Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадов мус

категория 0/5

Тази рецепта представя приготвянето на перфектния шоколадов мус, гарниран с хрупкави бадеми и нежен крем англез.

1. За да научите как се прави шоколадов мус, първо нарежете шоколада /или използвайте шоколадов чипс/ и го сложете в купа. Добавете маслото, нарязано на парченца и разтопете сместа на водна баня.

2. Сипете 200 г жълтъци в купа и добавете разтопения шоколад към тях. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност.

3. Разбийте белтъците с помощта на миксер. Добавете захарта на тънка струйка като разбивате на максимална мощност до образуването на твърд сняг. Добавете малко от шоколадовата смес към разбитите белтъци и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете останалата шоколадова смес и разбъркайте като внимавате да не загубите въздушността на сместа. Покрийте купата с шоколадовия мус с прозрачно фолио и я поставете в хладилник за поне 30 минути.

4. За хрупкавите бадеми сипете филираните бадеми в тавичка, постлана с хартия за печене. Добавете белтъка и пудрата захар, разбъркайте и разстелете на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 5 минути. Извадете, разбъркайте и печете отново 5 минути. Повторете действието докато всички бадеми придобият златист цвят.

5. За крем англез сипете прясното мляко и сметаната в тенджерка. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и разбъркайте. Щом сместа е пред завиране, добавете жълтъците един по един, като разбърквате много енергично с помощта на тел. Пресипете крема в купа, покрийте с прозрачно фолио и ипоставете в хладилник.

6. В дълбока чиния сипете 1 черпак крем англез. В него поставете топка шоколадов мус. Поръсете с хрупкави бадеми.

Шоколадов мус рецепта.

Шоколадов мус

Шоколадов мус рецепта

как се прави шоколадов мус


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова