Рокери лакомници: Пекарните на Европа

© BBC 2012
Рокери лакомници: Пекарните на Европа

Описание

Влюбеното в храната дуо тръгва на епично гастрономично пътешествие из най-горещите точки на пекарството в Европа. Ще опитат всичко - от автентични багети до торта "Шварцвалд", докато се учат от най-добрите в бранша. 
Какъв по-забавен начин да разшириш кръгозора си отвъд черния хляб и пандишпана от впечатляващо приключение из Европа със Си и Дейв? Епизодите проследяват как двамата рокери изминават 3000 километра от Скандинавия до Испания – през Норвегия, Холандия, Белгия, Люксембург, Германия, Словакия, Унгария, Румъния, Австрия, Италия и Франция, в търсене на най-доброто, което континентът може да предложи. Ще се срещнат с редица готвачи – от аматьори до професионалисти, които ще споделят семейни рецепти, предавани от поколение на поколение.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Норвегия

  +

  Рокерите лакомници започват епичната си обиколка на пекарните в Европа в Кристиансун, Норвегия. Те продължават да карат моторите си по Атлантическата магистрала, а след това, с ферибот, обикалят островите, наслаждавайки се на зашеметяващите гледки преди да стигнат до Осло.

 • 2

  Холандия

  +

  Вторият етап от обиколката на пекарните на Европа започва в равнините на Холандия, където в близост до мелница опитват мързеливи канелени кифлички. Двамата рокери откриват, че традицията в печенето на Холандия е отражение на миналато ѝ, когато търговията с подправки е процъфтявала.

 • 3

  Германия

  +

  Германия е една от любимите страни на Дейв. Пътувайки от винения регион в долината на Рейн до духовната родина на бирата Бавария, рокерите лакомници откриват страстта на немците към хляба във всякакви форми и с всякакви размери и вкусове.

 • 4

  Източна Европа

  +

  По средата на обиколката на пекарните на Европа пътешествието на рокерите лакомници достига до Словакия, Унгария и Румъния – държави, които предоставят възможност за опознаване на невероятни печива.

 • 5

  Австрия

  +

  Домът на Моцарт, "Звукът на музиката" и Арнолд Шварценегер са петата част от приключението на рокерите. Пътуването започва от Виена, сладкарската столица на света, и завършва над алпийския проход Гросклокнер, един от най-зрелищните в света.

 • 6

  Италия

  +

  Това е шестата част от приключението на рокерите лакомници, стигнали са до Южна Европа, Италия. Започват от Венеция, изоставят моторите си в полза на гондолите, но това не ги спира да готвят. Край един канал пекат класическа фокача с розмарин.

 • 7

  Франция

  +

  Много хора смятат Франция за дома на гастрономията, а Лион - за кулинарната столица на Франция, така че пътуването из Франция започва точно оттук, с посещение на Дейв и Си на "bouchon" - ресторант, който традиционно се управлява от жена шеф-готвач или т.нар. "лионска майка".

 • 8

  Испания

  +

  След близо 8000 км рокерите лакомници достигат последния етап от своето пътуване и преминават през Северна Испания. Започват в Сан Себастиан с пинчо (големи тапас!), традиционен баски ресторант и предизвикателен местен деликатес.