Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Свински джолан със сос Грейви

категория 0/5
Глазиран свински джолан на фурна, поднесен върху пюре от сладки картофи и сос с ананас.

1. За да приготвите свински джолан с грейви сос първо поръсете със сол джолана от двете страни и го сложете в тенджера под налягане. Добавете целите почистени моркови, небелените глави лук, предварително смачкани с ръка и скилидките чесън и залейте всичко с вода. Добавете бялото вино. Овкусете с кафява захар, сол, прясно смлян черен пипер, прясна мащерка. Затворете тенджерата и варете 1 час и 15 минути.

2. За пюрето обелете и нарежете на кубчета сладките картофи. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Прецедете ги и добавете масло и сметана към тях. Пасирайте до гладкост. Овкусете със сол, черен пипер, смлени джинжифил и кориандър.

3. В тиган с 2-3 с.л. олио запържете 1 нарязана глава лук и скилидка чесън. Добавете кафявата захар и балсамовия оцет. Овкусете със сол и черен пипер и оставете сместа да къкри докато се редуцира. Добавете 1 с.л. мед, нарязания на кубчета ананас и пастата от хрян. Разбъркайте и продължете да готвите до сваряване на ананаса.

4. Отворете тенджерата под налягане, след като сте изпуснали цялата пара. Извадете джолана и го поставете в тавичка, постлана с хартия за печене. С помощта на четка намажете месото с балсамовия сос. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути, като през 5 минути го мажете с още балсамов сос.

5. Пресипете останалия балсамов сос в купа и без да миете тигана го поставете върху котлона. В тигана сипете около половината сос от купата /с останалия мажете джолана по време на печенето/ и добавете 2 черпака от бульона на джолана, като сложите и парчета варени зеленчуци. Добавете сметана и масло и разбъркайте. Щом соса заври, добавете предварително разтворено брашно в бульон. Разбъркайте докато се появят балончета. Овкусете със сол и черен пипер.

6. Сервирайте парчета глазиран свински джолан на фурна върху канапе от пюре от сладки картофи, полято със сос с ананас и хрян. Поръсете със сол, сусам и нарязан на ситно пресен лук.

свински джолан на фурна

свински джолан с грейви сос


За деца: да
За вегетарианци: не
Рецепта на: Божана Кацарова