Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешки бузи с малиново вино и полента

категория 0/5
Конфитирането на телешки бузи изисква повече време, но резултатът определено си заслужава. Крехко месо със задушени в малиново вино зеленчуци и пухкава полента, задушена в сметана.

1. Изрежете външната ципа на месото. Овкусете телешките бузи със сол и черен пипер от двете страни. Намажете с мед от всяка страна и масажирайте добре.

2. За тази рецепта за телешки бузи разтопете патешката мас в дълбока тенджера с огнеупорни дръжки и капак. Добавете щипка мащерка и скилидките чесън и оставете мазнината да заври. Дръпнете от огъня и поставете в нея овкусените телешки бузи. Захлупете и поставете тенджерата в предварително загрята фурна на 100 градуса за 3 часа и половина.

3. Загрейте тиган с 3-4 с.л. олио и запържете в него нарязания на тънки полумесеци лук и скилидката чесън заедно с дафиновите листа, като разбърквате от време на време. Щом лукът омекне, добавете четирите цели почистени моркова /с част от зелената им дръжка/. Щом морковите се запържат, добавете малиново вино и оставете соса да къкри докато виното изври, около 40 минути. Добавете прецедения грах, сметаната и маслото и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и щипка провансалски подправки.

4. В друг тиган сипете сметаната, добавете дафиновия лист и нарязаната на ситно скилидка чесън. В дълбок правоъгълен съд сипете полентата. Върху нея подредете листата бейби спанак и натрошените кестени. Залейте с горещата сметана и разбъркайте добре. Покрийте с фолио и оставете настрани за 20 минути. След това овкусете със сол, черен пипер и трюфелово олио.

5. Извадете телешките бузи от мазнината и отстранете ципата им. Сервирайте телешки бузи, гарнирани с морков, грах и полента. Телешки бузи рецепта.

телешки бузи

телешки бузи рецепта

рецепта за телешки бузи


За деца: не
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова