Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Безглутенов кекс с горски плодове

категория 0/5
1. Всички продукти за кекса трябва да със стайна температура. Намаслете правоъгълна форма за кекс /дължина 30 см/ и постелете дъното и стените и с хартия за печене.
2. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер до получаването на гладка кремообразна смес. 
3. Добавете яйцата едно по едно към сместа без да спирате разбиването. Спрете миксера и добавете бадемовото брашно с бакпулвера, които предварително сте смесили, както и царевичното брашно. Настържете фино кората на предварително измития и подсушен лимон в сместа. Добавете и сока на половината лимон. Разбъркайте до хомогенност.
4. Добавете малините и боровинките в сместа и разбъркайте леко с шпатула. Пресипете сместа във формата и изравнете. Печете кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса 1 час. След изпичане, извадете кекса веднага от формата и го оставете да изстине върху решетка.


За деца: да
За вегетарианци: да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен