Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сицилиански кюфтета със сос "Норма" и полента

категория 0/5
1. Нарежете на ситно магданоза с дръжките. Добавете го към каймата, овкусете със сол и черен пипер и омесете добре. Разделете каймата на 20 топченца. Оформете кюфтенцата с намокрени ръце, между дланите си.
2. Сипете семената от фенел в чиния и оваляйте добре всички кюфтенца в тях. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и изпържете кюфтенцата до златисто, от всички страни.
3. За соса измийте и подсушете патладжана. Нарежете го на малки кубчета. разстелете ги в тавичка и ги посолете обилно. След десет минути изтискайте добре кубчетата и ги запържете в дълбок съд с малко зехтин. Добавете чесъна през преса. След това добавете чили соса, балсамовия оцет и доматите. Добавете и малко вода.
4. Сложете изпържените кюфтенца в доматения сос и оставете да къкри десетина минути.
5. През това време сипете литър вряща подсолена вода качамака на струйка, като бъркате енергично, докато не се получи гладка каша. Варете според указанията на пакета. Щом дръпнете от котлона, добавете бучка масло и прясно настърган пармезан. Разбъркайте добре.
6. Сипете качамака върху дървена дъска и направете кладенче в него. В кладенчето сипете кюфтенцата с доматен сос. Поръсете със ситно нарязан магданоз и малко настърган пармезан.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Джейми Оливър