Описание
Водещият Гай Търланд се отправя на епикурейско пътешествие из целия свят. Почти няма място, което да не е посетил, плаж, на който да не е карал сърф и епично ястие, което да не е опитал.
Водещият Гай Търланд се отправя на епикурейско пътешествие из целия свят. Почти няма място, което да не е посетил, плаж, на който да не е карал сърф и епично ястие, което да не е опитал.
Гай ще обиколи „плаващите“ пазари в Тайланд, ще лови морски жълъди на смъртоносните скали в Португалия и ще участва в истинско пиршество в Мелбърн.
Гай разбира, че островният живот не е само плуване в океана и печене на плажа. Той ще търси матча в Япония, смъртоносната каменна риба във Филипините и съставки за местно празненство на остров Оркас.
Зелени пазари, рибни пазари, всякакви пазари. Гай се отправя към Италия, Япония и централния бряг на Калифорния и открива откъде идват едни от най-старите, свещенни и свежи продукти.
Гай пътува до едни от най-внушителните пейзажи в света, за да се запознае и да готви с невероятни съставки - от шамфъстъка, отглеждан в подножието на Етна на остров Сицилия до епично пиршество под парка „Редууд“ в Калифорния.
Гай опитва регионалните специалитети и открива съставките, които им придават характерния вкус, независимо дали става въпрос за мексиканско моле или за италианско тирамису.
Гай се връща назад във времето, като събира продукти и от земята, и от морето – трюфели, гигантски къби и миди.
Гай открива много начини за лов на риба и стриди. От риболов с въдица в Сиатъл, лов на барамунди в пълните с крокодили австралийски реки до събиране на стриди в Тихия океан.
Гай се среща с местни фермери и производители в цяла Испания и Калифорния, за да се запознае по-отблизо с хората, които отглеждат маслини, кози и правят хляб. С продукти от местните фермери той ще приготви истинско пиршество.