Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Печени картофи и пащърнак

категория 0/5
1. Обелете картофите и ги сложете в тенджера с подсолена вода. Щом заврят, намалете огъня и варете в продължение на 8 минути, да са почти сварени. Прецедете добре картофите и ги нарежете на четвъртинки.
2. Почистете корените пащърнак, разрежете ги на половинки или четвъртинки в зависимост от дебелината и големината им и ги нарежете на парчета с 8-10 см дължина.
3. Разпределете картофите и пащърнака в два съда за печене. Овкусете със сол и стръкчета розмарин. Полейте със зехтин и разбъркайте добре, като ги подредите на един ред. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн