Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шведски киш със сьомга

категория 0/5
1. За тестото сипете брашното и маслото със стайна температура в купа и ги разбийте с помощта на миксер. Щом двата продукта се смесят, добавете яйцата едно по едно. Добавете щипка сол и разбивайте до образуването на гладко тесто. Извадете тестото върху плота, сплескайте го в квадратна форма и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.
2. За пълнежа обелеет и нарежете на много ситни кубчета картофа и киселите краставички. Нарежете на ситно и копъра. Сложете всички продукти в купа и добавете прецедените каперси и обелените скариди. Накрая добавете филето от сьомга без кожа, нарязано на едри кубчета. Овкусете с повече черен пипер и по-малко сол и разбъркайте добре.
3. В друга купа разбийте яйцата и заквасената сметана до хомогенност. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте.
4. Разточете тестото във формата на дълъг правоъгълник. Изрежете лента с ширина 5-6 см. Навийте я на рулце и после я развийте върху стените на предварително намаслена форма с пружина /диаметър 24 см/. Притиснете добре, където се срещат двата края на лентата. Напаснете няколко парчета тесто на дъното на формата. Надупчете с вилица на няколко места тестото по дъното.
5. Изсипете пълнежа във формата. залейте със сместа от сметана и яйца. Печете в предварително загрята фурна на 170 радуса 1 час и 30 минути. След изпичане оставете киша да изстине добре.
6. Разбийте сметаната с помощта на миксер до плътност. Добавете пастата от хрян и разбъркайте до хомогенност. Пресипете сместа в шприц с назъбен накрайник.
7. Поставете охладения тарт върху поднос. Украсете с розички от бита сметана, хайвер от сьомга и стръкчета копър.


За деца: да
За вегетарианци: не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен