Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Бананов кейк с глазура

категория 0/5
1. В купа сипете мекото масло, захарта и меда и разбийте с помощта на миксер докато сместа стане кремообразна. Добавете ваниловия екстракт и яйцата и продължете разбиването.
2. Обелете бананите и ги намачкайте с вилица в чиния. Добавете ги към сместа и разбийте до хомогенност.
3. Добавете содата към топлото мляко и разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера и го добавете на 2-3 порции към сместа, като редувате с прясното мляко. Разбийте до хомогенност, но не твърде дълго.
4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина /диаметър 23 см/. Постелете хартия на дъното на формата. Изсипете кексовото тесто във формата и изравнете. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 60-70 минути – при пробождане с дървена клечка по средата на кейка, тя трябва да излезе напълно чиста. Оставете кейка да изстине във формата, след това го извадете и го оставете да изстине напълно.
5. За глазурата разбийте с помощта на миксер мекото масло с ваниловия екстракт и меда до кремообразност. Добавете вътрешността на плодове маракуя и пудрата захар. Разбийте до пухкавост.
6. Нанесете глазурата върху кейка. Нарежете на триъгълни парчета.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн