Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешки стек на тиган

категория 5/5
Това е рецепта за телешки стек, приготвен натюр. Бързо, лесно и вкусно.

1. За тази рецепта за телешки стек е важно месото да е със стайна температура. Попийте го добре от всички страни с готварска кърпа. Поръсете го от двете страни с двата вида сол и черен пипер. Капнете и малко зехтин. Втрийте всичко добре в месото. Обелете и разрежете скилидката чесън на две и натрийте с нея месото.

2. В тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото и добавете зехтин. Щом тиганът е добре сгорещен, запечатайте телешкия стек от двете страни. След това го обърнете още 2-3 пъти от всяка страна, докато се появят по-тъмнокафяви черти по месото. Поставете тигана в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 7-10 минути.

3. След като телешкият стек на тиган е отпочинал десетина минути, нарежете месото под ъгъл, на парчета с дебелина 2 см. Отвътре месото трябва да е леко розово. Телешки стек рецепта.

телешки стек на тиган

телешки стек рецепта

рецепта за телешки стек


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова