Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Топла салата с паниран карфиол

категория 0/5

Топла салата от панирани карфиол и кръгчета лук в сос с масло, сметана и бяло вино и магданозено песто.

1. За бульона за соса за топлата салата сипете 1 литър вода в тенджера и я оставете да заври. Добавете щипка сол и почистен и нарязани на кубчета пащърнак, небелената глава лук, разрязана на две, главата чесън и стъблата магданоз. Варете 20 минути. Прецедете бульона.

2. Върнете бульона в тенджерата, добавете бялото вино и оставете сместа да заври. Добавете маслото, нарязано на бучки и бъркайте енергично докато се разтопи, с помощта на тел. Добавете сметаната и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и голяма щипка сушен босилек. Добавете щипка брашно за сгъстяване и разбъркайте до хомогенност. Гответе още 2-3 минути.

3. Разделете карфиола на две. Едната част нарежете на филийки. Загрейте тиган и сипете 1 с.л. олио. Запържете карфиола от двете страни, до златисто. Добавете и бейби репичките с листата, за да се запържат. Поръсете със сол и черен пипер.

4. Другата част карфиол за топлата салата нарежете на малки розички.

5. Обелете лука и го нарежете на кръгчета с дебелина 0.5 см. Бланширайте лука в тенджера с вряща подсолена вода за 2 минути. Отделете слоевете на всеки кръг.

6. За панировката сипете в купа брашното. Добавете бирата и содата и разбъркайте до гладкост. Ако е необходимо, долейте още бира – сместа трябва да е като гъста смес за палачинки. Овкусете със сол и черен пипер.

7. Потопете сварените розички карфиол и кръгчетата лук в панировката и ги изпържете в тиган с 2 пръста добре загрято олио, до златисто. Извадете върху кухненска хартия.

8. За дресинга за топлата салата с паниран карфиол нарежете на ситно магданоза. Сложете го във висок съд и добавете 1 ч.л. трюфелово олио. Пасирайте. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете и 1-2 с.л. от соса.

9. За да презентирате салатата обелете и нарежете на тънки кръгчета жълтото цвекло. В дълбока чиния подредете парче пържено цвекло и 2 бейби репички. Поставете две кръгчета жълто цвекло и върху тях подредете паниран карфиол и паниран лук. Добавете топче моцарела и полейте с топъл сос. Гарнирайте с дресинг от магданоз.

Топла салата рецепта.

Топла салата

Топла салата рецепта

Топла салата с паниран карфиол


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова