Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Зелена салата с гъби и топчета от качамак

категория 0/5
Това е рецепта за обогатена с вкусове и текстури зелена салата - със задушени в масло гъби, пържени топчета качамак и дресинг с авокадо и фурми.

1. В тенджерка сипете сметаната, 2 щипки сол, прясно смлян черен пипер и листенцата на двата стръка мащерка. В купа сипете качамака. Щом сметаната заври, излейте я върху качамака. Разбъркайте и покрийте с прозрачно фолио. Оставете настрани за 15 минути.

2. За пареното тесто разтопете маслото в същата тенджерка. Добавете по 50 мл вода и прясно мляко. Щом сместа заври, добавете брашното и бъркайте енергично с помощта на тел, до образуването на топка гладко тесто. Дръпнете от огъня и продължете да бъркате. Добавете яйцето без да спирате да бъркате енергично докато то се поеме напълно от сместа. Накрая добавете щипка сушен босилек и разбъркайте.

3. Добавете пареното тесто към набъбналия качамак и разбъркайте до хомогенност.

4. В тенджерка с дебело дъно сипете 2-3 пръста олио и го загрейте до 180 градуса. Оформете топчета от сместа с парено тесто и качамак, оваляйте ги в царевично брашно и ги изпържете до златисто. Извадете топчетата върху кухненска хартия.

5. В загрят тиган пуснете 10 г масло и добавете предварително почистените с четка гъби – челядинки и бейби кладница. Запържете ги на силен огън за 3-4 минути. Добавете щипка мащерка, оцет и овкусете със сол и черен пипер.

6. За дресинга за зелената салата с гъби сложете във висок съд чери доматчетата, фурмите без костилки, горчицата, олио с босилек и оцет. Пасирайте до гладкост. Обелете авокадото и го начупете на парченца. Добавете ги в дресинга и пасирайте.

7. За да сервирате зелена салата с дресинг Сложете в голяма купа добре измитите и подсушени листа зелена салата - спанак, валериана, рукола, лоло росо, лоло бианко. Добавете шепа малки розички карфиол и поръсете с малко зехтин. Разбъркайте много внимателно с ръце. В дълбока чиния сипете зелена салата. Направете топчета от авокадо с лъжичка и ги добавете. Гарнирайте зелената салата с гъби и топчета от качамак. Сипете от дресинга на няколко места. Зелена салата рецепта.

Зелена салата рецепта

Зелена салата с гъби

зелена салата с дресинг


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова