Събота,

8 февруари

  • 06:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Централно крайбрежие, Калифорния, Сезон 1 | Епизод 3

    Отправяйки се нагоре по крайбрежието, за да открие бижутата на Тихия океан, Къртис посещава двойка, загърбила кариерата си в областта на технологиите, за да се занимава с производство на сирене и опитва морски таралеж, изваден от единствената жена водолаз в Санта Барбара, Калифорния.

    Към предаването
  • 06:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Умбрия, Италия, Сезон 1 | Епизод 4

    Освен средновековни градове, гъсти гори и лъкатушещи калдъръмени улички, в Умбрия Къртис открива и как се откриват черни трюфели с помощта на кучета и получава напътствия от майстор на поркета.

    Към предаването
  • 07:00

    Бон Апети

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Лора и Стоян ще приготвят нещо за любителите на уличната храна - дюнер кебаб. С радост ще споделят една великолепна рецепта за домашно угощение. След това ще забъркат бисквитена торта с маскарпоне и крем от шоколад и карамел.

    Към предаването
  • 07:30

    Рецепти за всеки ден с Рейчъл Алън

    +

    Отгледани собственоръчно, Сезон 1 | Епизод 7

    Ирландската готвачка Рейчъл Алън изследва радостта от готвенето с домашно отгледани съставки, като приготвя пролетни рулца с патешко и сливи и сусамов пак чой.

    Към предаването
  • 08:00

    Рецепти за всеки ден с Рейчъл Алън

    +

    Гориво, Сезон 1 | Епизод 8

    В типичен работен ден за нея, Рейчъл ни показва как да приготвим ястия, които да ни осигурят гориво за натоварено ежедневие, като лимоново ризото с пушена сьомга и аспержи.

    Към предаването
  • 08:30

    Рецепти за всеки ден с Рейчъл Алън

    +

    Любими семейни рецепти, Сезон 1 | Епизод 9

    Рейчъл приготвя любими ястия, способни да накарат всички да седнат на масата – спагети с кюфтенца със сирене и ябълков пудинг с масло.

    Към предаването
  • 09:00

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Комфортно, Сезон 1 | Епизод 1

    Сред рецептите в епизода са супа от печена тиква и паста с черен пипер.

    Към предаването
  • 09:30

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Любимо, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн прави сандвичи с прошуто и бри и шоколадов чийзкейк.

    Към предаването
  • 10:00

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Забавно, Сезон 1 | Епизод 3

    Да си останеш у дома е по-модерно от излизането на ресторант, а Лорейн е осигурила забавлението.

    Към предаването
  • 10:30

    Среща в кухнята

    +

    Пилаф, Сезон 1 | Епизод 7

    Към предаването
  • 11:00

    Среща в кухнята

    +

    Салати, Сезон 1 | Епизод 8

    Към предаването
  • 11:30

    Среща в кухнята

    +

    Паста, Сезон 1 | Епизод 9

    Към предаването
  • 12:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Мери Бери, Сезон 8 | Епизод 1

    Уикендът е и кой може по-добре да му даде старт от Джейми и Джими, отваряйки обновеното си кафене в края на Саутендския кей с хубава храна, страхотни разговори и забавления със знаменитости. Тази седмица те ще посрещнат истински кулинарен герой и национално съкровище Мери Бери.

    Към предаването
  • 13:00

    Голямото британско приключение на Джеймс Мартин

    +

    Северноирландското крайбрежие, Сезон 1 | Епизод 9

    С британското си приключение Джеймс прекосява Ирландско море до Северна Ирландия, където към него се присъединява големият му приятел и известен местен готвач Пол Ранкин.

    Към предаването
  • 14:00

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Кимбърли, Австралия, Сезон 1 | Епизод 5

    Посещението на северната част на Западна Австралия води Къртис в уникалния район на австралийската пустош, където абориген старейшина го учи на древни начини на риболов, събира стада от добитък заедно с пето поколение собственичка на ранчо и открива перли в стриди.

    Към предаването
  • 14:30

    Кулинарно приключение с Къртис Стоун

    +

    Риоха, Испания, Сезон 1 | Епизод 6

    Къртис и приятелите му от ресторанта "Maude" пътуват до мъгливите планини на Испания, за да доят кози, след това ще берат гъби с готвач, носител на звезда „Мишлен“, а накрая ще отворят шейсетгодишно вино Гренаш във винарна, дело на икона в архитектурата.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Ана Фрийл, Сезон 4 | Епизод 6

    Към предаването
  • 16:00

    Братя пекари

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Тази седмица, Том и Хенри ще приготвят евтини ястия, които не отстъпват на скъпите по отношение на вкуса. Хенри мини бургерчета с питките на Том и най-вкусната плънка. После ще видите най-евтиното изкушение – препечената филийка, превърната в изискан деликатес с любимите топинги на Том и Хенри.

    Към предаването
  • 16:30

    Братя пекари

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    В последния епизод на „Братята пекари” том и Хенри вдигат летвата с най-трудните ястия, които си мислим, че не са по силите ни. Тези кулинарни шедьоври си струват усилията, защото резултатите са главозамайващи. Тук ще покажем рецептата на самохвалковците – телешко Уелингтън.

    Към предаването
  • 17:00

    Бон Апети

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Как да направим вкусна баница с праз и бекон? Лора и Стоян ще разточат кори за баница. Пухкавите милинки са любимото печиво от детството на Стоян, а Лора мечтае за козуначно руло като на Великден.

    Към предаването
  • 17:30

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Комфортно, Сезон 1 | Епизод 1

    Сред рецептите в епизода са супа от печена тиква и паста с черен пипер.

    Към предаването
  • 18:00

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Любимо, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн прави сандвичи с прошуто и бри и шоколадов чийзкейк.

    Към предаването
  • 18:30

    По пантофи с Лорейн Паскал

    +

    Забавно, Сезон 1 | Епизод 3

    Да си останеш у дома е по-модерно от излизането на ресторант, а Лорейн е осигурила забавлението.

    Към предаването
  • 19:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Джейк и Ел, Сезон 4 | Епизод 5

    Най-младият отбор в състезанието е под светлината на прожекторите тази вечер, Джейк и Ел от Куинсланд слагат престилките си. Дали дуото на брата и сестрата ще докаже, че техните изказвания имат реална стойност, или ще се окажат надути самохвалци.

    Към предаването
  • 20:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Лиса и Стефано, Сезон 4 | Епизод 6

    Последната вечеря за първа група се пада на неразделната двойка от Южна Австралия, Лиза и Стефано, които ще се постараят да не останат на последното място на таблото тази вечер. Но дали обикновената им семейна храна ще бъде достатъчна, за да задоволи любителите на храна около масата им тази вечер?

    Към предаването
  • 21:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Закуска в Оаксака - вкусна бъркотия, Сезон 6 | Епизод 9

    Пати посещава град Сан Мартин Тилкатете, за да се срещне с Мария и Якобо в известната им школа по изкуства. Там тя научава тънкостите в изработването на дървените фигури алебрихес и опитва невероятно вкусна храна от черен дроб и яйца.

    Към предаването
  • 21:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Как научих всичко това, Сезон 6 | Епизод 10

    Хората винаги питат Пати как е превърнала страстта си към храната в кариера. През годините тя е разказвала само части от историята, а сега ще я разкаже цялата. В Оаксака тя се среща с жена, която се е преместила от малък град, без пари и средства, за да преследва мечтата си да готви.

    Към предаването
  • 22:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цветни сладкиши, Сезон 1 | Епизод 7

    Днес Франсишко се е посветил на цветовете и ще приготви три вида майсторски десерта. Бананова торта с ананас в сироп и мус от манго, сервирана в чаша. Неговата версия на торта "Червено кадифе" с крем от крема сирене. И зелена торта с шамфъстък със сладък крем от гуакамоле.

    Към предаването
  • 22:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Отрежи си парче, Сезон 1 | Епизод 8

    Шарлота с компот от ягоди, лимонова върбинка и крем бавароа с ванилия. Клафути от боровинки и ърл грей - простичък и красив. И накрая торта от прясно сирене с пласт желе от кайсии и бял шоколадов мус.

    Към предаването
  • 23:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Маями, Сезон 1 | Епизод 5

    Тони обикаля Маями с червения си кабриолет. Сред местата, които разглежда, е и кварталът „Арт деко“.

    Към предаването
  • 00:00

    В ритъма на Антъни Бурдейн

    +

    Лондон, Сезон 1 | Епизод 6

    Тони се вижда със старите си приятели готвачи Марко Пиер Уайт и Фъргъс Хендерсън и заедно посещават любимия му бар, а след това се отдават на изкушението на вкусна улична храна посред нощ.

    Към предаването
  • 00:55

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Ана Фрийл, Сезон 4 | Епизод 6

    Към предаването
  • 01:50

    Бон Апети

    +

    Спаначена салата с лимец, кюфтенца и линцер сладки, Сезон 2 | Епизод 1

    Спаначена салата с лимец, която ще приготвят Лора и Стоян, е толкова засищаща, че може да се превърне дори и в лека вечеря. А кюфтетата с бял сос от едно време ще бъдат поднесени като съвременно, красиво и неустоимо вкусно основно. Финалът ще сладък.

    Към предаването
  • 02:15

    Бон Апети

    +

    Боб чорба, сусамов хляб и шакшука, Сезон 2 | Епизод 2

    Всяка рецепта за боб чорба винаги е добра дошла на трапезата ни. Стоян и Лора са решили да покаже традиционната рецепта за семейството на Стоян - със свински гърди, много зеленчуци и ароматен див кимион. Към него ще върви и вкусен сусамен хляб. А основното ще е шакшука.

    Към предаването
  • 02:40

    Бон Апети

    +

    Карфиолена салата "Цезар", рибени рулца и оризов пудинг, Сезон 2 | Епизод 3

    В този епизод Лора и Стоян развихрят въображението си и експериментират. Прочутата салата „Цезар“ приготвят с... печен карфиол. Получава се неустоима. Рибата плакия, толкова популярна навремето у нас, поднасят като апетитни рулца с ароматна плънка, запечени в доматен сос.

    Към предаването
  • 03:05

    Бон Апети

    +

    Пълнени чушки, пилешко в гювеч и татлии, Сезон 2 | Епизод 4

    Вдъхновени от пълнените чушки със сирене и сланина на жар - едно типично велинградско ястие, Лора и Стоян решават да го преработят и да го превърнат в разядка. Във фурната на бавен огън в глинен съд пък ще сложат да се готвят пилешки бутчета с много зелении.

    Към предаването
  • 03:30

    Бон Апети

    +

    Вегетарианско меню, Сезон 2 | Епизод 5

    Лора и Стоян не крият предпочитанията си към месото, но този път са решили менюто да е вегетарианско. Салатата ще е от черна леща със свежи зеленчуци и млечен дресинг, а основното - стек... от целина - страшно вкусен. Ще им остане време и за торта.

    Към предаването
  • 03:55

    Бон Апети

    +

    Свински джолан и домашен хляб, Сезон 2 | Епизод 6

    С една засищаща и интересна салата с пържени чушки, нахут и домати Лора и Стоян стартират менюто за деня. След това ще омесят домашен вкусен хляб, а основното ще е впечатляващо - свински джолан на бавен огън, поднесен със сос и намачкани картофи.

    Към предаването
  • 04:20

    Бон Апети

    +

    Италианска кухня, Сезон 2 | Епизод 7

    Италианската кухня винаги е вълнувала запалените кулинари из цял свят, затова Лора и Стоян ще приготвят 3 рецепти вдъхновени от кухнята на Ботуша. Започват със салтимбока, която ще направят с пилешко и ще поднесат като хапи за вино. Към ризотото пък ще прибавят хубави български печени червени чушки.

    Към предаването
  • 04:45

    Бон Апети

    +

    Испански омлет и суфле палачинка, Сезон 2 | Епизод 8

    Началото на това меню е много домашно и вкусно - топла патешка супа - гъста и засищаща. След това Лора и Стоян ще ни пренесат в темпераментна Испания с рецептата за tortilla de patatas, или омлет по испански. Лесно и бързо ястие, което всеки може напасне към собствения си вкус.

    Към предаването
  • 05:10

    Бон Апети

    +

    Балканско меню, Сезон 2 | Епизод 9

    Една интересна балканска мешавица с много вкус, характер и страст ще сътворят Лора и Стоян в този епизод. Хумусът ще е от боб, а към него ще има хрупкави кори с аромат на нашенската самардала. После? Кебапчета на шиш с парченца изненада в тях.

    Към предаването
  • 05:35

    Бон Апети

    +

    Салата с киноа, свински врат и кокосов десерт, Сезон 2 | Епизод 10

    Да готвят, да говорят за храна и да ѝ се наслаждават - това Лора и Стоян със сигурност умеят да правят много добре. Между сладките приказки някак неусетно менюто е готово. Пъстра салата с киноа и зеленчуци, задушен свински врат с гарнитура от ориз и десерт в чаша - с парченца блат, банани и кокос.

    Към предаването