Описание
"Великата готварска книга на Австралия" е празник на храната, пътешествията, семейството и любовта. Най-добрите национални готвачи и производители на храни канят зрителите в домовете и любимите си места.
"Великата готварска книга на Австралия" е празник на храната, пътешествията, семейството и любовта. Най-добрите национални готвачи и производители на храни канят зрителите в домовете и любимите си места.
Един от най-ярките млади готвачи в Австралия Мат Стоун – главен готвач на Оукридж в Яра, щата Виктория се завръща в дома на родителите си в Пинджара, Западна Австралия, за да покаже местни и пресни домашно отгледани продукти.
"Бащата на китайската кухня в Австралия Гилбърт Лау разкрива своята семейна рецепта за печено пиле и пържен ориз. "
Кулинарната икона и ресторантьор Мат Моран кани своя главен готвач в дома си в Сидни за барбекю със скариди и барамунди и салата от сурови тиквички.
Новаторите в китайската кухня Виктор Лионг и сестра му Евелин от "Ле Хо Фуук" в Мелбърн се прибират у дома при родителите си за семейна вечеря, споделяйки своето виждане за сладко-кисело свинско.
Собствениците на Бар Алмънд в Сидни - Шарън и Карол Салум се връщат при родителите си за сирийско барбекю като споделят тайните на традиционното Табули, Баба Гануш и Лахем Мешуи.
Собственикът на заведението за хранене в Мелбърн "Поуп Джоун" и отдаденият на семейството си Мат Уилкинсън демонстрира едно от любимите ястия на децата си - тестени изделия с песто и ледени блокчета от манго и кокос.
"Основателят на Оз-Харвест в Сидни Рони Кан готви вегетарианската лазаня на майка си за своя екип от благотворителни кръстоносци. "
Легендата на CWA и баба Мърл Париш разкрива някои от тайните си за приготвяне на печива, когато цялото й семейство се събира в дома й в Кудал, Нов Южен Уелс, за следобеден чай от бисквити Анзак и десерт Павлова.
Готвачът, превърнал се в производител на храни Рос О’Мийра приготвя бавно печена свинска плешка с горчица и зеленчуци - всичките от местни производители - за своето младо семейство във фермата им на остров Бруни, Тасмания.
Кралят на испанската кухня и създател на емблематичната верига ресторанти "Мовида" Франк Камора, се отправя към дома си, където се е зародила любовта му към храната – кухнята на майка му.
Създател на изисканата институция в ресторантьорството "Дъ Лейк Хаус" в Дейлсфорд, Виктория, Алла Улф-Таскър приготвя своята рецепта за споделено блюдо "Реки и езера".