Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Вегетариански пакора

категория 0/5
1. Сипете брашното в  купа. Нарежете семената от резене на ситно и ги добавете при брашното заедно с останалите подправки. Разбъркайте. Излейте бирата и разбъркайте сместа до гладкост. Оставете сместа да почине 5 минути.
2. Овкусете със сол и черен пипер и добавете нарязания кориандър. Разбъркайте.
3. Обелете тиквата и алабаша и ги настържете. За зеленчукови пакора може да използвате всякакви зеленчуци – морков, грах, броколи, тиквички. Добавете тиквата, алабаша и броколито в сместа и разбъркайте.
4. Налейте олио в тиган – да покрие 3-4 см от дъното му. С лъжица гребвайте от сместа за пакора и пържете по 7-8 бройки наведнъж. Щом придобият златист цвят от едната страна, ги обърнете.
5. Вадете пакора с помощта на решетеста лъжица, изтръсквайте ги и ги оставяйте върху кухненска салфетка да се изцедят от мазнината. Сервирайте ги топли.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн