Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци

категория 0/5
Тези рулца с лук, гарнирани с лимец и зимни зеленчуци, представляват вариант на традиционните банички, които се приготвят за Бъдни вечер. Баничките с пълнеж от лук и праз са поднесени със салата от бланширан бял боб и мариновани камби и варен лимец.

1. За плънката за тези рулца с лимец нарежете лука, шалота и праза на ситно. Запържете ги в тиган с разтопено масло. Добавете бульона и дафиновите листа. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе до омекване.

2. Добавете брашното и разбъркайте 2-3 минути, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Накрая добавете жълтъка и разбъркайте енергично до готовност.

3. Нарежете корите на малки правоъгълници. Намажете едно правоъгълниче със зехтин и поставете второ върху него. Намажете и него с мазнина. За да оформите рулцата с лук, поставете 1 с.л. от плънката /извадете дафиновите листа/ и завийте на триъгълна баничка.

4. В дълбок съд загрейте 2 пръста олио и пържете баничките до златисто, от двете страни. Извадете баничките върху кухненска хартия.

5. Почистете белия боб и го бланширайте в тенджера с вряща подсолена вода. Гответе около 2-3 минути. Прецедете боба и нарежете шушулките на малки парчета. Поставете ги в дълбока чиния. Добавете нарязани камби от туршия. Овкусете със сол, черен пипер и няколко капки трюфелово олио. Обелете и настържете ряпа в купа. Посолете я и оставете за няколко минути. Изтискайте сока от ряпата с притискане. Добавете изцедената ряпа при боба. Разбъркайте добре.

6. Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете нарязаната на филийки скилидка чесън и нарязаните череши. След 5 минути добавете предварително сварения и прецеден лимец и нарязания на тънки полумесеци червен лук. Разбъркайте и гответе докато лимеца се разпука. Накрая овкусете със сол и черен пипер и добавете сметана. Разбъркайте.

7. За да сервирате рулцата със зимни зеленчуци, разрежете баничките на две под диагонал. Поставете половинките на разстояние една от друга, изправени в чинията, като между тях подредите по малко от плънката и салатата с бял боб. Върху рулцата с лук подредете тънки кръгчета сварено червено цвекло и листа пресни подправки.

рулца с лук

рулца с лимец

Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова