Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свински руладини със сушени плодове

категория 0/5
Рецепта за свински руладини върху пюре от зеленчуци.

1. За пюрето от зеленчуци сложете в тенджера почистените розички карфиол, обелената земна ябълка, както и обелената и нарязана на парчета ряпа. Залейте с прясното мляко, добавете 30 г масло и стрък розмарин. Задушавайте зеленчуците около 30 минути. След това пасирайте до получаване на гладко пюре и добавете капка трюфелово олио.

2. За плънката за руладините от свинско месо сипете в зехтин 2 с.л. зехтин и 30 г масло. Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън. Нарежете на ситно сушените плодове /предварително извадете костилките на фурмите/ и ги добавете и тях. Добавете нарязаната салвия и джинджифила. Разбъркайте. Накрая овкусете със сол, черен пипер и провансалски подправки и разбъркайте. Пресипете плънката в купа. Добавете към нея нарязаните на ситно обелени и сварени кестени. Разбъркайте.

3. За гъбения сос загрейте много добре същия тиган и сипете 5-6 с.л. зехтин. Почистете гъбите с помощта на нож. Нарежете или накъсайте на едро гъбите /по-малките можете да оставите цели/ и ги сложете в тигана. Добавете масло, ситно нарязан розмарин и 3 стръка мащерка. Добавете нарязани на ситно сварени кестени. Овкусете със сол и черен пипер. Щом гъбите са готови, добавете течна сметана и нарязана на ситно люта чушка по ваш вкус. Дръпнете от огъня и добавете жълтъците. Разбъркайте енергично.

4. За тази рецепта за свински руладини изтънете много добре свинското месо с помощта на чукче. Поръсете със сол и черен пипер от двете страни. В единия край на всяка пържола поставете 1 с.л. от плънката със сушени плодове. Върху тях поставете малка бучка масло. Навийте месото на руло много стегнато. След това увийте всяко руло в прозрачно фолио, като стягате много добре от двете страни, като бонбон.

5. Пуснете свинските руладини в тенджера с гореща вода /през цялото време на готвене температурата не трябва да е повече от 100 градуса/ и гответе 20 минути.

6. Сервирайте свинските руладини върху пюре от карфиол и земна ябълка. Гарнирайте със соса от гъби, мариновани гъби и кълнове от ряпа.

свински руладини

рецепта за свински руладини със зеленчуци

руладини със зеленчуци


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова