Рокери лакомници: Средиземноморско приключение

Рокери лакомници: Средиземноморско приключение

Описание

В поредицата „Рокери лакомници: Средиземноморско приключение”, Дейв и Си пътуват до Италия, Сардиния, Корсика, Франция, Балеарските острови и Испания, за да открият и опознаят културните и кулинарни връзки, които споделят страните от Средиземноморието.
Дейв и Си започват своето пътешествие от сърцето на Италия, търсейки автентични вкусове встрани от отъпканите пътища– от обикновени местни продукти до пикантната ндуя, както и най-добрия сладолед, който може да бъде открит. Следващата им спирка е Сардиния, където употребата на всяка съставна част на продукта, с който се готви, е традиция - без значение дали става въпрос за прясна риба тон или планинско агне. А самите сардинци са горди със своето мултикултурно наследство. След това Дейв и Си посещават Корсика, където откриват невероятна дива природа и разбират коя е местната кулинарна „Света Троица” – месо, кестени и сирене – преди да се отправят към Южна Франция, Марсилия и оттам към Каталуния. 
Това е едно пътуване, изпълнено с кулинарна наслада, исторически забележителности и сърдечни хора. В предпоследния епизод от поредицата брадатите рокери пътуват от Менорка до Майорка, за да открият британското влияние там, чудесната прясна риба и местните продукти, преди да се отправят по един от най-забележителните пътища в света. Последната спирка на 5000-километрово приключение на рокерите лакомници е континентална Испания. Двамата изминават пътя от Валенсия до Торемолинос, следвайки стъпките на маврите и наслаждавайки се на пикантната кухня на Южна Испания.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Италия

    +

    Рокерите лакомници се отбиват от утъпканите пътища в търсене на автентичните вкусове на Италия - от простите местни съставки до пикантната паста ндуя и един от най-добрите сладоледи в света.

  • 2

    Сардиния

    +

    Рокерите лакомници са в Сардиния, където оползотворяването на всички части на продуктите е задължително, независимо дали става въпрос за прясно уловена риба тон или планинско агне, а хората са горди с кулинарното си наследство.

  • 3

    Корсика

    +

    Рокерите лакомници искат да научат повече за корсиканската „троица“ от месо, кестени и сирене, но всъщност са истински впечатлени от независимия дух на хората.

  • 4

    Франция

    +

    Рокерите лакомници са в Южна Франция и от Марсилия се отправят към Каталуния. Това ще бъде пътуване, богато откъм кулинарни изкушения, исторически забележителности и добросърдечни хора.

  • 5

    Балеарски острови

    +

    Рокерите лакомници посещават Минорка и Майорка, за да открият доказателство за британско влияние, страхотна прясна риба и местни продукти.

  • 6

    Испания

    +

    Рокерите лакомници са в Южна Испания, пътувайки от Валенсия до Торемолинос по стъпките на маврите, оставили своя отпечатък върху кухнята на региона.