от мащерка.

    Към предаването
  • 23:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Маями, Сезон 1 | Епизод 5

    Тони обикаля Маями с червения си кабриолет. Сред местата, които разглежда, е и кварталът „Арт деко“.

    Към предаването
  • 23:50

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Лондон, Сезон 1 | Епизод 6

    Тони се вижда със старите си приятели готвачи Марко Пиер Уайт и Фъргъс Хендерсън и заедно посещават любимия му бар, а след това се отдават на изкушението на вкусна улична храна посред нощ.

    Към предаването
  • 00:40

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джоана Лъмли, Сезон 6 | Епизод 2

    Към Джейми и Джими се присъединява ослепителната Джоана Лъмли. Менюто е вегетарианско и ще представи тестена змия и кралско къри. А пък Джими ще покаже как могат да се отглеждат зеленчуци вертикално.

    Към предаването
  • 01:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 6, Сезон 4 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще приготвят нещо за любителите на уличната храна - дюнер кебаб. С радост ще споделят една великолепна рецепта за домашно угощение. След това ще забъркат бисквитена торта с маскарпоне и крем от шоколад и карамел.

    Към предаването
  • 02:00

    Бон Апети

    +

    Епизод 7, Сезон 4 | Епизод 7

    Как да направим вкусна баница с праз и бекон? Лора и Стоян ще разточат кори за баница. Пухкавите милинки са любимото печиво от детството на Стоян, а Лора мечтае за козуначно руло като на Великден.

    Към предаването
  • 02:25

    Бон Апети

    +

    Епизод 8, Сезон 4 | Епизод 8

    Днес Лора и Стоян споделят рецептата си за домашно русенско варено, приготвено в гувечета и сервирано с яйце, сос и хрупкава печена галета. Те ще разкрият и рецептата си за салата от печени зеленчуци с тиква и карамелен чийзкейк за десерт.

    Към предаването
  • 02:50

    Бон Апети

    +

    Епизод 9, Сезон 4 | Епизод 9

    Без брашно и без печене. Този сладкиш има аромат на кестени, шоколад, масло, кафе, сметана и коняк. Телешкото е от Бургундия, а салатата - с козе сирене. Не е нужно да казваме, че всички обожаваме френската кухня.

    Към предаването
  • 03:20

    Бон Апети

    +

    Епизод 10, Сезон 4 | Епизод 10

    Как да си направим хляб със семена без месене? Основното ястие е повече от впечатляващо - патешки филета с кисело зеле. Завършваме менюто с лек мус от мляко и шоколад с ароматни дюли и сос.

    Към предаването
  • 03:45

    Бон Апети

    +

    Епизод 1, Сезон 4 | Епизод 1

    От тиквата става идеален тиквен пай, но Лора и Стоян са намислили нещо друго. Те ще направят тиквена супа. Сервират я с мънички питки, а за основно ястие са замислили кюфтенца в боровинков сос.

    Към предаването
  • 04:10

    Бон Апети

    +

    Епизод 2, Сезон 4 | Епизод 2

    Вдъхновени от кухнята на Тоскана, Лора и Стоян ще направян пичи паста рагу. За рагуто обаче ще използват месо от една местна българска порода - черно прасе.

    Към предаването
  • 04:40

    Бон Апети

    +

    Епизод 3, Сезон 4 | Епизод 3

    Малцина го знаят, но Стоян е запален рибар. Има любими рибни рецепти и една от тях си заслужава да се види - рибна чорба. В допълнение Лора и Стоян ще замесят прочутия си хляб фугас и един аламинут - телешко на тиган с гъби и сметана.

    Към предаването
  • 05:05

    Бон Апети

    +

    Епизод 4, Сезон 4 | Епизод 4

    Този епизод е посветен на свинските ребърца, приготвени по азиатска рецепта с пюре от ряпа. Лора и Стоян се готвят да ни смаят с предястие от сушени червени чушки, а за десерт ще опитаме сладка баница, вдъхновена от арабската кухня.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Епизод 5, Сезон 4 | Епизод 5

    Идеалната закуска мирише на пресен хляб, масло и топено сирене. В този епизод ще видите рецептата. След това ще се насладим на предястие от патладжан и нахут с греховно есенно минестроне.

    Към предаването