Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Брускети с пъдпъдъци

категория 0/5
1. Обезкостените пъдпъдъчи гърди и бутчета подредете в дълбока тавичка. Поръсете с 5 нарязани на тънки филийки скилидки чесън, 3 дафинови листа, сол, черен пипер и вино. Оставете месото да се маринова в хладилник за 3-4 часа.
2. Покрийте дъното на тенджера  със зехтин. Запържете леко 2 дафинови листа и нарязани на филийки 4 скилидки чесън. Подредете маринованото месо и го запечатайте от двете страни. След това покрийте с течността от маринатата и захлупете тенджерата. Гответе до готовност на месото и до редуциране на соса. Овкусете със сол. Щом дръпнете съда от котлона, добавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте.
3. От вътрешната част на филии ръчен хляб оформете квадратчета. загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и запечете хлебчетата от двете страни, до златисто.
4. Подредете квадратчетата хлуб върху поднос. Върху всяко парче хляб поставете парченца месо и полейте съвсем малко от соса.


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Катя Гоармон