Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Масло със зелени подправки

категория 0/5
Ако имате зелени подправки в излишък и искате ад ги употребите или съхраните, ето четири варианта:
1. Винегрет - вземете качествен бял или червен винен оцет и го налейте в буркан. Пуснете в оцета стръкове розмарин, майоран, мащерка, салвия, дафинов лист. За вкус добавете стрита суха люта чушка, скилидки чесън и горчица на зърна. Разклатете.
2. Нарежете меки зелени подправки, като босилек, кервел, магданоз, керевиз и ги сложете в буркан. Добавете настъргана на едро лимонова кора, лимонов сок и скилидки чесън. Залейте всичко със зехтин и разклатете.
3. За маслото с подправки в купа сложете нарязаните кервел, див лук, босилек, естрагон. Добавете настъргана на ситно лимонова кора и нарязан чесън. Овкусете с малко сол и разбъркайте. Добавете меко масло и разбъркайте хубаво докато маслото поеме всичко. поставете маслото върху парче хартия за печене, оформете руло и го завийте като бонбон. Съхранявайте ароматното масло във фризер или хладилник.
4. За песто сложете нарязаните босилек, магданоз, кервел в блендер. Добавете настърган пармезан, предварително запечени на тиган орехи, скилидка чесън, сол и зехтин екстра върджин. Разбийте до кремообразност. Използвайте пестото за салати, спагети и мазане на филийки. Може да го замразите във форма за лед и да използвате само едно или няколко кубчета при нужда.
*За всичките варианти за съхранение на зелените подправки, могат да се използват всички или само някои от видовете.


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Анди Макдоналд