Гръцките острови с Джулия Брадбъри

Описание

През следващите седмици Джулия Бредбъри ще се прибере у дома, за да проучи непознатата страна на някои от любимите на всички острови като Корфу, Санторини и Родос, както и да открие някои по-малко известни острови-бижута като Сими и Тиразия.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Крит

  +

  В първия епизод на тази нова поредица Джулия се отправя към величествения остров Крит. Тя се качва на високо в планината Дикти, за да се запознае с местна пастирка и да опита лично от ръчно приготвеното ѝ козе сирене.

 • 2

  Корфу

  +

  Тази седмица Джулия посещава остров Корфу.След като опитва от прочутия местен сладолед с вкус на кумкуат, тя научава как се приготвя знаковото за Корфу ястие -пастицада,което разкрива многовековната любовна връзка на острова с екзотичните подправки.

 • 3

  Санторини

  +

  В този епизод Джулия опитва местен деликатес направен от бакла в Санторини и се отправя в открито море, за да види как местните рибари обединяват сили с природозащитниците в опазването на кристалните води на Санторини от пластмасови отпадъци.

 • 4

  Спорадите

  +

  На Скиатос Джулия се качва на рибарска лодка в търсене на скрити заливи и безлюдни плажове, опитва местен деликатес от морски таралежи, уловени ръчно в чистите води на острова.

 • 5

  Родос и Сими

  +

  Тази седмица Джулия пристига в Додеканезите - отдалечена група острови на "вратата" между Европа и Изтока. В средновековната столица Родос тя открива съкровища от византийски произведения на изкуството и взема урок по рисуване на антични стенописи.

 • 6

  Хиос

  +

  В последния епизод на гръцката си одисея Джулия достига своята крайна дестинация остров Хиос, откъдето води началото си историята на нейното семейство. Тази седмица тя е в компанията на майка си и заедно те разглеждат родното място на своите предци.