Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ярешко бутче със зеленчуци

категория 0/5
Словенска рецепта за ярешко бутче със зеленчуци. Бутчетата се пекат във фурната, а след това се запържват в тиган.

1. За да приготвите ярешко бутче със зеленчуци, поставете две долни ярешки бутчета в тенджера с огнеупорни дръжки и капак. Почистете и измийте картофите и морковите без да ги белите и ги поставете при месото. Добавете и цяла белена глава лук, както и цяла глава чесън.

2. Почистете стрък праз от зелената му част, разрежете го на две и го измийте добре. Обелете целината. Добавете зеленчуците при месото.

3. Върху месото подредете стръкове сибирски лук, майорана и девисил. Поръсете със 3-4 с.л. зехтин и захлупете тенджерата. Поставете в предварително загрята фурна на 140 градуса за 1 час и 30 минути, докато месото започне да се отделя от костта.

4. Почистете зеления фасул и разрежете на две по-дългите шушулки. Сварете фасула в тенджера с подсолена вода. След това го прецедете. Разтопете 1 с.л. масло в загрят тиган и добавете фасула. Добавете и нарязания на ситно копър. Овкусете със сол и черен пипер и разтръскайте за минута-две.

5. Извадете изпечените ярешки бутчета от тенджерата. Поръсете зеленчуците със сол и черен пипер и ги във фурната без капак, за да се запекат - на 200 градуса.

6. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и запържете бутчетата за кратко, от всички страни за кратко, като ги обливате с мазнина. Овкусете със сол и черен пипер.

7. За да сервирате тази рецепта за ярешко бутче със зеленчуци поставете по средата на дълбока чиния едно бутче. Отстрани гарнирайте с печен картоф, морков, лук, няколко обелени печени скилидки чесън. Полейте със соса от печенето, както и със зелен фасул. Украсете със стрък сибирски лук.

ярешко бутче със зеленчуци


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Примож Долничар