Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Японски памучен чийзкейк

категория 0/5
Фин чийзкейк с крем-сирене и почти без брашно, гарниран с пресни плодове.

1. За японски дунапренен чийзкейк сипете в една купа 3 пръста гореща вода. Поставете втора купа в нея, в която сте сложили крема сиренето. Разбъркайте с помощта на тел. Добавете жълтъците и разбийте отново до хомогенност. Добавете 60 г захар и разбъркайте.

2. В тенджерка разтопете маслото на слаб огън. Към разтопеното масло добавете сметаната и изчакайте да се затопли. Добавете топлата смес на тънка струйка към сместа с крема сирене при непрекъснато разбъркване.

3. В купичка смесете фино брашно и нишестето. Пресейте ги през фина цедка направо върху сместа и разбъркайте до хомогенност.

4. В отделна купа, с помощта на миксер, разбийте шестте белтъка, като малко по малко добавяте 60 г захар. Разбийте до образуването на меки връхчета.

5. Извадете купата със сместа за чийзкейк от купата с топлата вода. Добавете фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок. Малко по малко добавете разбитите белтъци към сместа, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

6. Намаслете дъното на дълбока кръгла форма /диаметър до 20 см/ и поставете кръг от хартия за печене на дъното и. Изсипете сместа внимателно. Поставете формата в голяма тава, на дъното на която сте постлали кухненска салфетка или кърпа. Налейте 400 мл гореща вода и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 18 минути. След това намалете температурата на 140 градуса и печете още 20 минути.

7. Обърнете изпечения японски чийзкейк върху плота и отстранете хартията за печене. Поставете чийзкейка върху поднос. Поръсете с пудра захар и украсете със сезонни плодове.

японски чийзкейк

японски дунапренен чийзкейк { "@context": "http://schema.org/", "@type": "Recipe", "name": "японски чийзкейк", "image": "http://ficmedia.fichub.com/24kitchen_bg_bg/custom_content/yaponski-chiyzkeyk.jpg", "description": "Фин чийзкейк с крем-сирене и почти без брашно, гарниран с пресни плодове", "author": { "@type": "Organization", "name": "24Kitchen" }, "prepTime": "PT10M", "cookTime": "PT40M", "totalTime": "PT50M" }


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова