Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Спаначена супа

категория 0/5
Тази супа от спанак съчетава кремообразна текстура с хрупкави сотирани зеленчуци.

1. За тази рецепта за супа от спанак обелете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в тенджера с 3-4 с.л. олио. Обелените скилидки чесън нарежете на едро и го добавете при лука. Добавете листенцата на 2 стръка мащерка и ги запържете за кратко.

2. Добавете предварително измитите и подсушени листа пресен спанак. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Оставете спанака да се свие, за около 5 минути. След това добавете гореща вода и оставете спаначената супа да поври 10 минути. Вие определяте гъстотата на супата, затова преценете колко вода да сипете.

3. Дръпнете супата със спанак от огъня и я пасирайте. Разбийте яйцата с брашното на гладка кашичка. Върнете супата на котлона и добавете яйцата на тънка струйка към нея, като разбивате енергично. След 10 секунди дръпнете от огъня. Преценете гъстотата на супата и добавете малко топла вода, ако е необходимо.

4. Обелете ряпата и я нарежете на малки кубчета. Почистете моркова и го нарежете на тънки ивички. Загрейте 1-2 с.л. олио в тиган и запържете ряпата. Когато започне да се карамелизира, добавете и ивичките моркови. Карамелизирайте и тях, като разбърквате често.

5. На дъното на дълбока чиния поставете няколко кубчета карамелизирана ряпа, върху нея сипете от кремообразната супа от спанак . Отгоре украсете с няколко ивички морков. Поръсете няколко листенца мащерка.

супа от спанак


За деца: да
За вегетарианци: да