Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зелена салата със сушени жълтъци

категория 0/5

Обогатена зелена салата с печени смокини, дресинг с авокадо и настъргани сушени жълтъци.

1. За зелената салата със сушени жълтъци пригответе първо сушените жълтъци. За целта сипете в малка тавичка захарта и солта и добавете листенцата мащерка. Разбъркайте и разстелете на един равномерен слой. Оформете 4 кладенчета и във всяко поставете по 1 жълтък. Покрийте жълтъците внимателно със сместа от сол и захар и поставете в хладилник за 6-12 часа, докато се изсушат. Можете да използвате и жълтъци на пъдпъдъчи яйца, за които са достатъчни 3-4 часа сушене. След това извадете изсушените жълтъци и внимателно ги измийте под тънка струя течаща вода. Веднага ги подсушете с кухненска хартия.

2. В тава, постлана с хартия за печене подредете разрязаните на половинки смокини. Поръсете с щипка сол, щипка кафява захар и малко малинов оцет. Поставете по едно парче сирене бри върху всяка смокиня и увийте долната част в слайс прошуто. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15-20 минути.

3. За дресинга сипете белтъците, горчицата и обеленото и нарязано авокадо във висок съд. Пасирайте до гладкост и добавете зехтина на тънка струйка. Овкусете със сол и бял пипер и разбийте отново.

4. Нарежете репичките и краставицата на тънки кръгчета, а жълтото цвекло и авокадото - на кубчета. Сложете ги в купа и залейте с малко дресинг и разбъркайте. В друга купа смесете листа бейби спанак, валериана, зелена салата и тученица. Поръсете с малко зехтин и разбъркайте внимателно.

5. За да сервирате зелена салата със сушени жълтъци, сложете в дълбока чиния листа от различните видове зелените салати. Върху тях сипете от овкусените зеленчуци. Поръсете зърна предварително прецеден червен боб и грах. Подредете запечени смокини и поръсете с настъргани лешници и сушен жълтък.

Зелена салата със сушени жълтъци


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова