© 2019 Nordic Entertainment Group
Изкуството да живееш

Описание

В тази документална поредицa, международно известният готвач Никлас Екстедт пътува до шест от „сините зони“ в света - региони като Сардиния, Коста Рика и Окинава в Япония в търсене на рецептата за дълъг и здравословен живот.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Коста Рика

  +

  „Пура вида” – простичък живот без стрес – това е девизът на полуостров Никоя в Коста Рика, който Никлас посещава, за да види дали животът далеч от консуматорското общество е ключът към дълъг и щастлив живот.

 • 2

  Гърция

  +

  На остров Икария в Гръцкия архипелаг, където средната продължителност на живота е с десет години повече от останалата част на Европа, Никлас се среща с няколко местни жители, за да открие как ни се отразяват активният живот и социални връзки.

 • 3

  Япония

  +

  Окинава е място, прочуто с най-голяма продължителност на живота, а Никлас се опитва да разбере доколко това е свързано с храната, докато усвоява основите на каратето.

 • 4

  САЩ

  +

  Една неочаквана синя зона се намира в САЩ в Лома Линда край Лос Анджелис, където християнската вяра е пуснала здрави корени и може би допринася за дълголетието на местните жители.

 • 5

  Италия

  +

  В едно селце на италианския остров Сардиния още от римско време хората живеят по-дълго от тези в целия останал свят, а Никлас се опитва да открие кое прави това митично място толкова специално.

 • 6

  Швеция

  +

  Много столетници идват от южното шведско селце Витшьо и Никлас се отправя натам, за да се срещне с две сестри – Гунвор на 104 и Брита на 94 години.