Тропическо гурме: Куинсланд

Тропическо гурме: Куинсланд

Описание

„Тропическо гурме: Куинсланд“ ще ви потопи в летните аромати и вкусове. Звездата на Австралия Джъстин Скофийлд се отправя на специално кулинарно пътешествие из австралийския тропически щат Куинсланд.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Рафтинг в океана

  +

  Присъединете се към Джъстин за едно кулинарно приключение из Куинсланд. Днес тя ще стигне до плажа Уайтхевън, гребейки. Там ще приготви цяла коралова пъстърва в бананов лист. След това ще отиде до пазара за плодове и зеленчуци, за да си приготви хрупкава салата.

 • 2

  С падълборд по река

  +

  Джъстин пробва да кара стенд-ъп падъл в красивата река Телебугера и после се отправя към плажа за бърза закуска с чия. Минава през Арли Бийч за среща с главния готвач Уолтър и да опита задушените му телешки бузи.

 • 3

  Събиране на миди

  +

  Джъстин събира миди в компанията на местен водач, а след това главният готвач Спенсър Патрик ги приготвя за нея. Насладете се на трайфъл с ром на възхитителния плаж Уайтхейвън. Джъстин наднича зад кулисите на топ ресторант и посещава местните рибари за продукти за салата от морски дарове.

 • 4

  За мангрови раци с Кев Колинс

  +

  Кев, който вади раци, води Джъстин да събира раци и се състезават в приготвянето им, вие преценете кои раци изглеждат по-добре. Освен това тя приготвя барамунди в Порт Дъглас и се отправя към плаж Талебудгера.

 • 5

  "Скариди в сос нам джим" с Деймиън Стайлс

  +

  Джъстин отива с местния готвач Деймиън Стайлс за скариди за да приготвят скариди в сос ним джам по негова рецепта и посещава пивоварна компания за прясна бира за панираните лучени къргчета.

 • 6

  За куркума с Тери Тейлър

  +

  Джъстин се отправя към местна ферма за куркума и купува нужните продукти. Тери Тейлър приготвя пилешки шишчета с куркума. В Порт Дъглас Джъстин готви кенгуру.

 • 7

  Парк "Паронела"

  +

  Джъстин посещава испанско скрито местенце в сърцето на парка Паронела в Куинсланд и приготвя паеля. На плажа Уайтхейвън грилова манго.

 • 8

  Плаване с лодка на остров Уитсъндей

  +

  Във водата Джъстин наема лодка и я използва за хотел, за да пътува където пожелае. На борда приготвя рибен бургер. В кухнята на друг известен ресторант опитва патагонска риба. От Мосман взима захарна тръстика за шишчетата със свинско.

 • 9

  Планината Тамбурин

  +

  Местни производители на сирене водят Джъстин в хладилната зала, за да опита сиренето им и да избере най-подходящото за своите яйца със сирене. На покрива на хотел "Голд Коуст" се среща с Джъстин Замит и опитва пъстървата му.

 • 10

  Какаови плантации

  +

  За да приготви пушени патладжани с какаов сос Джъстин взима местно какао от Мосман. В мандрата приготвя омлет с три вида сирене. С куркумата, с която се сдоби по-рано, прави салата от диня и свинско.