Събота,

29 февруари

  • 06:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Кейптаун, Южна Африка - печено телешко и йоркширски пудинги със , Сезон 1 | Епизод 3

    Пътешествието на Джак започва в провинциална къща от 17-ти век на река Темза, в която Поли му показва стар метод за печене на животни в пещ с огън. След това, в кухнята си в Корнуел, той приготвя печено телешко и йоркширски пудинги и решава, че това е идеалното ястие, което да представи в Кейптаун.

    Към предаването
  • 06:30

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Лука, Италия - Наденички с катофено пюре, Сезон 1 | Епизод 4

    Джак и Поли посещават местен месар, за да научат повече за историята на традиционните британски наденички и да разберат откъде идва името им. По-късно Джак се отправя към малко италианско градче, където с помощта на топ готвач, превръщат британската класика в истински шедьовър.

    Към предаването
  • 07:00

    Бон Апети

    +

    Испански омлет и суфле палачинка, Сезон 2 | Епизод 8

    Началото на това меню е много домашно и вкусно - топла патешка супа - гъста и засищаща. След това Лора и Стоян ще ни пренесат в темпераментна Испания с рецептата за tortilla de patatas, или омлет по испански. Лесно и бързо ястие, което всеки може напасне към собствения си вкус.

    Към предаването
  • 07:30

    Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън

    +

    Карън, Сезон 1 | Епизод 7

    Рейчъл посещава наследствена ферма и използва произведеното там козе сирене, за да направи фокача със сирене и картофи.

    Към предаването
  • 08:00

    Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън

    +

    Килколган, Сезон 1 | Епизод 8

    Рейчъл се среща с братя Диармуд и Майкъл Кели в Килколган, за да събират стриди в залива. След това тя приготвя паста със скални стриди на близкия вълнолом.

    Към предаването
  • 08:30

    Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън

    +

    Килъри, Сезон 1 | Епизод 9

    Рейчъл посещава Килъри Фиорд и се среща със Саймън, фермер, отглеждащ миди на въже. След като готви току-що извадените миди, нагазила във водата , Рейчъл отпътува за Россавил, за да посети една много необичайна ферма край морето.

    Към предаването
  • 09:00

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Забавно, Сезон 1 | Епизод 3

    Да си останеш у дома е по-модерно от излизането на ресторант, а Лорейн е осигурила забавлението.

    Към предаването
  • 09:30

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Просто, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн Паскале показва как се правят меденки, торта графити и три солени ястия.

    Към предаването
  • 10:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесно и забавно, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 10:30

    Среща в кухнята

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    Към предаването
  • 11:00

    Среща в кухнята

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 11:30

    Среща в кухнята

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Към предаването
  • 12:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    , Сезон 8 | Епизод 4

    Към предаването
  • 13:00

    Голямото британско приключение на Джеймс Мартин

    +

    Лавърстоук и Гудууд, Сезон 1 | Епизод 15

    Джеймс стига с кулинарната си обиколка из Обединеното кралство до своя територия и прекарва приятни мигове в окръг Хемпшир, когото обича като родно място.

    Към предаването
  • 14:00

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Малмьо, Швеция - Тост със сирене, Сезон 1 | Епизод 5

    Джак и Поли се срещат на пазара „Бороу“ в Лондон, за да опитат тост със сирене, докато Поли разказва повече за странните имена на различни видове сирене. След това Джак се отправя към Малмьо, Швеция – вегетарианската столица на Северна Европа.

    Към предаването
  • 14:30

    Пътуващата кухня на Джак Стайн

    +

    Банкок, Тайланд - Хлебчета със свинско с ябълков сос, Сезон 1 | Епизод 6

    Джак и Поли се срещат в малка ферма за свине, за да научат откъде тръгва любовта между свинското и ябълките. По-късно Джак е в Банкок – азиатската столица на уличната храна, там, в компанията на тайландски готвач, опитва местни ястия.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Скарлет Мофат, Сезон 5 | Епизод 6

    Към предаването
  • 16:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 6, Сезон 2 | Епизод 6

    Братята пекари посещават Йорк, за да помогнат на една пекарна да се открои от конкурентите си, като за целта трябва да създадат три вдъхновени от местната кухня ястия, от които публиката да избере едно, което да влезе в менюто.

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Балканско меню, Сезон 2 | Епизод 9

    Една интересна балканска мешавица с много вкус, характер и страст ще сътворят Лора и Стоян в този епизод. Хумусът ще е от боб, а към него ще има хрупкави кори с аромат на нашенската самардала. После? Кебапчета на шиш с парченца изненада в тях.

    Към предаването
  • 17:30

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Забавно, Сезон 1 | Епизод 3

    Да си останеш у дома е по-модерно от излизането на ресторант, а Лорейн е осигурила забавлението.

    Към предаването
  • 18:00

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Просто, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн Паскале показва как се правят меденки, торта графити и три солени ястия.

    Към предаването
  • 18:30

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесно и забавно, Сезон 1 | Епизод 1

    Към предаването
  • 19:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Отбор от Южна Австралия, Сезон 4 | Епизод 17

    Дали неканените гости ще заемат място на масата за вечеря тази вечер? След два кръга на временни ресторанти, преимуществата са на път да се променят за отборите в “Моята кухня е най-добрата - Австралия”.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Ашли и София, Сезон 4 | Епизод 18

    Дали неканените гости ще заемат място на масата за вечеря тази вечер? След два кръга на временни ресторанти, преимуществата са на път да се променят за отборите в “Моята кухня е най-добрата - Австралия”.

    Към предаването
  • 21:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Тихуана - истории от границата, Сезон 7 | Епизод 2

    Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.

    Към предаването
  • 21:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Епичната морска храна на Енсенада, Сезон 7 | Епизод 3

    Пристанищният град Енсенада е меката на морските дарове. Преминавайки през града, Пати опитва от съкровищата му – от известните рибни тако в "La Guerrenese", място, което предлага най-добрата улична храна на планетата, до най-стария бар в Долна Калифорния, в който е създаден коктейла „Маргарита“.

    Към предаването
  • 22:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Семена, зърнени култури и сушени плодове, Сезон 1 | Епизод 13

    Ако обичате шоколадчетата с овесени ядки, трябва да опитате този десерт с какао, овесени ядки и различни семена. В добавка направете парчета шоколад, поръсени с тиквено семе. А с лъжичка може да похапнете компота от круши с крем от кисело мляко и печено кашу.

    Към предаването
  • 22:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цветни десерти, Сезон 1 | Епизод 14

    Днес Франсишко подбира цветове от лавандула, за да направи сироп, с който ще приготви сладки. Идеалните цветчета от парфюм и желе, сервирани с бадемова торта и малини. С цветовете хибискус ще добави кисели нотки към шоколадовия крем.

    Към предаването
  • 23:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Чикаго, Сезон 2 | Епизод 7

    Тони е във ветровития Чикаго само за 43 часа и няма намерение да губи и 1 минута в престой на летище „О’Хеър“. Той открито заявява привързаността си към този град, като го нарича „другият единствен истински американски град“.

    Към предаването
  • 00:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Торонто, Сезон 2 | Епизод 8

    Тони разполага с по-малко от 48 часа престой в най-големия канадски град – Торонто. На Торонто се гледа като второразреден град в кулинарно отношение, но всъщност той крие една от най-разнообразните кулинарни сцени, буквално зад всеки ъгъл има места с интересна и вкусна храна.

    Към предаването
  • 00:55

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Скарлет Мофат, Сезон 5 | Епизод 6

    Към предаването
  • 01:50

    Бон Апети

    +

    Спаначена салата с лимец, кюфтенца и линцер сладки, Сезон 2 | Епизод 1

    Спаначена салата с лимец, която ще приготвят Лора и Стоян, е толкова засищаща, че може да се превърне дори и в лека вечеря. А кюфтетата с бял сос от едно време ще бъдат поднесени като съвременно, красиво и неустоимо вкусно основно. Финалът ще сладък.

    Към предаването
  • 02:15

    Бон Апети

    +

    Боб чорба, сусамов хляб и шакшука, Сезон 2 | Епизод 2

    Всяка рецепта за боб чорба винаги е добра дошла на трапезата ни. Стоян и Лора са решили да покаже традиционната рецепта за семейството на Стоян - със свински гърди, много зеленчуци и ароматен див кимион. Към него ще върви и вкусен сусамен хляб. А основното ще е шакшука.

    Към предаването
  • 02:40

    Бон Апети

    +

    Карфиолена салата "Цезар", рибени рулца и оризов пудинг, Сезон 2 | Епизод 3

    В този епизод Лора и Стоян развихрят въображението си и експериментират. Прочутата салата „Цезар“ приготвят с... печен карфиол. Получава се неустоима. Рибата плакия, толкова популярна навремето у нас, поднасят като апетитни рулца с ароматна плънка, запечени в доматен сос.

    Към предаването
  • 03:05

    Бон Апети

    +

    Пълнени чушки, пилешко в гювеч и татлии, Сезон 2 | Епизод 4

    Вдъхновени от пълнените чушки със сирене и сланина на жар - едно типично велинградско ястие, Лора и Стоян решават да го преработят и да го превърнат в разядка. Във фурната на бавен огън в глинен съд пък ще сложат да се готвят пилешки бутчета с много зелении.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Вегетарианско меню, Сезон 2 | Епизод 5

    Лора и Стоян не крият предпочитанията си към месото, но този път са решили менюто да е вегетарианско. Салатата ще е от черна леща със свежи зеленчуци и млечен дресинг, а основното - стек... от целина - страшно вкусен. Ще им остане време и за торта.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Свински джолан и домашен хляб, Сезон 2 | Епизод 6

    С една засищаща и интересна салата с пържени чушки, нахут и домати Лора и Стоян стартират менюто за деня. След това ще омесят домашен вкусен хляб, а основното ще е впечатляващо - свински джолан на бавен огън, поднесен със сос и намачкани картофи.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Италианска кухня, Сезон 2 | Епизод 7

    Италианската кухня винаги е вълнувала запалените кулинари из цял свят, затова Лора и Стоян ще приготвят 3 рецепти вдъхновени от кухнята на Ботуша. Започват със салтимбока, която ще направят с пилешко и ще поднесат като хапи за вино. Към ризотото пък ще прибавят хубави български печени червени чушки.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Испански омлет и суфле палачинка, Сезон 2 | Епизод 8

    Началото на това меню е много домашно и вкусно - топла патешка супа - гъста и засищаща. След това Лора и Стоян ще ни пренесат в темпераментна Испания с рецептата за tortilla de patatas, или омлет по испански. Лесно и бързо ястие, което всеки може напасне към собствения си вкус.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Балканско меню, Сезон 2 | Епизод 9

    Една интересна балканска мешавица с много вкус, характер и страст ще сътворят Лора и Стоян в този епизод. Хумусът ще е от боб, а към него ще има хрупкави кори с аромат на нашенската самардала. После? Кебапчета на шиш с парченца изненада в тях.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Салата с киноа, свински врат и кокосов десерт, Сезон 2 | Епизод 10

    Да готвят, да говорят за храна и да ѝ се наслаждават - това Лора и Стоян със сигурност умеят да правят много добре. Между сладките приказки някак неусетно менюто е готово. Пъстра салата с киноа и зеленчуци, задушен свински врат с гарнитура от ориз и десерт в чаша - с парченца блат, банани и кокос.

    Към предаването