Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сиренки и печени мариновани камби

категория 4/5
Бързи сиренки от тесто с мая и лесни печени мариновани камби.
1. За бързите сиренки затоплете млякото. Поръсете сухата мая върху него, добавете и щипка захар. Разбъркайте и оставете за няколко минути, за да се активира маята.
2. В дълбока купа сипете брашното, добавете щипка сол и оформете кладенче. Добавете патешката мас, яйцето и млякото с маята. Омесете добре до получаването на еластично тесто.
3. В друга купа намачкайте сиренето и добавете яйцето, и щипка сол. Разбъркайте.
4. Откъснете една част от тестото и го разточете с помощта на точилка. С помощта на чаша изрежете кръгчета. По средата на всяко кръгче сложете от плънката и прихлупете. С помощта на вилица притиснете краищата на сиренката. Подредете сиренките в тава и намажете краищата им с мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути.
5. Почистете камбите от семките, като натиснете с пръст дръжката навътре. Подредете камбите в тавичка с отвора нагоре. Поръсете ги с по малко сол, захар, оцет и олио. Печете 30-40 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Готовите камби можете да консумирате директно или да наредите в буркан и да ги съхранявате в хладилник.
6. Поднесете пухкавите сиренки с печени мариновани камби. Камбите са чудесна гарнитура и към ястия с месо.

Сиренки и печени мариновани камби


Сиренки и печени камби

Други рецепти от същия епизод на “Новата балканска кухня с Божана":
Пилешка супа със зеленчуци
Патешки бутчета с кадаиф, земна ябълка и морков


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова