Печена риба Джон Дори с пушена картофена салата

02:55

Описание

Отличеният със звезда "Мишлен" Том Керидж приготвя любимите си летни ястия на барбекю. Поредицата предлага по нещо за всеки – за любителите на месо, на риба и на зеленчуци. Пиле с бира, салата с карфиол на барбекю, меден сладкиш.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Най-добрият кебаб

    +

    Том Керидж приготвя близкоизточно пиршество. Маринован и ароматизиран с билки пилешки кебаб със зеленчуци, с чили сос и чеснова сметана, увит с тънка питка с кимион, изпечена на скара, гарниран с печени тиквички и карфиол с дип от патладжан.

  • 2

    Бургерът

    +

    Том споделя най-добрата си рецепта за бургер. Той създава Кулата със свински бургер и чоризо, обогатена със сирене манчего, салца от печени чушки и чушлета падрон. Експериментът продължава със запечена краставица и изумителен сладкиш с меден аромат.

  • 3

    Сочни пържоли

    +

    Том показва как се приготвят изискани ястия на барбекю. Стъпка по стъпка той показва как се правят невероятни говежди ребра с печени на въглища картофи със сос от синьо сирене. Продължава с омар "Термидор", салата със сирене бурата и хляб на грил.

  • 4

    Опушено месо

    +

    Вдъхновен от американската барбекю култура, Том прави опушени лепкави ребърца, опушен бургер, обогатен с пастърма, с ръжено хлебче, кисели краставички и сирене ементал. Завършва го с калифорнийска салата "Цезар" с печено зеле.

  • 5

    Морска храна

    +

    В градината си Том приготвя огромно плато с морска храна – миди бръснач, стриди с ароматизирано с подправки масло и лангустини. Приготвя цяла светипетрова риба. Завършва с жарен ананас със сос от солен карамел и ром.

  • 6

    Печено пиле

    +

    Том приготвя меню, подходящо за всяко семейно събиране. Пиле, печено на грил върху кен с бира, сервирано с кочани сладка царевица, салата от гриловани праскови, прошуто и моцарела и пилешки крилца със сосове от три континента.

  • 7

    Изискана вечеря

    +

    Том приготвя три рецепти, идеални за вечеря за двама. Той прави пилешки шишчета със салата от зелена папая, цял лаврак със сос виерж, гриловани праскови със сметана с върбинка и свежи малини.

  • 8

    Бавно печени ястия

    +

    Том споделя тайната на бавното печене на въглища на месо в продължение на 4 до 8 ч. Това е мастърклас за нови техники с невероятни аромати за приготвяне на сочна агнешка плешка, сладки лепкави ребърца и разтапящо се в устата говеждо в питка.

  • 9

    Превъзходният сандвич

    +

    Барбекю класика – месо в питка. Том прави италианско-американския сандвич с кюфтенца, но този път са на скара и с доматен сос, хотдог със зелева салата и моцарела и тако със стек от риба тон и пикантна салца.

  • 10

    С повече вкус

    +

    Том експериментира с ароматни подправки. Вдъхновен от Близкия изток, той използва рас ел ханут за основа на ментовия си агнешки кебаб. С мексикански подправки обогатява бургерите от сладки картофи и боб. Готви морски дявол по индийска рецепта.

  • 11

    До лагерния огън

    +

    Том приготвя ястия за лагерния огън. Той приготвя яхния от бял боб, чоризо и сланина. Сандвичът с бекон, зелена салата и домат се превръща в бургер с мариновано пиле. Синът на Том оценява десертите - банани с шоколад, маршмелоу и плодови шишчета.

  • 12

    Фаст фуд

    +

    Том показва как да заблудите гостите си, че сте магьосник на барбекюто – тайната е в подготовката. Така за минути стават готови невероятна лична пица, кускус със сардини или печено говеждо в купички от зелена салата.

Рецепти