Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Класически италиански сладкиш

категория 0/5
1. Първо измерете яйцата с черупките. Трябва да са около 250 г. В зависимост от тежестта на яйцата, трябва да използвате същото количество захар, брашно и масло.
2. В кухненския робот сложете брашното, бакпулвера, захарта, прясното мляко и мекото масло. Чукнете и яйцата. Разбийте до получаването на гладка хомогенна смес.
3. Намажете с масло дъното и сените на кръгла форма за кекс с дупка по средата. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. Оставете сладкиша да изстине за кратко и го извадете от формата. Поднесете дебело парче сладкиш, гарниран с лъжица леко разбита сметана и пресни плодове - малини, боровинки, къпини, френско грозде.


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Микела Киапа