Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Разядка от цвекло с лучен крем

категория 0/5

Тази разядка от цвекло - червено и жълто изисква малко повече време за процеса на дехидратация. А лученият крем и млечният мус придават завършеност на предястието.

1. Измийте и подсушете червеното цвекло без да го белите. В тавичка насипете дебел слой морска сол. След това заровете главите червено цвекло в морската сол. Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 минути. Увеличете температурата на 200 градуса и печете още 60 минути. След като цвеклото изстине, го обелете.

2. Обелете жълтото цвекло и го нарежете на много тънки, почти прозрачни филийки и ги поставете в купа с вода. Почистените и измити репички също нарежете на тънки филийки и поставете при цвеклото.

3. За лучения крем за разядката с червено цвекло загрейте добре тенджерка. Разтопете маслото и добавете нарязания на ситно лук и праз. Разбъркайте и щом лукът леко омекне, добавете прясното мляко. Оставете сместа да къкри на слаб огън около 40 минути. Овкусете със сол и черен пипер. По желание може да пасирате сместа до гладкост.

4. За млечния мус смесете киселото мляко и крема сиренето в купа. Настържете фино лимоновата кора и изтискайте сока на половината лимон. Добавете сол и червен пипер и разбъркайте енергично до хомогенност. Добавете босилеково олио и разбъркайте. Пресипете муса в шприц с гладък накрайник.

5. На дъното на чиния разстелете от лучения крем. Върху него подредете 1 глава печено цвекло, разрязано на четвъртинки. Между тях подредете изправени филийки жълто цвекло и репички. Шприцовайте млечен мус на малки топчици. Поръсете разядката с цвекло с фино настъргана портокалова кора, щипка мащерка и малко зехтин.

Разядка от цвекло рецепта.

Разядка от цвекло

разядка от червено цвекло

Разядка от цвекло рецепта


За деца: да
За вегетарианци: да
Рецепта на: Божана Кацарова