Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Говежди стек

категория 0/5
1. За маслото разтопете 1 с.л. масло в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук с щипка сол за 3-5 минути.
2. В купа смесете горчицата, каперсите с малко от саламурата им, соса Уорчестър, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Разбъркайте добре.
3. В друга купа разбъркайте омекналото масло, добавете дресинга с горчица, както и изстиналия запържен лук и разбъркайте добре. Нарежете на ситно магданоза и го добавете към маслото. Пресипете овкусеното масло върху двоен лист прозрачно фолио и го увийте на руло, като бонбон, и завържете краищата му. Поставете маслото в хладилник да се стегне.
4. Вземете говежди стек, портърхаус /porterhouse/ с дебелина 7 см и го оставете на стайна температура. Овкусете стека със сол и черен пиперЗагрейте добре чугунен тиган на ниска температура и поставете стека в него. Печете 30-35 минути, като от време на време го обръщате и разклащате соса, който е пуснал той. Щом месото започне да се отделя от кокала, стекът е готов.
5. Отрежете парче от студеното масло и го поставете върху топлия стек, разнесете го и сервирайте.


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Алекс Гуарнашели