Рокери лакомници: Пътешествие на Север

Описание

В новото си предаване Дейв Майърс и Си Кинг поемат на свое собствено пътешествие – най-амбициозното и най-личното досега. Този път те се насочват на север, за да обиколят Балтийско море и да видят едни от най-дивите места на Европа в търсене на истински вълнуваща храна.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Полша

  +

  Полша е най-добрата дестинация за любители на колбасите, каквито са рокерите лакомници. Те буквално се държат като деца в сладкарница. Си и Дейв правят колбаси в полската провинция със семейство, което ги прави от поколения. Те посещават дома на джинджифиловия сладкиш и на Коперник.

 • 2

  Литва, Латвия, Естония

  +

  Рокерите лакомници пътуват до балтийските държави, като първата им спирка е Литва. Те правят поклонение на Хълма на кръстовете, място, пълно с кръстове, постоянно наблюдавано от КГБ по време на комунизма. Хълмът е символ на сила и съпротива за литовците в продължение на повече от два века.

 • 3

  Русия

  +

  Вестниците са затрупани с истории за най-новата „антизападна“ политическа игра на Русия и рокерите лакомници са леко изнервени, но те имат визи и успяват да влязат в страната. Има само един проблем , моторите им не могат да влязат.

 • 4

  Финландия

  +

  Рокерите лакомници се влюбват веднага в красивите и спокойни езера на Финландия и се наслаждават на това, което според тях ще бъде съвсем различна промяна на темпото от интензивността на Санкт Петербург.

 • 5

  Северна Швеция

  +

  След хиляди изминати мили Дейв и Си с удоволствие пристигат в Швеция, в която живеят някои от най-добрите готвачи в света. Прекосявайки Полярния кръг в Лапландия, рокерите лакомници се запознават с начина на живот и приготвяне на храна на саамите.

 • 6

  Южна Швеция

  +

  Пътешествието из Балтика не би било пълно без рокерите лакомници да опитат различни ястия на шведска маса. След това се срещат с Ева, местна рибарка, която е трябвало да се бори за място в риболовната общност.