Описание
Всепризнатият шеф-готвач Реймънд Бланк се завръща в родната си Франция, където да готви класически френски ястия за френски ресторанти, за да ни предостави уникалната възможност да наблюдаваме един майстор на кулинарията в действие.
Всепризнатият шеф-готвач Реймънд Бланк се завръща в родната си Франция, където да готви класически френски ястия за френски ресторанти, за да ни предостави уникалната възможност да наблюдаваме един майстор на кулинарията в действие.
Реймънд Бланк е най-прочутият френски шеф-готвач, но никога не е готвил професионално във Франция, затова сега, четиридесет години след като я е напуснал, той ще ни покаже страната, която обича и френските рецепти, които са го вдъхновили.
В този епизод Реймънд отива в Бургундия – задължителна дестинация за любителите на добрата храна и хубавото вино – където подбира най-доброто грозде, яде охлюви и е изкушен от живота в селска ферма, където готви свои версии на бургундски гозби.
Реймънд Бланк открива френските продукти и френската кухня. В град Лион Реймънд посещава един от най-известните шеф-готвачи, за да опита пилешко и течен шоколад, които биват приготвяни за президентите на Франция.
Реймънд Бланк открива френските продукти и кухня. Този път той се отправя към красивия и чаровен регион Елзас, където местните са известни със своята гостоприемност и добър вкус.
Реймънд Бланк открива френските продукти и кухня. Тук той се отправя към слънчевите плажове на Прованс, където кухнята на региона е изиграла ключова роля за него като малко момче.